Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на прост експедиционен джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на прост експедиционен джип

Първоначално публикуван от Stoichoo Преглед на мнение
    Точно комбинацията камион-джип ми се струва най-неубиваема...и много проходима.....Мултиван съм имал, като го вкараш в разните камъни и пясъци...не знам колко ще устиска...пък и на големина не ми трябва...двама човека с багаж и инструменти ще пътуваме....някак си не си представям Мултиван,Транспортер или Вито из пясъците....или по-скоро такъв, бус който да ми влиза в бюджета.Относно комбита,124-ки,опели и тн....това по нормалните пътища да....но извън пътя, не мерси.Четейки доста из международните сайтове стигнах до идеята за нещо от сорта на ЛР,Патрол,Тойота....не искам готово решение...искам стоков джип,който да стегна и трансформирам по мой избор....

Гледам доста хора ползват и Диско 2....ама знам ли

Тука брони,багажник и шнорхел с гуми са тия пари / без антенката /.

опаааа,чакай да доуточня - 10-15 000 имам в предвид втората цифра,първата я пропускам винаги.

Пак сметни къде отиваш,с какво ходят там,къде искаш да се навираш,колко багаж носиш,какво карат из околията,къде спиш.При такива идеи бюджета се умножава по 2 за да излязат сметките.

Това горе на снимката го покажи и от долу та да сметнем там колко парици са набити преди да го товари с барове и багажници.
    Последно редактирано от BENZBOSS; 24-07-18, 16:57.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Взимай каквото те кефи, поне да не те е много яд като се счупи.
      И не чакай да го "подготвиш" и "наточиш" перфектно за експедиции, ами тръгвай направо.
      Иначе може и 20 години да го подготвяш джипа и да не тръгнеш на никаде.

Какво ти трябва и какво не, ще решиш по пътя.

Коментар

За Тунис ти трябва само дебело поптмоне, щом си тръгнал да се правиш на номад/бедуин или чист бербер!
        Пътищата до Тунис и в Тунис са поне два пъти по-добри от нашите.Като Ви свали ферито на столичният порт имате асфалт слънце.От Тунис като тръгнете на юг има магистрала , а като минете около 200км леко почва да се променя пейзажа и дестинации като Тузьор,Матмата,Дууз,Татауин са си откровено полу пустинни.До Ел Джем можете да стигнете със всичко, то и надолу става да се пътува, ма си е нужно умение и опит.Пазете се от пясъчни навявания, липса на гориво и самонадеяни забежки/ има гидове на по-възловите тур.места - срещу заплащане ще Ви спретнат тур из пясъка, та да кажете че сте били в Сахарата.Местните чакат такива туристи - дето кеф цена нема, и си мислят, че може да минат навсякъде!Не забравяйте, че в градчетата живеят също хора, които не са само с Тойоти, напротив масово се карат раздрънкани Пикапи за да си вършат работа с тях.Горивото се продава на туби на места, дето са като смесени магазини и кафета в едно.Карането по пясък не е лесна работа, особено с тежки машини и то бавно.Без подготовка , опит и филтри срещи финни песъци, ще берете ядове!Ремонтните центрове са..меко казано примитивни/това спец.сервизи и мастери в тях няма/. Друго важно да си знаете - че от скоро южната част на Тунис е с мераци да се отцепва/абе луди - бедни , та бедни, открили някаква руда, и си мислят, че могат да изнудват държавата.На последните избори масово се завръща ислямистка партия на власт, а тя е особено силна на Юг!Мразят вече бледоликите християни, и паднете ли им на воле - ще берете ядове!Посолството е в столицата, ама тя е далеко, а пък там са такива служители, дето пръста за Вас няма да си мръднат!Горивото е по - евтино от БГ, но мнооого по скъпо , от както направиха Американците Арабската пролет и ликвидираха Кадафи.Тогава есонса беше малко под 1лв. за литър.Беше хубава държава с уникална история и забележителности , но от няколко години на сам вървят силно надолу.
        СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

^^^^ пишем заедно

Венцо каквото го кефи може да го открадне само,тук имаме бюджет от едни 15 бона.За едно си прав обаче - ВАЖНОТО Е ДА ТРЪГНЕ,че колко народ само аз знам дето 5ти комплект гуми хвърлят пък още джантите на експедишьна не са накаляли.
          Нали помниш с теб къде в Ла Паз Мексико видяхме ония с Мицубишито дето се беше вдигнал от Австралия?Е в това да ме сгънеш мен от Мелбърн до Момбаса па и да ме тръшкаш.......ми не,аз не съм мазохист.

Жестоко наджипване та да е шумен звяр по магистралата с 90..........я да видим маршрута пак,колко е магистрала,колко е асфалт,колко е макадам и колко ти трябва това горе на снимката.
          Последно редактирано от BENZBOSS; 24-07-18, 17:11.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Не знам дискавъри 2 до колко е неубиваем и прост, ама май не е като ония ми ти тойоти. Иначе хората по света ползват абсолютно всичко.Колкото повече пари можеш да налееш, толкова повече свобода имаш да си направиш каквото си искаш по свой избор.

