Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматик за 10-12к (лека кола!)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Автоматик за 10-12к (лека кола!)

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
    Ами последните две които написах са 7 степенни и не са сухи. Тигуан и Шкода Суперб. Пасата е 2012 година, 6 степенна, 230 хил. километра, пак не е суха.
    От както се наиграха със сухите , започнаха да ги правят всичките в маслена баня. Първите 7 степеннни на VW и Киа/Хюндай са със сухи съединители. По-твърда работа, и лесно се опичат,особенно ако се постараеш повечко.

Коментар

Първоначално публикуван от groti Преглед на мнение
      Не знам колко и дали са проблемни. Аз нямам против тази кола - напротив. Харесахме й една 5ца на около 200к километра внос от Швейцария или Германия от АК на която имаме доверие и тук един съсед малко я оплю. DSG-то се чупело много и било скъпо за ремонт заради 2та съединителя и т.н. Отделно там ги били пържели по магистралите като за последно. 1.2тси били умряли от скръб (те са около 100 коня, което за нея е перфектно иначе) и не вървяло. Ти какво каза 1.4 тси ли караш? Голф 6 малко нагоре може да ни дойде като цена като платим за всичко, но 5-цата ни е в силите.

В мотопфое имаше 1.6i - 126 коня май беше. 2011 - хареса я, ама нещо много ниско оборудване ми се струва. Климатик, не климатроник, няма ESP (моята има, ама не знам дали върши работа), няма тракшън контрол. Като цяла сигурно най-ниския клас оборудване. Иначе бяхме тръгнали да я гледаме.
      Така:
      - TSI двигател не е за препоръчване - основно, защото не е надежден двигател или по-скоро с е с малък ресурс, отделно някои модели разтягат вериги - справка Google;
      - Като цяло бензиновите мотори с директно впръскване не са за предпочитане;
      - DSG скоростната кутия на VW е супер надеждна, проблеми е имало в началото, защото се е водела необслужваема. Проблеми е имало и при първите модели на 7-ем степенната кутия DSG.

За тези пари коли бол. Всичко е въпрос на предпочитание. Аз лично бих предпочел кола с пълна сервизна история под 200к км. Кола за 1000лв пазарна цена - не бих взел.
      Във връзка с колата "канче/манерка" мога да заявя, че Мразя хора, които заради собственото им неумение, невнимание и немарливо отношение причиняват щети на другите хора. В крайна сметка влагам достатъчно усилия, за да притежавам това, което притежавам, голямо или малко - без значение, за да бъде обезобразено от друг.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
        От както се наиграха със сухите , започнаха да ги правят всичките в маслена баня. Първите 7 степеннни на VW и Киа/Хюндай са със сухи съединители. По-твърда работа, и лесно се опичат,особенно ако се постараеш повечко.
        Сега се замислих и си посипвам главата с пепел - 7 степенните с маслена баня се появиха максимум преди 2 години. Но 6 степенните са с маслена баня от 2010 или някъде там и маслото се сменя на 60 хиляди, и не е 1 литър.
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          kia.bg и dacia.bg
          Киа Сиид от 28000, Сандеро от 14000лв. започват, или съм нен.. или незнам.!
          8)

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
            Киа Сиид от 28000, Сандеро от 14000лв. започват, или съм нен.. или незнам.!
            Не са равностойни. Освен това гледаш рекламата, ако погледнеш ценовата листа, цифрите са други.
            Както и да е. Не без значение е и #Кой продава КиЯ както Живко писа.

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
            Заради това, че зад КИА б-я стои #КОЙ? Да се замисли човек, как оборудваха едно министерство с над 1 МИЛИАРД бюджет за 365 дни, именно с тази марка ....
            И аз намекнах:

Пък и има значение с кой лизингодател е вързана таксиджийската фирма, той с коя банка, тя с кой вносител и така. Шуро-баджанако-партийно-и-каквото-ти-дойде-на-ум обвързаности секакви.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              ...
              п.с. Що ли пък не съм виждал хеми такси?
              ...
              Е как що, щото бакшишките фирми не разбират и не могат да си направят сметката !
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Мисълта ми беше, че Киа не е евтина марка. Примерно Сорентото с допълнителни екстри мисля, че надхвъляше 100 хилки.
                8)

