Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на първи автомобил (нов шофьор)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на първи автомобил (нов шофьор)

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    =... П.П. Колегите са ти подсказали по-горе удачен за рацерски изпълнения вариант - трилитров Аутбек или Форестър турбо.
    Рацерски вариант - форестър турбо - да, ама трилитровия аутбек не бих казал, че е в тая категория ...
    А и за чий му е тоя "рацерски вариант", като е взел книжка преди месец? Дето се вика още я оправя ляво и дясно с кола с предно (вероятно на такова се е учил), ся да си вземе турбинирано АВД.

Както Asen Kushlev каза - най-добре нещо евтинко докато се научи.

Коментар

Дизел, автоматик, просвет, 4х4 и възможност за рацерски изпълнения има в достатъчно (за начинаещи водачи) количество при Шкода Октавиа Скаут около 2007-ма, като ще останат пари за обслужване и гуми.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Gadnyara Преглед на мнение
        ...
        'Автоматик и добър разход' вече не е виц.
        Прав си. Сведоха разликата до около 20% в средния разход. А за некласическите автомати и роднините им по женска линия си има отделни теми във Форума.

Коментар

Re: Избор на първи автомобил (нов шофьор)

При 50% градско каране, ако е 10-годишен дизел и има филтър за твърди частици, може да очакваш проблеми с ДПФ-а.
          "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Не е задължително и да направи колата на манерка за да му препоръчвате някоя кошница. Аз като бях млад шофьор не съм бил с кола като манерка, познавам много други такива.

Коментар

/\ Това ми беше идеята.
              Всеки трябва да си извърви пътечката.
              А и може човека да иска следващата да е 50+К...
              Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
              0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Хубаво е да не се делиш от хората и да си купиш нещо поне за 22-27000, ще се понапънеш малко,ще теглиш едно кредитче. Като го изплатиш ще си напълно наясно крос ли ще е овър ли ще е.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Разумното решение - кола за 1000 кинта, докато се научиш да караш.
                  Това е за сметка на останалите участници в движението.

Още по-разумното решение - кола за 30 000+ кинта, пак, докато се научиш да караш.
                  Това - предимно за твоя сметка - сиреч, ще имаш едно наум, като паркираш, като одереш някоя паркирана кола, като не вземеш някой завой, като те набие някой, който си засякъл.. Ще внимаваш повече, много повече.

Аз ти препоръчвам възможно най-скъпото решение, за да те боли най-много, като сбъркаш.
                  Така ще се научиш най-бързо.

Успех!

Коментар

1000 не са ли много ?
                    500 за колата и още 500 за вкарване в употреба на колата .
                    като си накаканиже едни "непредвидени разходи " , процентното отношение е около 50-500% спрямо цената на движимата собственост.

Иначе варианта (втория - теглиш кредит купуваш си нова ...и я вардиш като гъза си ) по ме устройва . Като участник в движението сред останалите "колеги"шофЕри.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                      Не е задължително и да направи колата на манерка за да му препоръчвате някоя кошница. Аз като бях млад шофьор не съм бил с кола като манерка, познавам много други такива.
                      Прав си, преди това е станала на манерка колата на мама и тате обикновено.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Защо говорите глупости вие всички ли сте си правили колите мармалад като сте взели книжка?!Аз освен леки ожулвания не съм имал нещо сериозно по колата като взех книжка и ако се кара по-внимателно не виждам къде е проблема пък дори и да се oжули някъде голяма работа станало тая ламарина е да ти служи,а не ти да и трепериш дали се била надраскала.

Коментар

Първоначално публикуван от sabatton Преглед на мнение
                          Защо говорите глупости вие всички ли сте си правили колите мармалад като сте взели книжка?!Аз освен леки ожулвания не съм имал нещо сериозно по колата като взех книжка и ако се кара по-внимателно не виждам къде е проблема пък дори и да се oжули някъде голяма работа станало тая ламарина е да ти служи,а не ти да и трепериш дали се била надраскала.
                          +1

То кола дето струва 12-17к обикновено си има каско
                          Аз в момента съм предоставил един автомобил за долу горе толкова на шофорка с под година стаж и си го кара и си свирка.
                          Е преди месец обслужихме 2-3 дребни ефекта при застрахователя ама какво толкоз
                          Ламарина е и парите се искарват здраве да е.
                          Аз не бих оставил здравето и живота на жена си и децата на кола без поне 10-на еърбага и последен писък на пасивната сигурност ама вий си знайте за вашите де.
                          Land Rover Discovery II, V8 4.0
                          VW Golf VI variant
                          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Обикновено младият шофьор е наясно с възможностите си и рядко си надскача сянката (ако има баласт между ушите). Белите стават след 1-2 години шофиране, когато вече си мисли, че е усвоил всичко в шофьорлъка и започне да се изживява като автомобилен ас.

Коментар

Като млад шофьор не съм имал никакви инциденти при паркиране и дори очуканата кола подарена от дядо ми съм я пазил като зеницата на окото. Поройник ли си обаче, нищо не може да те спре!

Дали ще е автоматик или няма да е си е лично решение, но за тези пари от бая кошник можеш да избираш. За нашите пътища по високия автомобил и по-големите гуми са добре дошли, но това не значи, че и Голф 3 няма да ти върши работа. Така че съсредоточи се да избереш нещо запазено от тези, които така и така си харесал!

Коментар

Аз имам по-сериозна катастрофа и я направих след около 7 години активно шофиране и то не по непредпазливост или някаква глупост,а просто се случи така,че да не си мисли някой,че е застрахован....както за тия 7-8 години нямам нарушения с изключение на 1 забранен завой ей така и стана белята поне нямаше пострадали тежко хора. Та всичко е божа работа мен вече за ламарини не ми дреме да сме живи и здрави и това е,а кой къде си бил одрал колата не мисля,че е толкова важно аз даже не се заглеждам в такива глупости то едва ли има кола карана ежедневно без никакви драскотини пък и дори да няма какво от това ? Да взима смело каквото му харесва на автора и това е било то сув или лека кола. Аз санта фе бих препоръчал.За парите си предлагат доста,а защо не и един по-нов дачия дъстър, ако нямаш предрасъдъци за марки и модели....такива имат голяма част от хората във форума и не се признава нищо без цели мостове и 3 блокажа та не слушай какво ти говорят,а взимай каквото ти хареса и си го карай с кеф пък нека си лаят другите !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X