Здравейте приятели и специални поздрави към всеки един от вас
!
Казвам се Петьо и съм от София, на 24 години. Искам да си купя джип, но не съм сигурен към какво да се насоча, затова реших да се обърна към хората с много опит и знания, а именно вие.
За какво ще го ползвам ? - не се ориентирам към тежкия офроуд, с кал до огледалата или нещо подобно, не съм ловец или риболовец, е разбира се бих се радвал да се кача тук и там, но нищо прекалено екстремно. Търся си джип като втора кола, защото вече имам един автомобил, който го ползвам за работа (Fiat Doblo), но не е подходящ за излизане "на срещи/навън", през зимата му бера страх,а и също така си му личи, че е кола за работа. Младостта и хормоните ми ме теглят към някой двуврат псевдо спортен мерцедес/BMW, но разума ми казва, да не давам грешни пари за автомобил, който може да се кара само по паркет и затъва след първия сняг
. Желанията ми към джипа са да вози комфортно; да има екстри за проходимост, като изключване на системата против пробоксуване, блокажи, спиране на 4х4; евтина поддръжка и надеждност.(да е задължително над 2000г) Не искам да бъде "малък" като Kia Sportage, Vitara, Rav4, защото, ако Фиата влезе в сервиз за по-дълго време, да мога да ползвам джипа за работен автомобил (пренасяне на хладилници),
Бюджетът, който мога да отделя е пряко пряко сили 7500лв. горна граница. До сега винаги съм карал автомобили с десен волан, твърдо решен съм джипката също да е с десен.
Машините, които разгледах и според мен биха ме удовлетворили са Grand Cherokee, Hyundai SantaFe/Tucson, Nissan X-trail, Kia Sorento.
Всички мнения, съвети, препоръки...въобще всеки написан ред е високо оценен ! Благодаря ви предварително !
!Казвам се Петьо и съм от София, на 24 години. Искам да си купя джип, но не съм сигурен към какво да се насоча, затова реших да се обърна към хората с много опит и знания, а именно вие.
За какво ще го ползвам ? - не се ориентирам към тежкия офроуд, с кал до огледалата или нещо подобно, не съм ловец или риболовец, е разбира се бих се радвал да се кача тук и там, но нищо прекалено екстремно. Търся си джип като втора кола, защото вече имам един автомобил, който го ползвам за работа (Fiat Doblo), но не е подходящ за излизане "на срещи/навън", през зимата му бера страх,а и също така си му личи, че е кола за работа. Младостта и хормоните ми ме теглят към някой двуврат псевдо спортен мерцедес/BMW, но разума ми казва, да не давам грешни пари за автомобил, който може да се кара само по паркет и затъва след първия сняг
. Желанията ми към джипа са да вози комфортно; да има екстри за проходимост, като изключване на системата против пробоксуване, блокажи, спиране на 4х4; евтина поддръжка и надеждност.(да е задължително над 2000г) Не искам да бъде "малък" като Kia Sportage, Vitara, Rav4, защото, ако Фиата влезе в сервиз за по-дълго време, да мога да ползвам джипа за работен автомобил (пренасяне на хладилници),Бюджетът, който мога да отделя е пряко пряко сили 7500лв. горна граница. До сега винаги съм карал автомобили с десен волан, твърдо решен съм джипката също да е с десен.
Машините, които разгледах и според мен биха ме удовлетворили са Grand Cherokee, Hyundai SantaFe/Tucson, Nissan X-trail, Kia Sorento.
Всички мнения, съвети, препоръки...въобще всеки написан ред е високо оценен ! Благодаря ви предварително !
. Не препоръчвам и Соренто по същата причина - читавите бройки не влизат в бюджета. За тях минимумът е по 2 само за купуването. Освен това са от по-висок клас и съответно със скъпоструващи ремонти. На всичкото отгоре при Черокито или трябва да си полумилионер, за да ползваш услугите на Балканстар за части и евентуално за ремонти, или трябва да участваш в разните поръчки, които не се знае нито кога ще тръгнат от Щатите, нито кога ще пристигнат. Ако ползваш услугите на Скорпион 13 или Вест ауто, имаш всичките шансове да купиш нещо два-три пъти, защото не е твоето или е боклук и се е счупило веднага. А Нисанът трябва да е дизел, за да няма газови бутилки в купето, които да пречат при товаренето на обемисти предмети. Това е моят отговор. Колегите може да имат и друго виждане
. Просто не ми е приятна идеята да е учукан или прекалено "квадратен"....
Коментар