Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръка за първи джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръка за първи джип

Здравейте приятели и специални поздрави към всеки един от вас !
    Казвам се Петьо и съм от София, на 24 години. Искам да си купя джип, но не съм сигурен към какво да се насоча, затова реших да се обърна към хората с много опит и знания, а именно вие.
    За какво ще го ползвам ? - не се ориентирам към тежкия офроуд, с кал до огледалата или нещо подобно, не съм ловец или риболовец, е разбира се бих се радвал да се кача тук и там, но нищо прекалено екстремно. Търся си джип като втора кола, защото вече имам един автомобил, който го ползвам за работа (Fiat Doblo), но не е подходящ за излизане "на срещи/навън", през зимата му бера страх,а и също така си му личи, че е кола за работа. Младостта и хормоните ми ме теглят към някой двуврат псевдо спортен мерцедес/BMW, но разума ми казва, да не давам грешни пари за автомобил, който може да се кара само по паркет и затъва след първия сняг . Желанията ми към джипа са да вози комфортно; да има екстри за проходимост, като изключване на системата против пробоксуване, блокажи, спиране на 4х4; евтина поддръжка и надеждност.(да е задължително над 2000г) Не искам да бъде "малък" като Kia Sportage, Vitara, Rav4, защото, ако Фиата влезе в сервиз за по-дълго време, да мога да ползвам джипа за работен автомобил (пренасяне на хладилници),
    Бюджетът, който мога да отделя е пряко пряко сили 7500лв. горна граница. До сега винаги съм карал автомобили с десен волан, твърдо решен съм джипката също да е с десен.
    Машините, които разгледах и според мен биха ме удовлетворили са Grand Cherokee, Hyundai SantaFe/Tucson, Nissan X-trail, Kia Sorento.
    Всички мнения, съвети, препоръки...въобще всеки написан ред е високо оценен ! Благодаря ви предварително !

От: Препоръка за първи джип

Махни Черокито и Сорентото, добави Киа Спортидж 2 и избирай най-запазената.

П.П. Карам Чероки. И имай предвид, че няма да е лошо да попрочетеш за типовете 4Х4 щом говориш за зимно каране.

П.П.2 И все пак, бюджетът е малък за читав екземпляр дори и с десен волан.

П,П,3 И ако във всеки един момент не си готов да кихнеш едни 500 лева за сравнително лек ремонт и още толкова за репатрак, значи джиповете НЕ СА за тебе
    Последно редактирано от коко келеша; 14-02-17, 05:59.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Джип и евтина поддръжка са взаимно изключващи се понятия. Витара, рав4, туксон, хтрейл, спортидж са все от един калибър - "малки" както си казал.
      Ако максимума пари е 7500 значи търсиш джип до 5500 и остсналото отива за първоначално обслужване + някой дребен ремонт. Само гуми за джипка отиват към 1000лв комплекта.
      Това с блокажите- попрочети що е то блокаж и къде го има при автомобилите след 2000г. Прочете и за видовете 4х4, парт тайм фултайм и тн. Щото парт тайма си е кола със задно и 4х4 пускаш при определени условия, не става да си го караш по асвалта.
      Като гледам май ти трябва някой гранд черок, но там дизела не е за предпочитане, а бензина е с голяма кубатура от което следва големи разходи за всичко (данък, гражданска, масло.... абе всичко)
      И пак не съм сигурен дали ще побере хладилник.
      И пак да се върнем на евтиното- ето ти един пример, като цифрите са ориентировъчни:
      Кола - масло- 5л в двигателя и 3 в скоростите
      Джип - масло- 5,6,7 л в двигателя, 3,4л в скоростите, още 2,3,4л в раздатката и по 2л в преден и заден дигеренциал. Сложи маслото по 10лв на литър да се смята лесно и гледай къде отиват цифрите....
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

За хладилник от тия всичките хикстрейл дизел.Погледни му багажника.Разхода е близък до лек автомобил и 4x4 е чудесно като за паркетник.Разликата между гранд с газова и нисана мога да я снимам довеччера.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

Взимай L200 и ще си товариш хладилници на воля!

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
            Взимай L200 и ще си товариш хладилници на воля!
            Викаш, при добра организация може и неколко прави да вози.
            Из "Златния телец"

Коментар

Джиповете тип Навара не ме привличат, не го усещам като моя автомобил това нещо. Може ли да попитам ако е удобно да напишете защо препоръчвате или отхвърляте даден джип ? Защо препоръчвате Чероки или защо да не взимам Соренто...защо Хтрейл да е дизел вместо бензин ? Благодаря ви !

