Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на прост експедиционен джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на прост експедиционен джип

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
    Подозирам, че знаеш арабски, обаче.
    Освен това английски и френски.

ПП на кораба майка климатика прави Аляска.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

В Тунис в момента 3 динара са около 1евро.На Юг те оправят само кеш пари - ако си с евро - е според преценката - тубата струва - колкото могат да ти вземат.В големите градове има банки в които можеш да си купиш местна валута.Цените са по ниски от БГ - всичко!Храната е пъти по-качествена има я навсякъде, дори и на юг!Водата е по-евтина от Бг - нищо че е бутилирана и са пустиня на половината.Бирата е кът/само за чужденци и то в големите градове/Има вино - хубаво, има разкошни плодове.Жегата е голяма - особено сега.Прави тур през -Октомври -Ноември, или ранна пролет, иначе ще ти е трудно!Дрехи има всякакви , та можеш и тук да си вземеш.Най-важно е да си вземеш кърпа за глава и уста , за пясъка и ленени светли дрехи!Много важно е да имаш силен телефон - там няма на кой да разчиташ, ако се правиш на мъж и се отделяш самонадеяно да караш.Умората и жегата ти раждат усещането -мираж, особено около соленото Езеро .Има хубави оазиси - Чебика е с водопадче и е много красиво.Пази се от ограбване!Местните са особени индивиди - особено по младите са съмнителни, ако те наобикалят и заговарят бъди на щрек.Говори се Френски и Арабски, но по тези места са научили и малко Арабски, Руски и Немски..Ел Джем е уникален!Кейруан -и Дуга са впечатляващи - А пещерните хора в Матмата и Дууга са находка, много на Юг ти е Татауин - там са снимали още на времето когато Лукас е правил Джадаите.Има хубави курорти - Ел кантауи,Сус,Хаммамет, остров Джерба,Монастир.В столицата е Картагена!Арабите са много задружни - и не се заяждай с тях!Гледай с добро и с паричка, само тека ще имаш спокойствие!Питай , ако те интересува нещо друго, дето не се сещам.
      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Другото беше Терано,пак дизеляк

Италианка?
        Ми италианка, да. Старовремския дизел пък на Терано, е патролския 4,2 дизел, с отрязани два цилиндъра. Малко позасилен и с общо взето позната и минимална електроника, при механика правена да бръмчи вечно само със смяна на масло(както се казва двигател за индустриална техника, лодки и агрегати, за какъвто също се ползва). По желание му се слага и оригинална механична помпа, ако е зор да е без компютър въобще. Модела се прави доста години след 2000г...
        Скоростната кутия е патролската, раздатката и тя, моста почти... Вярно, отпред независимо и полуоски, но и там сериозни проблеми няма. Някое каре, маншон, или цяла полуоска, няма да натежи много в багажа. Има ръчни хъбове за модела, има и капачки за постоянно зацепени главини(автоматичните са стандартни).
        Иначе си е съвсем човешко, климатик, ел. стъкла...
        Добре проверено такова, каква точно повреда ще го спре, че не се сещам?!
        Не му трябва и луксозна нафта.
        Е, ако го катастрофира човек, сигурно ще се възстанови по-трудно от Тойота, в някои части на света, но пък цялото, струва под 1/3 от цената на подходяща Тойота.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

По света с Mерцедес 123 https://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=85286
          Ducati è nel mio cuore.

Коментар

Първоначално публикуван от the_animal33 Преглед на мнение
            По света с Mерцедес 123 https://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=85286

8 години ли минаха........
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

От: Избор на прост експеционен джип

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Бе аз имам познат с опел кадет комби обиколи цяла африка, ама това не значи нищо. Експедиция по пустините разбирам нещо такова http://www.gekoexpeditions.com/?port...cret-du-sahara

а за това само аксесоарите за джипа са 15к. и то в Евро. Персоналното обурудването е 5к на човек, ама критерии всякакви, изисквания също.... а с тия самурайчета от БГ до там ще пътуват 6 месеца и ще сменят по един мотор
              Тези от снимките нито са пътували 6 месеца, нито са сменявали мотори! Иначе с със 6-цифрен бюджет и баба збае, но човека постанл темата не разполага с толкова, както впрочем и мнозинството от нас - за щастие става и по други начини!

