Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на прост експедиционен джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на прост експеционен джип

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
    Абе ти парите за нищо ги немаш! Кво ше каеш за Сузуки Самурай като вариант? Ако е интересно ще потърся снимки - 2 броя самурайчета общо струващи около 15 000, без допълнителната нула

п.п. намерих архива:

Бе аз имам познат с опел кадет комби обиколи цяла африка, ама това не значи нищо. Експедиция по пустините разбирам нещо такова http://www.gekoexpeditions.com/?port...cret-du-sahara

а за това само аксесоарите за джипа са 15к. и то в Евро. Персоналното обурудването е 5к на човек, ама критерии всякакви, изисквания също.... а с тия самурайчета от БГ до там ще пътуват 6 месеца и ще сменят по един мотор
    no signature no problems

Коментар

Фолксвагена, ако е запазен, наистина доста прехвърля бюджета. А човекът не иска изтръпнала и ръждива кола.

Иначе, както вече се посочи няколко пъти, зависи от формата на експедицията. Понеже човекът търси джип, явно иска да ходи на такива места. Иначе, както колегата горе е казал, може и с Опел Кадет. Различни неща са обаче.

Коментар

От: Избор на прост експедиционен джип

От къде минава Фаувето от там ще мине и свястна 124ка,имал съм ги и двете по 2-3 броя,закъсват съм и с двете.

https://glosariodeautomocion.com/201...ic-expedition/

Без да е 4матик пак става,ще и се наложи изкърпване,повдигане,гуми и защити както и малко тунинг за кампер ма това скокливо комби с 2 ТУЛЕта или Якими на тавана ще се навре в бюджета пък и ще е готово за целта.

Пичове аз съм мързелив и не си падам мазохист,Фаувето кой го е карал на дълъг път знае за какво говоря,Самурай / 1.0 съм имал / пък съвсем го няма в моите класации.Кой не се е окопавал с ФауВе да си каже,това кляка на 15 см пясък без да е натоварено.

Дьрто Волво комби дизел и то става ма аз съм за Мерцедес,че повече ги карат и познават там.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Силата на Транспортера не е в проходимостта, макар че да го сравняваш със 124 е несериозно, ко не друго предно има и просвета с гуми е с педя отгоре, а в това, че с надстройка си е истински кемпер.

Коментар

И за любителите на ретрото

https://jalopnik.com/how-to-turn-an-...-of-1823830740

А може и повечко да се заиграе човек

https://www.motorauthority.com/news/...road-wagon-god

Майтапа настрана,аз съм твърдо за Бенци
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
              Силата на Транспортера не е в проходимостта, макар че да го сравняваш със 124 е несериозно, ко не друго предно има и просвета с гуми е с педя отгоре, а в това, че с надстройка си е истински кемпер.
              О сериозно си е и още как - аз не говоря за Сток колици,а какво и с колко постигаш целта след набити 5 бона по наджипване примерно.После 124ти прави това което прави и Фаувето ма не съм спартанец мазохист.

И за Синхро кемпер не говорим,имаме си едни 15 бона да играем с тях па за 15 бона бюджет 4матика наджипен отвява кой да е клекнал кемпер.

За 15 бона ако намери Синхро кемпер да се обади,взимам и аз един,че тук само скапания бус е колко 3 броя 124ки вече,еВем ти класиката,на плаж ходят с тях,че за друго не стават вече.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Не ми отваря видеото,едно се метнало на едни камъни.

За 15 бона с всичкото къде ги има такива?
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Абе на това видео с транспортерите, започнаха да има изпадат полуоските на 9тата минута.
                    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                    Drag Grand Canyon Daily
                    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                    LZ1JYM

Коментар

Много по-важно е, човек да знае какво прави, отколкото да го прави дори с най-подготвеният джип, но без необходимите знания и умения.
                      Респективно, който пък знае какво прави, не му трябва да пита.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                        Абе на това видео с транспортерите, започнаха да има изпадат полуоските на 9тата минута.

То това са си разходки с елемент на лудост,той там не е тръгнал та и колко троши на камък над коляното е все тая.

Я потърси колко е най-евтиния Синхро кемпер и да спрем с тия.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                          Много по-важно е, човек да знае какво прави, отколкото да го прави дори с най-подготвеният джип, но без необходимите знания и умения.
                          Респективно, който пък знае какво прави, не му трябва да пита.

Добрите решения идвали от опит.
                          Опита пък идвал от лоши решения.

За чий да се окопава сам като има минали по тоя път вече?

Дайте кемпер да го видим,това ще е на цената на запазена 80ка 4.2 дизел
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Има и достъпни хюндай старекс, с 2,5 турбодизела, мисля че минава за прост. Е верно че като види повече зор...
                            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                              Гледам, че темата се завъртя отново около някои наистина хубави и подготвени машини. Та в обявата на едната машина ми направи впечатление това "защо на 24v, ами защото се е родило камион, пък се е превърнало в джип...", не цитирам дословно. Та се замислих защо все си мечтаем за джип, който да е почти камион, или камион ама по-малък като джип? Ако някой ще дава примерно 30 бона за експедиционна машина, инвестиция, която би ползвал както се писа примерно 45дни два пъти в годината, а вероятно и един път в годината, защо не се ориентира към някакъв камион-кемпер с висока проходимост? Вярно, че комбинацията камион-джип на първо четене изглежда някак си надеждна, неубиваема, здрава и проходима. Или във всеки от нас дреме по един камионджия?

Иначе насам-натам се експлоатират яко и други машини, не само тия дето въздишаме по тях. Споменаха се и леки коли и бусове. В бусовете има също сериозен смисъл. До колкото бюджета на инициатора на темата, сигурно може да се повдигне стар транспортер/мултиван синхро примерно. И да се оборудва. Нещо такова. Защото тия най-желаните джипки са прекалено скъпи, пък дори и над 50% да има за какво. Но при така поставените условия бюджет за закупуването + бюджет за стягане и оборудване, горното предложение е най-добро още повече, че и вратата за договорка е отворена.
                              Точно комбинацията камион-джип ми се струва най-неубиваема...и много проходима.....Мултиван съм имал, като го вкараш в разните камъни и пясъци...не знам колко ще устиска...пък и на големина не ми трябва...двама човека с багаж и инструменти ще пътуваме....някак си не си представям Мултиван,Транспортер или Вито из пясъците....или по-скоро такъв, бус който да ми влиза в бюджета.Относно комбита,124-ки,опели и тн....това по нормалните пътища да....но извън пътя, не мерси.Четейки доста из международните сайтове стигнах до идеята за нещо от сорта на ЛР,Патрол,Тойота....не искам готово решение...искам стоков джип,който да стегна и трансформирам по мой избор....

Гледам доста хора ползват и Диско 2....ама знам ли

Коментар

Я да я свършим аз една

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...3-50adec7d7145

Т4 за 5 Еврака,колко е запазен ба ли го.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X