Коментар

НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ Чероки, там е работата. Не препоръчвам и Соренто по същата причина - читавите бройки не влизат в бюджета. За тях минимумът е по 2 само за купуването. Освен това са от по-висок клас и съответно със скъпоструващи ремонти. На всичкото отгоре при Черокито или трябва да си полумилионер, за да ползваш услугите на Балканстар за части и евентуално за ремонти, или трябва да участваш в разните поръчки, които не се знае нито кога ще тръгнат от Щатите, нито кога ще пристигнат. Ако ползваш услугите на Скорпион 13 или Вест ауто, имаш всичките шансове да купиш нещо два-три пъти, защото не е твоето или е боклук и се е счупило веднага. А Нисанът трябва да е дизел, за да няма газови бутилки в купето, които да пречат при товаренето на обемисти предмети. Това е моят отговор. Колегите може да имат и друго виждане .
                Из "Златния телец"

Коментар

"Щото парт тайма си е кола със задно и 4х4 пускаш при определени условия, не става да си го караш по асвалта."
                  Това тука няма да го коментирам , защото не отговаря на истината. С моя без проблеми поддържам 140 - 160 на магистрала. През зимата също не го бутам. Та съвета ми е - погледни корейските високо проходими возила - доста качество на ниска цена и части /поне консумативите/ на ниски цени.

Коментар

Хвърли и един поглед върху Pajero II 2.8 TDI
                    Mitsubishi Padjero II 2.8 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от PetioStoianov Преглед на мнение
                      Казвам се Петьо и съм от София, на 24 години.
                      ...Търся си джип като втора кола, защото вече имам един автомобил, който го ползвам за работа (Fiat Doblo), но не е подходящ за излизане "на срещи/навън"...
                      Ако търсиш "пичеловка", джип не е най-подходящото МПС за целта... Макар, че имаме тук един млад участник, дето (твърди, че) и с УАЗ ги лови ама успехите му може да не се дължат изобщо на колата.
                      Първоначално публикуван от PetioStoianov Преглед на мнение
                      До сега винаги съм карал автомобили с десен волан, твърдо решен съм джипката също да е с десен.
                      На това май отговорилите досега и коментирали бюджета, не са обърнали достатъчно внимание.
                      7500 ще си стигнат за "деснячка"?
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Защото е с десен волан, повечето обяви влизат в бюджета ми. Разглеждам ето този вариант. В този форум се говорят добри неща именно за тази комбинация - точно този мотор и с автоматични скорости. Някой има ли мнения за модела или "корекции" като - дизел е по-добре и т.н.
                        Относно X-trail-а, може ли да му се сложи газова бутилка, която да е долу при резервната гума или идва прекалено малка ? Баща ми има X-trail 2002 бензин 2.0 140КС и вътре съм носил хладилници не веднъж и не два пъти.
                        Обявата : **************

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Ако търсиш "пичеловка", джип не е най-подходящото МПС за целта... Макар, че имаме тук един млад участник, дето (твърди, че) и с УАЗ ги лови ама успехите му може да не се дължат изобщо на колата.

На това май отговорилите досега и коментирали бюджета, не са обърнали достатъчно внимание.
                          7500 ще си стигнат за "деснячка"?

Вземи го от пръстите...Гранда въобще не е за отмятане,даже е доста добър вариант/при положение,че търсиш с дясна дирекция/.
                          Дори и дизеловия вариант-2,7.
                          Grand Cherokee WJ
                          Dodge Caliber
                          E 430 4-matic-T(S210)
                          GLK

Коментар

Какъвто и да вземеш,няма да ти хареса.
                            Първия джип е за урок,после следва и втори.
                            Вземай каквото ти е на сърце,и газ!
                            .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                            Киа спортаж2000тди 98г
                            Ауди А3 1.9ТДИ
                            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Всички (в зависимост от годината) от изброените модели по-горе влизат в бюджета ми при условие, че са с десен волан. Ще разгледам и Pajero, както ми беше препоръчано по-горе. Не взимам джипката конкретно за да е "пичеловка", защото нито съм фен на дискотеките, нито на евтините момичета (които гледат първо колата), но като става дума джипът не е никак лош вариант за излизане наляво надясно, моя баща има Nissan X-trail 2002, бензин 2.0, 140hp и е много подходящ ако ще гледаме над джипа като над "пичеловка" . Просто не ми е приятна идеята да е учукан или прекалено "квадратен"....
                              Може ли да ми кажете ако взема Xtrail бензин, дали не може газовата да се сложи на мястото на резервната гума или идва прекалено малка ?
                              Какво ви е мнението за Hyundai SantaFe/Tucsоn ? Разглеждам ги по обяви и днес имах възможност да видя един паркиран, много добър компромис ми изглежда между външен вид, влиза хладилник без проблем (стъклото на багажника се вдига нагоре, което е много удобно) и виждам по спесификациите, че може да спира системата против пробоксуване. По темите тук видях да се препоръчва най-вече безин 2.7 и да е с автоматична кутия. Ето една обява на точно такъв джип, може ли някой да даде мнение ? Благодаря ви

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X