Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи джип - Въпроса е Нисан Терано или Гранд Чероки...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първи джип - Въпроса е Нисан Терано или Гранд Чероки...

Здравейте колеги!

Накрая вече се реших серйозно да си копувам джип... Та изискванията са дълга база,
    Да може да се кара нормално на магистрала и асвалт скорост около 120 да не му е проблем - ще минава под 10000км на година, но и да ме вози до къщата на баба ми при всякакви условия а там имам около 400 метра черен път минава се малко поточе и бая баир с дупки и кал след това, но общо взето с москвич и лада нива се излиза целогодишно със съвременнен автомобил след дъждовете става прключение.
    Да има климатик.
    Да не е капризен за поддръжка и дълги престои - около 6 месеца без да се кара и без акомулатор да не правят драми...
    Да не е много апетитен за крадци... че ще виси пред блок в София на практика без надзор....

Та спрял съм се на Нисан терано 2,7ТДИ и на Гранд чероки пак 2,7тди... общо взето черокито ме кефи повече, но ме плаши че има бая електроника а и е автоматик, а не ми се седи по сервизи по време на отпуска. Каквото и да взема ще е на малко километри и идеята е след едно добро обслужване и първоначално стягане да изкара няколко години с минимални разправий по него...
    Благодаря ви много!!!
    0-

От: Първи джип - Въпроса е Нисан Терано или Гранд Чероки...

Терано 2.7 на малко километри?
    Вземай го!
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

Коментар

В България всичко е на малко километри,и дядото,или бабата са го карали само до църквата(магазина)...
      Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Ще го копувам от Англия и километрите са гарантирани всеки може да си ги провери в саита на правителството както и на всеки преглед какво не е било наред... не мисля да копувам нещо на над 100 хиляди мили а тези дето съм харесал са на под 80 хиляди.
        0-

Коментар

Наскоро си купих Гранд Чероки WJ 4.7 и имам добри впечатления, доста приятен автомобил, за сега не е имало драми.

Коментар

Колега правописа!

Поздрави!
            Който търси , намира !
            Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Колеги дайте мнение, интересува ме най-вече кой от двата ще създава по малко проблеми евентуално в бъдеще... от опит стигнах до извода че черокито е по комфортно.
              0-

Коментар

Първоначално публикуван от badboy86 Преглед на мнение
                Колеги дайте мнение, интересува ме най-вече кой от двата ще създава по малко проблеми евентуално в бъдеще... от опит стигнах до извода че черокито е по комфортно.
                Тераното почти няма какво да му се счупи с 2,7 дизел. По механиката няма какво, мотора пък е стар кютук, целият чугунен, също няма проблеми - даже и ангренаж не му се сменя, с долен разпределителен вал, задвижван със зъбни колела е. Има три-четири датчика по него, които дефектират доста рядко - датчик колянов вал, умна дюза (дюза с датчик), дебитомер.
                Самата горивна уредба е проста и надеждна, като подробност, има я едновременно производство на Бош, или на Зексел (различават се лесно по някои елементи), като за Бош се намират по-лесно части, датчици и пр. Иначе и двете са надеждни.
                Мотора не е чувствителен към качеството на горивото, и пали добре при всякакви условия.
                Със сигурносн ще създава много по-малко грижи от Черокито, но пък е доста по-слаб, и харчи повече. Освен това, трябва да се намери и читав екземпляр без ръжда.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

тер@ното.

Коментар

И двете ще станат апетитни за крадците щом се застоят повече от 2 седмици на едно место. Най-малкото, винаги рискуваш да останеш без гуми ако са по-интересни.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Терано!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Гранд Чероки 4.0
                        O898595418 - Митко

Коментар

Първоначално публикуван от nbaplayer Преглед на мнение
                          Гранд Чероки 4.0
                          Мда, ако успее да го намери с 242-ка. И аз веднЪг сменям моето камионче за такова.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Аз съм за терано, въпреки че точно този гранд е по нов, по-луксозен, по-съвременен. Но пък тераното е по-издръжливо.
                            Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Първоначално публикуван от nbaplayer Преглед на мнение
                              Гранд Чероки 4.0
                              Цъ! Редовият шестак е, общо взето, по-идиотоустойчив от V8, но други предимства няма. Хем идва слабичък за това купе, хем не предлага някаква икономия на гориво.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X