Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на прост експедиционен джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на прост експедиционен джип

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
    Мислех, че са нЕкви от ньета, и щото гледам са десняци, си помислих, че може да са ЮАРски.
    147 инча е 3.70 метра тези като гледам имат към 5 метра или 200 инча междуосие.

Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

На Росен картинките май са ЮАРски.

P.S. Не знаех, че има 147" база и за сефте виждам такова дори на картинка.
      Преди години в Гоце Делчев имаше такъв дълъг Дефендър - военна линейка.
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
        Аз пък викам едно такова или може даже триосно дървендърче
        Подобни дълги съм виждал у южната част на Африка. Изцяло открити, с редове седалки, десняци естествено и на предния капак, по диагонал на шофера, има седалка, за следотърсач евентуално.
        Пригодени за сафарита бяха явно. Имах и снимки някъде, ма не мога да ги открия.

Коментар

Мъка.....всичко преди милениума е туш....ръжди....криво....бай Иван тунинг.....явно ще трябва нещо по-ново или внос от Италия.....това говоря за LR Започвам да се замислям над идеята за Патрол ама май и там е дърво с това да не са карани яко по чукарите

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15332280852680.jpg
Прегледи:1
Размер:597.5 КБ
ID:5795716

Име:15332281026341.jpg
Размер:421.4 КБ
ID:5795717

Име:15332281197142.jpg
Размер:543.7 КБ
ID:5795718

Снимките са от "току що".

Това е новата придобивка на Гъбата, по-познат като Gabco с доставките от Англия.
            Специално си е търсил 2.8TD, та да е прост и надежден.

Ето и една обзорна:

Име:15332285736743.jpg
Размер:564.8 КБ
ID:5795719
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Това чудо да не е Д'анжел 4х4?
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

• Избор на прост експедиционен джип

Първоначално публикуван от Stoichoo Преглед на мнение
                Мъка.....всичко преди милениума е туш....ръжди....криво....бай Иван тунинг.....явно ще трябва нещо по-ново или внос от Италия.....това говоря за LR [emoji4] Започвам да се замислям над идеята за Патрол ама май и там е дърво с това да не са карани яко по чукарите
                30 годишен перфектен джип е като 30 годишна девственица- всички са чували, че има, но май никой не е виждал...
                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                  Това чудо да не е Д'анжел 4х4?
                  Не и оригинално.

Коментар

Мъка.....всичко преди милениума е туш....ръжди....криво....бай Иван тунинг.....явно ще трябва нещо по-ново или внос от Италия.....това говоря за LR Започвам да се замислям над идеята за Патрол ама май и там е дърво с това да не са карани яко по чукарите
                    Не се отчайвай. Търсене и много обикяляне му е майката. Търси нов внос от Италия. Но въпреки това, очите на 4 за ръжди. Гледаш отдолу рама, дъно прагове. Особено над задния мост.

Критично много важно е отдолу да няма боядисвано освен фабричното. Джамбазите много обичат да пръскат ръждите със спрей шагре. Става като ново... До първата зима.

Аз търсих към 6 месеца читаво Терано. Огледал съм 25-30 екземпляра, в радиус 200 км от нас. Всичко е както ти го описваш.

Накрая намерих в Дупница (точно където всички ми казваха да не ходя). Почти без ръжди, Почти не пипано от джамбазин и "майстор". Запазен отвън и отвътре. И то на много прилична цена. До сега 9 месеца чак ми е дискомфортно, че не съм открил прикрити дефекти.

Така, че парите в джоба, следене на обявите през 2 часа, готовност да тръгнеш максимално бързо. Читавите бройки изчезват буквално няколко часа след пускане на обявата.

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

...
                      Снимките са от "току що".
                      Това е новата придобивка на Гъбата, по-познат като Gabco с доставките от Англия.
                      Специално си е търсил 2.8TD, та да е прост и надежден...
                      Като гледам, паркиран пред Михалето. Почти ще се сетя за преглед при кой.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                        Като гледам, паркиран пред Михалето. Почти ще се сетя за преглед при кой.
                        Баш ! Откарахме до 22:00, че много кибици и приказките бяха не по-малко от работата.

