Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи джип - Въпроса е Нисан Терано или Гранд Чероки...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първи джип - Въпроса е Нисан Терано или Гранд Чероки...

Здравейте колеги!

Накрая вече се реших серйозно да си копувам джип... Та изискванията са дълга база,
    Да може да се кара нормално на магистрала и асвалт скорост около 120 да не му е проблем - ще минава под 10000км на година, но и да ме вози до къщата на баба ми при всякакви условия а там имам около 400 метра черен път минава се малко поточе и бая баир с дупки и кал след това, но общо взето с москвич и лада нива се излиза целогодишно със съвременнен автомобил след дъждовете става прключение.
    Да има климатик.
    Да не е капризен за поддръжка и дълги престои - около 6 месеца без да се кара и без акомулатор да не правят драми...
    Да не е много апетитен за крадци... че ще виси пред блок в София на практика без надзор....

Та спрял съм се на Нисан терано 2,7ТДИ и на Гранд чероки пак 2,7тди... общо взето черокито ме кефи повече, но ме плаши че има бая електроника а и е автоматик, а не ми се седи по сервизи по време на отпуска. Каквото и да взема ще е на малко километри и идеята е след едно добро обслужване и първоначално стягане да изкара няколко години с минимални разправий по него...
    Благодаря ви много!!!
    0-

От: Първи джип - Въпроса е Нисан Терано или Гранд Чероки...

Терано 2.7 на малко километри?
    Вземай го!
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

Коментар

В България всичко е на малко километри,и дядото,или бабата са го карали само до църквата(магазина)...
      Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Ще го копувам от Англия и километрите са гарантирани всеки може да си ги провери в саита на правителството както и на всеки преглед какво не е било наред... не мисля да копувам нещо на над 100 хиляди мили а тези дето съм харесал са на под 80 хиляди.
        0-

Коментар

Наскоро си купих Гранд Чероки WJ 4.7 и имам добри впечатления, доста приятен автомобил, за сега не е имало драми.

Коментар

Колега правописа!

Поздрави!
            Който търси , намира !
            Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Колеги дайте мнение, интересува ме най-вече кой от двата ще създава по малко проблеми евентуално в бъдеще... от опит стигнах до извода че черокито е по комфортно.
              0-

Коментар

Първоначално публикуван от badboy86 Преглед на мнение
                Колеги дайте мнение, интересува ме най-вече кой от двата ще създава по малко проблеми евентуално в бъдеще... от опит стигнах до извода че черокито е по комфортно.
                Тераното почти няма какво да му се счупи с 2,7 дизел. По механиката няма какво, мотора пък е стар кютук, целият чугунен, също няма проблеми - даже и ангренаж не му се сменя, с долен разпределителен вал, задвижван със зъбни колела е. Има три-четири датчика по него, които дефектират доста рядко - датчик колянов вал, умна дюза (дюза с датчик), дебитомер.
                Самата горивна уредба е проста и надеждна, като подробност, има я едновременно производство на Бош, или на Зексел (различават се лесно по някои елементи), като за Бош се намират по-лесно части, датчици и пр. Иначе и двете са надеждни.
                Мотора не е чувствителен към качеството на горивото, и пали добре при всякакви условия.
                Със сигурносн ще създава много по-малко грижи от Черокито, но пък е доста по-слаб, и харчи повече. Освен това, трябва да се намери и читав екземпляр без ръжда.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

тер@ното.

Коментар

И двете ще станат апетитни за крадците щом се застоят повече от 2 седмици на едно место. Най-малкото, винаги рискуваш да останеш без гуми ако са по-интересни.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Терано!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Гранд Чероки 4.0
                        O898595418 - Митко

Коментар

Първоначално публикуван от nbaplayer Преглед на мнение
                          Гранд Чероки 4.0
                          Мда, ако успее да го намери с 242-ка. И аз веднЪг сменям моето камионче за такова.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Аз съм за терано, въпреки че точно този гранд е по нов, по-луксозен, по-съвременен. Но пък тераното е по-издръжливо.
                            Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Първоначално публикуван от nbaplayer Преглед на мнение
                              Гранд Чероки 4.0
                              Цъ! Редовият шестак е, общо взето, по-идиотоустойчив от V8, но други предимства няма. Хем идва слабичък за това купе, хем не предлага някаква икономия на гориво.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                              X