Иначе и аз си търся джип за 15000лв, прост, здрав и неубиваем, ама да става и за ежедневна експлоатация което налага да харчи 12/100, да става и за дълго като комфорт и скорост на придвижване, и така нататък. Ама няма и да си намеря, щото такова животно нема
            Всеки трети е шести

Коментар

Това Диско, е с помпа-дюза...излишно сложно.
              За без майстори, най-много до роторна ГНП на BOSCH, с електронно управление, от най-простите, плюс една резервна. А още по-добре чисто механична.
              Ако ще е Диско, по-добре първото, до 1998г, с 200 или 300Tdi.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Това Диско, е с помпа-дюза...излишно сложно.
                За без майстори, най-много до роторна ГНП на BOSCH, с електронно управление, от най-простите, плюс една резервна. А още по-добре чисто механична.
                Ако ще е Диско, по-добре първото, до 1998г, с 200 или 300Tdi.
                преди около 5 години търсех такова и нямаше нещо което да не е изгнило на варел,бяха по около 7 бона тогава,сега ще са на половина ма и половината ламарина няма да е там вече.

Другото беше Терано,пак дизеляк

Италианка?
                Последно редактирано от BENZBOSS; 24-07-18, 17:33.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Да продавам ли кораба майка? Не е комби, но събира багаж за 4 възрастни и две деца, плюс чадъри и плавници и това без да се старая да подреждам. Най сложното нещо в колата е релето за свещите.

ПП и няма да е 17к
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                    За Тунис ти трябва само дебело поптмоне, щом си тръгнал да се правиш на номад/бедуин или чист бербер!
                    Пътищата до Тунис и в Тунис са поне два пъти по-добри от нашите.Като Ви свали ферито на столичният порт имате асфалт слънце.От Тунис като тръгнете на юг има магистрала , а като минете около 200км леко почва да се променя пейзажа и дестинации като Тузьор,Матмата,Дууз,Татауин са си откровено полу пустинни.До Ел Джем можете да стигнете със всичко, то и надолу става да се пътува, ма си е нужно умение и опит.Пазете се от пясъчни навявания, липса на гориво и самонадеяни забежки/ има гидове на по-възловите тур.места - срещу заплащане ще Ви спретнат тур из пясъка, та да кажете че сте били в Сахарата.Местните чакат такива туристи - дето кеф цена нема, и си мислят, че може да минат навсякъде!Не забравяйте, че в градчетата живеят също хора, които не са само с Тойоти, напротив масово се карат раздрънкани Пикапи за да си вършат работа с тях.Горивото се продава на туби на места, дето са като смесени магазини и кафета в едно.Карането по пясък не е лесна работа, особено с тежки машини и то бавно.Без подготовка , опит и филтри срещи финни песъци, ще берете ядове!Ремонтните центрове са..меко казано примитивни/това спец.сервизи и мастери в тях няма/. Друго важно да си знаете - че от скоро южната част на Тунис е с мераци да се отцепва/абе луди - бедни , та бедни, открили някаква руда, и си мислят, че могат да изнудват държавата.На последните избори масово се завръща ислямистка партия на власт, а тя е особено силна на Юг!Мразят вече бледоликите християни, и паднете ли им на воле - ще берете ядове!Посолството е в столицата, ама тя е далеко, а пък там са такива служители, дето пръста за Вас няма да си мръднат!Горивото е по - евтино от БГ, но мнооого по скъпо , от както направиха Американците Арабската пролет и ликвидираха Кадафи.Тогава есонса беше малко под 1лв. за литър.Беше хубава държава с уникална история и забележителности , но от няколко години на сам вървят силно надолу.
                    Благодаря, колега за доброто описание на нещата....събитам инфо по малко от всички ви и продължавам с размишлението.....май за без майстор ще си трябва машина от времето на Хитлер....за да е просто и лесно пригодна за ремонт...макар,че като гледах разни дори и в италия вече ръждата доста ги е изяла.Ще се радвам на още информация от колеги ходили по такива места...съвети за нужен багаж и оборудване.

Коментар

Трябва ти единствено кредитна карта, два чифта бельо, джапанки, шорти и две тениски.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

С тези неща може всеки и навсякъде

Коментар

Аз точно с тях съм обиколил близкия изток та затова се обаждам.
                          Всъщност, без картата. Миналия век нямаше за българи.

Коментар

А къде без шнорхел и задна лебедка хахахаха

Добре е да е комби,че да бьркат в багажника в движение,да има и климатиче някакво,е така за глезотия.

Имаше една тема за една 123ка обикаляла без да е наджипвана,някой сеща ли се къде беше,е така за инфо само?
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Аз точно с тях съм обиколил близкия изток та затова се обаждам.
                              Всъщност, без картата. Миналия век нямаше за българи.
                              Подозирам, че знаеш арабски, обаче.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                                Подозирам, че знаеш арабски, обаче.
                                и е карал от тамошните средства за придвижване,а не льскачка с АРБта
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X