Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип за теглене на платформа с кошери. ВЛЕКАЧ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на джип за теглене на платформа с кошери. ВЛЕКАЧ!

Колегата пуснал темата,дали не е ходил за бракми от вън,няколко пъти...?
    А сега ни пробва.Може и да греша?От Диско2 и Тераното,по-скоро второто.
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

Коментар

T4 sincro е това дето трябва. Само да намериш читаво за тея пари.

Коментар

Колегата не е ходил, но синхрото което кара в момента е докарвало, не един и два пъти от Австрия, при предишния собственик. При положение, че му дават допустимо максимално 1500кг. Мислил съм и вариант да си влача с голфа след малко силов тунинг и някой друг лев за разни подобрения (керамика на съединител, примерно). Ясно е, че ще има много последвали ремонти на нещо които попринцип не се чупят, но не е това което ме притеснява при него. Лошото е, че теглото му е едва 1425кг. и движението по пътищата с толкова тежка платформа ще е най-малкото опасно....

Коментар

В тези пари може евентуално Hyundai Galloper
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Според мен ако ще се ходи и в чужбина на дълъг път един гранд WJ с 4,7 и газ. То е ясно ,че ще е автомат. Мисля ,че ще влезе в бюджета.
            Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
            Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

При първото спиране от органите в джужбина ще бъде разтоварен и глобен за претоварване. Колко му дават да тегли тоя Голф? 1000-1200кг. На керамиката нямаш полу съдинител и не става за теглене. По принцип за теглене е кола със задно или 4х4 предаване, като изключвам тези с водещ преден мост, като голфа и...
              8)

Коментар

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
                Според мен ако ще се ходи и в чужбина на дълъг път един гранд WJ с 4,7 и газ. То е ясно ,че ще е автомат. Мисля ,че ще влезе в бюджета.
                Теракан като твоя не става ли?
                А Гранд Черока си го търкалят и с дизела на Мерцедес(2,7), както и малкия Черок(Либърти), с 2,8CRD.

За теглене на кошерите, всеки тракторен(дизелов) джип с бавни около стотина коня ще свърши работа, но за теглене на дълги разстояния си трябва повечко мощност.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
                  При първото спиране от органите в джужбина ще бъде разтоварен и глобен за претоварване. Колко му дават да тегли тоя Голф? 1000-1200кг. На керамиката нямаш полу съдинител и не става за теглене. По принцип за теглене е кола със задно или 4х4 предаване, като изключвам тези с водещ преден мост, като голфа и...
                  Не съм гледал по талон какво пише, но по каталог съм го срещал 1300кг. за синхро и 1100 за предно.

Коментар

Теракана е перфектен за теглене, на моя му дават по талон да тегли 3280 кг . Преди 3 седмици ми се наложи да тегля и фиестата от подписа, умря без да боледува....
                    наех си платформа и си я занесох при познат в съседен град да и бае...
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0-02-01-33ab0131b11c65d9c2ac17da839a0d7d6e866efb6afc0f1ef5ae08223e0b9ed1_9e333809.jpg
Прегледи:1
Размер:103.4 КБ
ID:5793003

Име:0-02-01-04cbb80bf337ada4a7b51f4724aac75332cf43a7a6a9d01cfd7b4ebb9c8bb16d_4d086aae.jpg
Размер:126.6 КБ
ID:5793004

Име:0-02-01-341e2fe40be8403b9413e665363bce399bb49147d6e743547196c11c769ea541_4e82547b.jpg
Размер:116.8 КБ
ID:5793005
                    Платформата е 520 кила, а форда е 1080 мисля - не разбира особено ,че има нещо отзад. Минах и през кофти път, не ме облъска и не се чувствах кофти. Сякаш си бях с нормално ремарке.
                    Но предложих гранда, защото е по-мощен и има постоянно 4х4, за магистрала ще е идеален. Имам познат , през седмица ходи до Германия и се връща с по някоя кочина.
                    Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

За теглене на кошерите може който и да е от изброените джипове - за къси разстояния не е проблем... Ако терена не е много тежък, и голфа синхро ще се справи...
                      Тегленето на дълги разстояния обаче е друга бира - надали ще искаш да караш с 60кмч по магистралата хиляда км... Какъвто и автомобил да вземеш, ще трябва да е в изправност, особено охладителната система...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Мисля, че на Теракана му даваха 2800кг. да тегли. Колко килограма пише общо и с прикачно на табелата?
                        8)

Коментар

2800кг дават на их55
                          Спокойно изпреварвам ТИРовете с 3 тона отзад...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
                            Мисля, че на Теракана му даваха 2800кг. да тегли. Колко килограма пише общо и с прикачно на табелата?
                            В големият талон до F3 стои цифрата 5420 , на G стои цифрата 2162 и така 5420-2162=3258 - малко съм ви подвел с 22 кг, но това е защото цифрите ги казах наизуст.
                            Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
                              В големият талон до F3 стои цифрата 5420 , на G стои цифрата 2162 и така 5420-2162=3258 - малко съм ви подвел с 22 кг, но това е защото цифрите ги казах наизуст.
                              G е теглото без товар, т.е. празен. Важно е F1, това е максимално тегло с товар, а F3 правилно си отбелязал- тегло на състава с ремарке. Там има и F2, но то е максимално тегло на машината, определено от компетентните органи, и няма практическа употреба при автомобилите (мисля че е, при камионите - технически допустимо е едно, но за движение по пътищата органите го ограничават до определени стандарти).

При теб празен е 2162кг(G), с товар 2810кг(F1), и ремаркето ти е до 2610кг, което отговаря и на общо тегло на състава(F3)- 5420кг.

ПП: Коментираното Дискавъри с TD5 му дават да тегли 3500кг, а JEEP WJ 4,7 - 3360кг.
                              Последно редактирано от cecoa1; 28-06-18, 14:30.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Име:DB992B60-C9E0-414D-832A-8ACEBAADFFA3.jpeg
Размер:199.3 КБ
ID:5793064
                                8)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X