п.п. Предполагам разбра, че снимките с които илюстрирам поста си са от там (Тунис)!
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Stoichoo Преглед на мнение
                Привет!
                След няколко "грешни" избора за 4х4 машина....стана време да си потърся нов офроудър за пътувания....изиксванията са да е сравнително прост(лесни за намиране части,бърза доставка,ако няма налични и не безкрайно скъпи), да не е набор на Хитлер и целият в ръжди...тунинг няма да му се прави,освен по хубави гуми,повечко светлини и лебедки....интериора по възможност да не уаз-коподобен на гола ламарина.....очаквам някакви идеи и съвети относно избора.
                А относно пътуваният - като тръгнем от Родината до Алпите,Мароко,Тунис,Измир и такива дестинации...като цяло топли,островни в по-голямата част от времето....
                Като парични средства....може би около 10-15000...евтинко решение....
                Гледай нещо при Тойота Круйзърите,другото е компромис !И задължително дълга база/5 врати/,с тунингован аеродинамик голям багажник!Това животно,леко пипнато, ще те закара навсякъде!Успех! п.с.Всички теорористи и джихадисти карат предимно Тойота! С изключение на колегите от форумо!
                Последно редактирано от faster; 24-07-18, 19:04.
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                  Гледай нещо при Тойота Круйзърите,другото е компромис !И задължително дълга база/5 врати/,с тунингован аеродинамик голям багажник!Това животно,леко пипнато, ще те закара навсякъде!Успех! п.с.Всички теорористи и джихадисти карат предимно Тойота! С изключение на колегите от форумо!
                  Завий ми две такива за в къщи по 15к лева.

П.П. Багажниците може да ги опаковаш отделно.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

5та страница,от 10 000 километра АЗ с лимузините да ви го напиша

15 бона може евентуално да стигнат за наджипването на една от тия които предлагате,това без колата,само наджипването.
                    За 15 бона може да намери и някоя Тойота или Патрул и да му стигнат за комплект свестни гуми и смяна консумативи,но БЕЗ наджипването.

За същите 15 бона може да намери колица и да я подготви за там къде е тръгнал.

Тия които ги спрягаме тук живи роднини нямат вече,то и ония е намерил 123ка на под 60 000 километра ма не се казва колко я е търсил.

Дайте сериозно - човека не иска кола,само с Локъри,окачване,шнорхели,брони,лебедки,слайдьри и защити няма да стане,трябва и на нещо да се монтират баси.

Остава гола джипка от дьртите и прости,нещо не гнило,ТОВА Е.

Аз тръгвам и с кола на това,няма да се вра из джендемите ма кой ме пита мен.

Гола 80ка,Терано дизел или Диско дизел - повдигаш леко и гуми и до там,парите са свършили и това ти е единствения вариант като не искаш с кола.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                      Завий ми две такива за в къщи по 15к лева.

П.П. Багажниците може да ги опаковаш отделно.

Багажника е 2
                      предна броня 2
                      лебедка 4
                      повдигане 5
                      задна броня 2
                      гуми с джанта 2
                      блокажи 2
                      як алтернатор или втори такъв с 2 батерии с инвьртьр и той 2

А сметни без да се впускам в подробности,може да бьркам с някоя хилядарка та и аз съм с теб - ако намери така за за 15 на твоите 2 и за мен още 2,е така да има.

Да плесна списък какво е добре да има за едно такова пътуване?Не Търтейски ми нормален списък или то отделен бюджет има?То ако я караш по списък как каза Венци Никога не тръгваш.

Посьбраха се теми за хладилници,палатки,крикове,брони за пред кафето,втори/трети алтернатор,ЛЕД барове,монтажи на резервни гуми,компресори на 12 волта.........това брадвички,тигани или барбекюта въобще не ги смятаме,то каквото е под 500 кинта не се брои.

А колко струва един хладилник на 12 волта АРБ или компресорче?Хилядарка бройката?

Пали и тръгвай,че така само четене по форумите
                      Последно редактирано от BENZBOSS; 24-07-18, 19:50.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Мисля рязко да намаля участието ми в тази тема, защото започва да ми прилича на нещо от рода на:

Искам да напиша книга, я сега кажете каква писалка и хартия да си купя. Бюджет 150-200 лева. Книгата ще бъде приключенска и с индианци. И двама моряци, заклети пирати.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          Гола 80ка,Терано дизел или Диско дизел - повдигаш леко и гуми и до там,парите са свършили и това ти е единствения вариант като не искаш с кола.
                          За 80-тка няма пари...трябва да е много гола и строшена. Има съвсем друг статус като култов модел, на култова марка. А и има съвсем обективни качества в повече, пред другите две.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Мисля рязко да намаля участието ми в тази тема, защото започва да ми прилича на нещо от рода на:

Искам да напиша книга, я сега кажете каква писалка и хартия да си купя. Бюджет 150-200 лева. Книгата ще бъде приключенска и с индианци. И двама моряци, заклети пирати.
                            Ма тя тази тема като онези .В смисъл поредната . Тъй че трай си и само гледай сеир !
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз мога ти помагам - пиши я на айпада и после принт.

От къде ти трябва история?
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                                За 80-тка няма пари...трябва да е много гола и строшена. Има съвсем друг статус като култов модел, на култова марка. А и има съвсем обективни качества в повече, пред другите две.
                                Това и аз го знам та и той го знае,сам казва,че и в Италия вече са гнили тия и подобни подходящи.
                                Не смея да се обадя за изкърпване и парите му ма това е в графа изненади
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X