Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръки за джип до ~ 15 K

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръки за джип до ~ 15 K

Здравейте,
    Принципно търся някаква джипка, която ще се кара основно по асфалт и съвсем малко по лоши пътища. Бюджета е около 15 К лева. Определено държа да има по-голям багажник. След като се порових доста време във форума, пък и по други сайтове избора ми се сведе до Хюндай Санта Фе 2-ро поколение, или Хонда CRV пак второ поколение. Nissan Quashkai и Toyota Rav4 отпаднаха именно заради малкото място за багаж. А за Subaru - всеки казва, че поддръжката е изключително скъпа. Та искам да Ви попитам правилно ли съм се насочил, коя от двете опции е по-добър вариант и имате ли някакви други предложения
    Благодаря!

От: Препоръки за джип до ~ 15 K

CRV защо 2ро поколение, а не 3то? Санта Фе-то е по голямо от Хондата.

Коментар

Първоначално публикуван от zarrick Преглед на мнение
      CRV защо 2ро поколение, а не 3то? Санта Фе-то е по голямо от Хондата.
      Защото предполагам бюджета не е достатъчен за читава Хонда 3-то поколение

Коментар

Здравейте! Отскоро чета този форум и все се чудя на следното - този форум да не е рекламен на корейските сув-чета. Хората питат за японско, вие им предлагате корейско. То е ясно, че нито CRV, RAV4, X-trail са джипове (обаче са много добри за да си пътуваш без проблем от метеорологичните условия), НО да пишете, че санта фе, sportage и разните му корейски suv-ове са по-добри от тях и са за предпочитане, това не разбирам.
        Хайде убедете ме с какво. Не пишете за евтината цена и поддръжка - притежавал съм Patrol, Samurai, Pajero, после пак Патрол - от всичко изброено по тези джипове освен глезотии почти нищо не съм сменял (само по ходовата част, но за това аз съм си виновен винаги) - какво по-евтино като поддръжка не знам. За първия Патрол хвърлих маса пари за да го направя за офроад.
        Сега съм с паркетният X-trail, защото за риба и пътуване в планините ми стига, вече не се завирам по пътечки, които водят при мечки.

Коментар

Rav4 има по-голям багажник от CRV-то. Твърдо за Сантата, с малко късмет, с малко напън може да вземеш и фейслифт. Препоръката ми е да гледаш автомат.
          Успех!

Изпратено от моят MIX с помощта на Tapatalk

Коментар

Може да погледнеш и гранд черокито след 2006. С мотор на мерцедес мисля беше дизела.

Коментар

Защото предлагат по-високо качество на пи-ниска цена. Иман познати с изброените от теб машини от Япония и масово реват от ръжда. Паджеро тотален гнилоч без метал за заварки. Хобда и тойота автоматик с SVT кутии, слаби двигатели.... Лично аз автомобил над 2 тона под 200кс никога не бих взел.
              Отделно помниш ли кои бяха първите автомобили с 5 и 7 години гаранция? Та корейските са доста кадърно замислени и направени. Та така.

Коментар

Преди доста години се бях излъгал да си купя нов Хюндай (тогава живеех в Англия) - е според мен беше грешка.
                Аз пиша от опит, не от това какво съм видял и чул от съседите и в махалата какво говорят. Защото като гледам в квартала Няколко човека се излъгаха да вземат Киа или Хюндай и сега повечето време са на трупчета.
                За извън пътя пък няма какво да коментирам - като се събираме да си караме в балкана видях и какво могат извън пътя корейците и за това не стават (20-30 сувчета сме от тях 4 корейски само, скоро сигурно ще ги продадат тези).

Коментар

Ами щом си се насочил към паркетници, защо не погледнеш МЛ?

Коментар

Първоначално публикуван от boidiu Преглед на мнение
                    Здравейте! Отскоро чета този форум и все се чудя на следното - този форум да не е рекламен на корейските сув-чета. Хората питат за японско, вие им предлагате корейско. То е ясно, че нито CRV, RAV4, X-trail са джипове (обаче са много добри за да си пътуваш без проблем от метеорологичните условия), НО да пишете, че санта фе, sportage и разните му корейски suv-ове са по-добри от тях и са за предпочитане, това не разбирам.
                    Хайде убедете ме с какво. Не пишете за евтината цена и поддръжка - притежавал съм Patrol, Samurai, Pajero, после пак Патрол - от всичко изброено по тези джипове освен глезотии почти нищо не съм сменял (само по ходовата част, но за това аз съм си виновен винаги) - какво по-евтино като поддръжка не знам. За първия Патрол хвърлих маса пари за да го направя за офроад.
                    Сега съм с паркетният X-trail, защото за риба и пътуване в планините ми стига, вече не се завирам по пътечки, които водят при мечки.
                    Ми тук сме се събрали да обменяме опит, не да мерим п.....
                    Иначе за покупко-продажби си има други сайтове.

И там всеки си решава сам.
                    п.с. помня го времето, когато нищо освен германско или шведско не ставаше за кола. Ама то отдавна мина.

Коментар

Само за протокола ...
                      Питащият пита за CR-V 2-ра генерация, нали?
                      На коя генерация RAV4 багажника е по-голям от на CR-V 2?
                      Автоматичната ск.кутия на CR-V 2 не е CVT, а добрия, стар хидротрансформатор.

п.п. Не мога да се мешам в меренето на ... (цензура) ..., 'щото последните 9г. съм карал само CR-V.
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

За тия пари взимаш LC95 и си в играта! Другото са повдигнат леки коли!

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                          За тия пари взимаш LC95 и си в играта! Другото са повдигнат леки коли!
                          Най сетне. нещо смислено - +1!
                          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                          ... turn on your A/С !

Коментар

Outlander, Peugeot 4007 , C crosser/всички са еднакви и японски, ако са с бензиновия двигател/. И багажника е пп- голям от Рав 4.
                            За мен са по-читави от Хтрейла.
                            Всичко е от личен опит за аналогични нужди. Имам / имал / съм и трите. За риба, слабо извън пътя и дълъг път са подходящи.
                            Да, определено не са джипове по разбиранията на повечето пишещи тук.

Peugeot 4007
                            ex Nissan X-Trail 2.2 Di

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                              Само за протокола ...
                              Автоматичната ск.кутия на CR-V 2 не е CVT, а добрия, стар хидротрансформатор.

п.п. Не мога да се мешам в меренето на ... (цензура) ..., 'щото последните 9г. съм карал само CR-V.
                              Тоест хидротрансформатора е по-добър от CVT (извинете, ако въпроса е тъп, но не разбирам от подобна тематика)

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X