Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джип за теглене на платформа с кошери. ВЛЕКАЧ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на джип за теглене на платформа с кошери. ВЛЕКАЧ!

Здравейте, колеги!

БЮДЖЕТ: 6000лв.

Много бих се радвал, като хора с опит, да ме посъветвате към какъв джип да се насоча. За какво ще се използва
    -Основно, за теглене на платформа с кошери.- За това и ми се налага да предприема покупката. Занимавам се с пчеларство от доста време и от тази година реших да го направих своя професия. Поради бедният район около стационарния ми пчелин съм твърдо решил от следващата година да съм "на колела". Поради тази причина, основното изискване за джипа е да е максимално пригоден за "влекач" на големи тежести. Няма да се използва за основен автомобил, голфича (3ка синхро - 1.9тди) си ми върши работа за всекидневка с оглед на разхода и цената на поддръжката.
    -За зимния сезон (повреме на който няма толкова работа по пчелите, и платформите не се движат) ми се върти из главата нещо, като 1-2 курсчета до Словения/Австрия/Германия, за някоя брингия, ей тъй да не седят "влекача" и хенгата (която ще се позва за транспорта на платформите) хептем без работа, толкова време. Това второ предназначение, ще рече, че и не може да е съвсем "спартанско" изпълнение джипката.
    - Също така съм и ловец, в равнинен район. Изобщо не тежък (и синхрото ми върши работа), тъй че на тази употреба не и придавам особена важност. Всичко що е 4х4 ще гази.

Да обобщим. Ще се тегли. Най-важното! Ходенето на "запад" е опционално и, ако смятате, че двете неща са несъвместими може и да отпадне.

Лично за мен е важно да е здрава машина. Щях да кажа и евтина за поддръжка, но като, че ли по-важна е здравината, имайки предвид, че ще се ползва с години и дори и да е малко по-скъпо за ремонт, по-важното е в дългосрочен план да се изплати.

Много, ще се радвам на препоръки с конкретни модели и двигатели. Все пак имам на ум, няколко модела, но ми се ще да чуя вашите предложения първо и ще ги споделя в течение на дискусията.... Леле... Щях да забравя най-важното... Що се върна да го напиша и в началото, да се ориентирате преди да сте изчели всичките ми глупости. Бюджет: 6000-7000лв. (Първоначално бях намислил да е около 5000, но май, май няма да се вместя в тях).

От: Избор на джип за теглене на платформа с кошери. ВЛЕКАЧ!

Първо удвои бюджета. След това си набележи няколко модела и ще помагаме.
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Нисан Терано 2 е твоя джип.

Изпратено от моят EVOLVEO StrongPhone Q6 LTE с помощта на Tapatalk
      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
        Първо удвои бюджета. След това си набележи няколко модела и ще помагаме.
        За кошерски влекач и ловджийски разходки ще стигне, но за нещо на което да може да се разчита извън пределите на страната наистина е малко, но пък и колегата е уточнил, че приоритет са кошерите.

Колега, кажи какво ти е хванало окото и какво гориво предпочиташ.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Или Ленд Ровър Диско-2.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

писано е:
            тема1
            тема2
            тема3

сигурно има и още.........

Коментар

Първоначално публикуван от brainy Преглед на мнение
              като 1-2 курсчета до Словения/Австрия/Германия, за някоя брингия,
              Това автомобил ли значи? Колко тежко искаш да може да тегли джипа?
              Патрол, Терано, Паджеро, Опел Монтерей...

Коментар

Има няколко теми из форума, да, и мисля че колегата tola /или нещо подобно/ е практик в дейността, той беше с пикап. И за мен неговият е най-добрият вариант /ако се занимавам с това/ при тия условия. Или направо някое малко самосвалче, хаха.
                Не те знам дали влизаш у пчелари форума, но там по вашия край дето си го написал е най-развито подвижното пчеларство /като че ли/ в Бг, така че варианти всякакви. Иначе това местене със ремарке на платформи-модули на мен като страничен наблюдател-анализатор ми се струва сложна работа, че даже и афиф, извинете...

Коментар

Няма да има възможност за удвояване, поради финансови причини... Максимум 8-9, като това ще трябва да е с първоначалното обслужване...

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
                  Има няколко теми из форума, да, и мисля че колегата tola /или нещо подобно/ е практик в дейността, той беше с пикап. И за мен неговият е най-добрият вариант /ако се занимавам с това/ при тия условия. Или направо някое малко самосвалче, хаха.
                  Не те знам дали влизаш у пчелари форума, но там по вашия край дето си го написал е най-развито подвижното пчеларство /като че ли/ в Бг, така че варианти всякакви. Иначе това местене със ремарке на платформи-модули на мен като страничен наблюдател-анализатор ми се струва сложна работа, че даже и афиф, извинете...
                  Влизам и доста порових, но специално по тоя въпрос за тегленето не открих необходимата ми информация... Има доста хора които возят, да. Разпитвам и тях... Поне тези, който познавам. За съжаление читавите пикапи ми излизат извън бюджета, а над някои по-евтини, като L200 например има преки наблюдения, че са доста трошливи...

Набелязаните са диско 2 (2.5тди), Терано 2 (2.7тди), патрул?? (Като че ли не мога да избера мотор, а и читавите ми излизат извън бюджета...) Паджеро (но не останах впечатлен от прочетеното за 2.5 мотора)... Абе, като че ли дилемата ще остане диско 2 или Терано 2, в най-разпространените им дизелови варианти...
                  Последно редактирано от CarTest™; 26-06-18, 15:49.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:53FA0789-349F-4EAD-B4AA-7FC2ADC3D648.jpeg
Прегледи:1
Размер:183.7 КБ
ID:5792955Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3768D791-65A5-4BD0-ADA4-2AFACB22CB80.jpeg
Прегледи:1
Размер:193.5 КБ
ID:5792954Пикап задължително за тази работа.Бих заложил на Л200 след 1996 година.
                    8)

Коментар

Ясно. А ти доволен ли си от към здравина, и ако не какви са евентуалните алтернативи. Питам защото имам наблюдение над един такъв L200 на близък приятел и за 3-4 години, съботно-неделно каране от лов, та на лов, смени двигател, по ходовата няма да коментирам и в момента не му включва двойното.

Коментар

Това, че е сменил двигатяля нищо не значи, щото незнам как е подържан. Ходовата част ако не е сменявана от квото е собственик е същатата работа (да смени шарнирите и накрайниците и да видим след колко време и километри ще се разбият от съботно - неделното каране.За двойното най вероятно е проблем с вакум реле или маркуч.
                        8)

Коментар

Влачене на платформа с кошери,и платформа с кола от Германия са доста различни работи.
                          За кошерите може всичко 4х4,за Германията е друг въпроса.Имам зет в Кула и шурей в Димово,
                          та знам какво мислите.
                          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                          Киа спортаж2000тди 98г
                          Ауди А3 1.9ТДИ
                          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                            Влачене на платформа с кошери,и платформа с кола от Германия са доста различни работи.
                            За кошерите може всичко 4х4,за Германията е друг въпроса.Имам зет в Кула и шурей в Димово,
                            та знам какво мислите.
                            Еее къде е Австрия, нЕма иляда километра от Мюнхен !
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

За кошерите и лова десняче пикап най тънкана и нова година.
                              За извън пределите на мамковината с тоз бюджет забрави за нещо дето няма да те остави на едни 3-4000 км от дома.
                              Диско 2 по скоро не, Терано ама без капчица ръжда.
                              Land Rover Discovery II, V8 4.0
                              VW Golf VI variant
                              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X