Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисто нова кола:?: Абсурд.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чисто нова кола Абсурд.

Стоичков и Пенев:
    "–Аз си купих Сеат Ибиса!
    -Пък аз си купих Мерцедес - ибьи са ти..."
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Не е абсурд, даже и за обикновен човек, ако има обикновени-човешки доходи, Като доходите на обикновените хора които си купуват нови коли, и като остареят ги продават на нас да им се радваме, че са "като нови".
      Смея да твърдя,ч е в западна Европа всеки обикновен човек може да си позволи да си купи нова кола, без много да го мисли. Или поне не толкова колкото го мислим тук.
      Иначе няма кой да купува масовия клас коли, а те са може би 70-80% от всички продажби.
      Т.е.-цените на колите са съобразени спрямо пазара на който се продават. А щом се продават-значи има кой да ги купува.

Темата стана толкова страници защото пречупваме цените на колите през собствения си стандарт, а цените са мислени за друг. Толкова ли не е ясно, баси...
      Това фирмени сервизи, уменията на хората в тях, застраховки, пробег и гаранция-всичко което се изписа е за нашия стандарт, а цените и услугите са като за стандарта в Германия и Франция...

Та-няма по-хубаво от новата кола, но тънкостта е да можеш да си я позволиш без да клякаш финансово, или ако ще клякаш-колата трябва та ти е фетиш и цел в живота.

Баси, що неразумни супер богаташи живеят в Западна Европа, та да си купуват фолксвагени и опели, които както се знае са върха на автомобилната индустрия, и са със супер качество...
      И като си помисли човек, че тук сме наводнени с коли от ниския клас, а това е само малка част от продажбите на тези модели като нови... Много тъп народ били тези европейци бе, да не могат да си направят сметката, че кола на старо е много по-гот от новата...
      НемА бай ти Ганя да ги светне за далаверата...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Чисто нова кола Абсурд.

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
        Явно ДА. Без да обиждам никого колко хора тук искат да бъдат клошари и да са затрупани с вехтории!?!
        Без да се обиждам, този въпрос няма връзка с реалността и дори с темата.
        Не знам какво лошо има да се оценява цената на придобиване на даден актив, ползите които той ще носи и цената за тях.

Лично аз се впечатлявам от мислене от типа: ако нямам нова кола, не съм истински европеец/човек; ако купувам нова кола няма да си направя сметка, освен каква купчина пари мога да сложа на масата, защото колата не е инвестиция все пак; допълнителният разход за придобиване и поддръжка на нова кола (застраховки, данък, фирмени сервизи и пр.) напълно се изплаща от допълнителната сигурност, която тя ми дава, все едно някой има и разбира тези статистически данни...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Служебните са съвсем друг случай. Питането, с което започна темата, си е за личен автомобил.
          А с личния дето всеки ден се ходи на работа как стоят нещата? Нали няма условие в темата за съботно-неделни.
          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
            А с личния дето всеки ден се ходи на работа как стоят нещата?
            Ми точно така стоят нещата - всеки ден се ходи на/до работа, но не се работи с него.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

А с личния дето всеки ден се ходи на работа как стоят нещата? Нали няма условие в темата за съботно-неделни.
              На личния признават ли ти данъчен кредит? Вноските по евентуален лизинг, консумативи и т.н като фирмен разход?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                Е, вярно си е „ламя", откъм резервоар...
                Е колко па да е ламя? 14 среден разход до морето дава ли ти?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Служебните са съвсем друг случай. Питането, с което започна темата, си е за личен автомобил.
                  Служебните са лично мои и са инструмент.Не визирам някой да ми я купи и даде да я карам.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Служебните са лично мои и са инструмент.Не визирам някой да ми я купи и даде да я карам.
                    Аз пък визирам това, че има доста съществена разлика между "инструмент" и "вещ за лична употреба". Едно е да вземеш нещо, с което ще изкарваш пари, и съвсем друго, ако нещото ще си е единствено и само чист разход.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      ... Много тъп народ били тези европейци бе, да не могат да си направят сметката, че кола на старо е много по-гот от новата...
                      НемА бай ти Ганя да ги светне за далаверата...
                      Ами, нали затова става въпрос. Когато в България стане, като в Европата, тогава и аз бих си купил нов автомобил. Но дотогава си е жива набутвация. В къщи, например, от поне 10 години съм спрял да купувам нещо, различно от ново.
                      HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Ми точно така стоят нещата - всеки ден се ходи на/до работа, но не се работи с него.
                        Ми не, помисли за случая в който за да отидеш на работа, тоест за да работиш, ти трябва автомобил, иначе е невъзможно.
                        Всеки трети е шести

Коментар

И едната и другата страна са прави. Просто имат различни гледни точки. Едните гледат от страната на средния европеец(западняк), а другите от страната на средния българин.
                          След 5-6 години този спор ще е още по безсмислен и от днес.
                          Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

На личния признават ли ти данъчен кредит? Вноските по евентуален лизинг, консумативи и т.н като фирмен разход?
                            Нищо, че не е фирмен и никой нищо не ти признава, просто без него спираш да работиш. Или не допускате такава хипотеза.

М/у другото например на някои места в провинция имаме колеги на които компанията им наема личните автомобили, за да не се прави разход за служебен. Заплащаме им гориво и поддръжка/амортизация по договорка и те си бръмчат да вършат работа.
                            Всеки трети е шести

Коментар

...
                              М/у другото например на някои места в провинция имаме колеги на които компанията им наема личните автомобили, за да не се прави разход за служебен. Заплащаме им гориво и поддръжка/амортизация по договорка и те си бръмчат да вършат работа.
                              Това е абсолютно доказана яма, в която потъва маса ресурс, независимо какви пътни листи пишат. Не че има отношение към темата, просто споделям и мога да го докажа недвусмислено в подходящи обстановка и питиета.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Е колко па да е ламя? 14 среден разход до морето дава ли ти?
                                От София до Созопол, един резервоар. Т.е. реалистичното е 15 l на 100 km.

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
                                Ами, нали затова става въпрос. Когато в България стане, като в Европата, тогава и аз бих си купил нов автомобил. Но дотогава си е жива набутвация. В къщи, например, от поне 10 години съм спрял да купувам нещо, различно от ново.
                                Честито на „хилядника"
                                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                                LZ1EMS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X