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
                  Мисълта ми беше, че Киа не е евтина марка. Примерно Сорентото с допълнителни екстри мисля, че надхвъляше 100 хилки.
                  Освен и аз като Пенчо да попитам: "Соренто такси има ли?" Гледам - нещо ич не ги карат като таксита, ще да са кофти и ненадеждни коли...
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Освен и аз като Пенчо да попитам: "Соренто такси има ли?" Гледам - нещо ич не ги карат като таксита, ще да са кофти и ненадеждни коли...
                    И Сиид е по скъпа от Сандеро, Фабия, Меган, Астра.. примерно.
                    8)

Коментар

Да не забравяме, че и нашите полицаЙ наскоро се обзаведоха с КиЙ. ЗАЩО ЛИ?
                      Първата партида са КИЯ, втората Шкода, а ако останат $$$ Хюндай.
                      По темата - според мен КИЯ или Хюндай от марките.

Коментар

С риск да разваля иначе особено образователния спор за такситата и полицейските коли ще задам може би последен въпрос. Ориентирахме се към покупка от чужбина. Малко повече пари ще дадем,но се надяваме да е за добро. Избрали сме няколко опции. Какво мислите за Triptronic-a на Опел астра? Много смесени мнения чета. 2009/2010 г бензин 1.4 турбо или 1.6. Също За Форд Фокус? Там четох малко по-добри отзиви, но май не са особено икономични. Последният ни вариант си остава Голф, но вариантите не tsi са доста малко. Корейски коли много малко излизат тъй че отхвърляме опцията Хюндай и Кия вече. Най-голям ни е избора от тези три коли (изреждам ги в последователност брой обяви) астра, фокус, голф (голф плюс).

Коментар

Приеми мойто скромно мнение, не като заяждане, а като реална практика от маса време/години в които някои марки са се доказали, че не стават.
                          Ти си решил да инвестираш едни 12к. лева в Опел, или Форд!?Това реално не бих го направил никога!Опелите са москвичите на немците - а за гниенето им не ми се говори.Форд..там има една легенда..за най-хубавият форд - това е продадения!Пълен с всевъзможни проблеми, рискова марка, която може да те вкара във филм всеки един момент.
                          За Голфовете ...особено по-новите, не ми се говори..Провери каква стойност ти е смяната на съединител примерно!?Прочети за качествата им по специализирани форуми..
                          Ти отхвърляш Корейските..особени Хюндай, защото ги нямало като обяви за продажба!Помислил ли си защо!?-ами доволни са си собствениците, и не се разделят така бързо с тях!Не си мисли че един Немец или Австриец е глупав и наивен човек, напротив - те са практични и стиснати хора.Иначе - да от чужбина с ТЮВ, на червени номера от читави хора/местни по възможност представителства или борси/.Опитах се да съм кратък.Това е от мен.
                          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                            Така:
                            - TSI двигател не е за препоръчване - основно, защото не е надежден двигател или по-скоро с е с малък ресурс, отделно някои модели разтягат вериги - справка Google;
                            - Като цяло бензиновите мотори с директно впръскване не са за предпочитане;
                            Преди 20 години същото го разправяха за турбодизелите, после за комън-рейла. Сега гледам се пребиват да търсят дизели, щото нали страшния въртящ момент, турбото голяма работа, и т.н. вицове. Що никой не търси атмосферен предкамерен дизел?
                            Ford Maverick II 2.3 XLT
                            Ford Mondeo MK5

Коментар

Както казвам на всички приятели, залетели се по автоматици с незнайна история:
                              Примерно, ако търсиш кола за 10к, купуваш си за 7к и останалите 3 ги отделяш и забравяш с идеята, че вече си ги похарчил. Ако останат, си с едни 3к напред, ако не, си знаеш, че си ги похарчил още в началото.

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                                Преди 20 години същото го разправяха за турбодизелите, после за комън-рейла. Сега гледам се пребиват да търсят дизели, щото нали страшния въртящ момент, турбото голяма работа, и т.н. вицове. Що никой не търси атмосферен предкамерен дизел?
                                TSI че са кекави, кекви са. Оправят ги след 2014г. До тогава са си пръчки. Трупат нагари по всичко, и се чупят от втроник до петък поне 3 пъти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X