Коментар

След дългото проучване.....стигнах до заключение,че за избраните дестинации и бюджет,ЛР ще ми свърши най-добре работа.....сега очаквам вашите съвети....Дизел/Бензин,Диско,Дифендър,Рейндж....с плюсове и минуси....максимално стоков с малко защитни скари,багажници и гуми....ааа да не забравя ръчка или автомат....
                          Жалко че след толкова много страници стигна до логичния избор. За бюджета ти Диско 1 300тди няма аналог.
                          Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
                          Следващите разсъждения са лично мои и по никакъв повод не искам да се взимат за чиста монета или за библия....

Лично аз от практическа гледна точка бих подходил по следния начин.

Опит за намиране на диско 300 тди в Бг условия не тръгнало да гние в нормално състояние за около 7к.лв.

Ако не се намери търся Италия за около 3-3.5 евра стоково недокоснато от ръжда.

После му сменям само маслата и газ едно кръгче на БГ за да му се видят кусурите.

Като размер гуми 235/85р16. Гудрич КО2 или Купър СТ/макс. Вторите са тежки гуми, но здрави.

Окачването заради килограмите малко по твърди пружини НО само след като съм наясно с колко ще го товаря повече и взимам ОМЕ пружини, за Роувър са неприлично евтини, или подбирам подходящи от заводските на Ровър, лифт не повече от 1", достатъчно е и окачването все още работи навсякъде.

Каретата на карданите се сменят с нови а задното гумено каре става нормална кръстачка.

Амове терафирма Биг боре, съвсем прилични амове. Нищо че са терафирмадийски.

Тук вече ще ме нападнат но бих купил преден и заден торсен дифф от ашкрофт както и среден торсен пак от там, цената е неприлична но за тези 2500 си подобрявам пътното поведени многократно. Тях бих ги слагал поетапно в следния ред среден, заден, преден. Ако имам кеш всичките заедно.

Много е възможно заради гумите и теглото на дизела да му дойде нанагорно и тогава бих сложил раздатка с 1.41 бързи вместо стандартната 1.21. или ако имам кеш 3.75 ХД предавателни числа. Но това е много назаден план...

По голям резервоар, ревизия на предните сфери. На двигателя му ревизирам дюзите и пълен преглед на помпата. Смяна на ангренаж, водна помпа и лагера на капака на ангренажа. Нов съединител. Рециклаж, на спирачките (това при Роувър не е страшно). И си го карам за останалото къмпинг и подобно оборудване всеки сам си преценява.

Метални брони не бих сложил в конкретиката на задачата, лебедка за разкош ОК а и охлаждане на кутията ако го няма заводското.

И за да не ме обвинят във феннщина, аз съм на срещуположния бряг със В8 и камион гъчкан с електроника , за капак обявен от всички за най-проблемния Роувър на всички времена (май само фриилендъра ме бие по този показател)
                          Доста истинско мнение. Послушай ог мантата и няма да сбъркаш. Не го е казал от фенщина Единствнео с размера гуми не съм съгласен.
                          Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
                          Разликата е чисто визуална..

Като разкачиш купето отдолу цъфват абсолютно еднакви неща (с дребни различия в задния мост ако е дълго дефи или пикап дефи.

Ако не си върши фен на дифендри няма причина за неговия избор пред Дискотеката.
                          Разликата хич не е визуална!!! Има мнооого разлики, но не да не ги нищим в тази тема, защото Дефито не попада в бюджета - за 15 хил не можеш да купиш 110ка 300 тди, ако ще да обърнеш света.
                          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Още топла вода

https://www.whichcar.com.au/news/201...scape-unveiled

Не е евтинджос, но пък е просто и хубаво.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Още топла вода

https://www.whichcar.com.au/news/201...scape-unveiled

Не е евтинджос, но пък е просто и хубаво.
                              И това какво общо има с бюджета на човека, като само хладилника и тентата му струват толкова, колкото той има ?
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Аз с прост джип който влиза в бюджета не бих отишъл по далеч от Мургаш. Нали знаеш защо?
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X