Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Discovery, Pajero или Galloper

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Discovery, Pajero или Galloper

Намират се разни бройки дискавъри 2, които влизат в бюджета по принцип, аз и заради това заходих в тая насока, но привидно от мненията няма да е добра инвестиция. То че щв се виси под него, ще се виси, каквото и да купя, въпроса е да смаля нуждите от това до минимум. Още веднъж благодаря на всички, които изказват мнения и се радвам, че темата не се превръща в безумен спор, а се дават реални мнения.

7 местното паджеро беше първото, към което подходих в интерес на истината. Оглеждам се и за такова.

След вече 20 минали ми през ръцете автомобила се научих да не бързам с покупките и реално чакам подходящия екземпляр от който и да е вариант, понеже едно основно нещо разбрах от темата - и трите ще ми вършат работа за това, което ми трябва. Разбрах и за някои основни проблеми, както и какво да търся.

Няма да откажа някое и друго мнение за дискавъри 1. Поразгледах из нета и избора в моя бюджет е добър, склонен съм да вярвам, че имам по-голям шанс да намеря добра бройка за тези пари.

Интересно ми е и как е положението при паджеро с 2.8, че има едно интересно предложение в моя регион.

Още веднъж ви благодаря за мненията и предложенията!
    Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
    Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Първоначално публикуван от McNicko Преглед на мнение
      Интересно ми е и как е положението при паджеро с 2.8, че има едно интересно предложение в моя регион.
      Имах такова, и аз си го купих да ходя за риба с него. В последствие на риба по-често ходех с баничарката, че разход 13/100 извънградско (беше автомат) не ми понесе. Накрая и пукна главата. Всеки производител си има силни и слаби страни. На Паджеро от тези години дизелите не са им силна страна.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
        Някъде да съм се правил на Пенчо ?

Май не си ми схванал идеята, а и казах, че моите конкретни примери може да са изключение, но е факт, че за всичките проблеми беше писано във Форума.
        За това което ще му трябва, бих му препоръчал като твоето, но за 6-7 няма.

Това което съм написал не е за да го насочвам към каквото и да било, а за да знае какво да очаква, без излишни илюзии.

Ако мислиш, че в този бюджет може да се смести за каквото и да е Д2, ще ми е интересно да видя сметките.

... а иначе много хора си кОпуват джип, че е модерно, сменяват маслото в двигателя, карат си по асфалта с гумите с които си е бил, и са си повече от доволни.
        Ама аз никъде в никоя тема не съм казвал че Диско 2 е надежден автомобил а напротив.

Имам лични впечетления от моя бензин и на приятели ТД5-ци.

И не виждам защо човека не може да разгледа Деу Гнусо или Санг-янг Курандо

Диско 1 не е лошо но е по късо от двойката и сравнено с Кичка багажника е samo малко по висок.

Трудно се намират читави екземпляри но иначе за скорости до 90 и без бързане съм слушал добри отзиви за 2.0 бензин италиянка
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

На мен Д2 ми харесва повече като комфорт и визия, но, мисля че като ходова част и дизелов двигател някое от последните Д1 е по-безпроблемно, даже има една интересна оферта във Форума, а и май още не е обявена.

Лично мое мнение е, че ако трябва да взимаш нещо, е добре да е възможно по-ново на години за бюджета, като не робувам на марки, въпреки личните си пристрастия.

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
          ...
          И не виждам защо човека не може да разгледа Деу Гнусо или Санг-янг Курандо
          ...
          Не е баш това което ще го устройва.
          Има по-интересна оферта, но не мисля да пиша тук.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Пак казвам, за да може да си купи кола човека и да си кара , а не да стои по сервизи денонощно, следва да се вземе най-скъпото от по-евтините, а това за този бюджет е Галопер. Какви ТД 5-ци, какви дрън-дрън та пляс. Неизгнило Паджеро 2 за този бюджет също е мит. Относно другите предложения...По-ново като дата на производство изобщо не корелира с "по-здраво"..напротив. Успех в търсенето !
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Диско единичка-най-младото ще е на 19...За времето си беше приличен автомобил,имах такъв 7 години...Та колко още би му се радвал?Пахеро 2?Мутра-пенсионер...същата работа като Д1. Търси Галопер,по-вероятно е да излезе читав екземпляр.А Диско 3 е Рибарската кола,ела багажник да видиш,струва си да дадеш още малко над бюджета.Аз самия съм луд рибар...Ужас, звуча като Пенчо...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Терано 2 или 3 ,добър разход и возия ,достатъчно голям за багаж. Заден диф с ЛСД ,евтини части като цяло и един от най-разпространените градски/извънградски джипки.Мисля ,че и в бюджета влизаш.
                Да опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
                Уаз 469
                Nissan Patrol Y160

Коментар

Първоначално публикуван от PIT BULL Преглед на мнение
                  Терано 2 или 3 ,добър разход и возия ,достатъчно голям за багаж. Заден диф с ЛСД ,евтини части като цяло и един от най-разпространените градски/извънградски джипки.Мисля ,че и в бюджета влизаш.
                  И аз за това си мислих,но колегата не споменава като вариант.
                  .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

Върти ми се в полезрението тераното, ама не знам защо имам просто влечение към не толкова масовите автомобили... Друг е въпроса, че и винаги ми било леко грозновато(да не се засегне някой и моля да не ме убеждавате в противното, това е въпрос на вкус). Иначе наистина е разумния избор и не съм го отхвърлил като опция на 100%.

Диско 3 ми е над психологическата граница за сума за употребяван автомобил. Иначе знам, че е прекрасна опция, но от една определена сума нагоре спирам да се наслаждавам на машината и почвам да треперя над нея.

Корандо или мусо няма да ми вършат работа.

Галопера остава значи на преден план за пореден път, всичко останало е "ако излезе читава бройка на добра цена".

Коментар

Почти същата дилема имах преди 4г. Накрая купих за 5700лв Д1 300тди с всичките му кусури които излизат през годините Седи си много време по обяви, но пък през това време не го спирам и все си има по нещо

Обиколих балканите - умря, но ме докара до БГ. Такива случки имах още 1-2. По магистралата с караваната (не е много тежка - 1т) си държи 110-115 без да се зори. Карал съм го без караваната и с 140, но не е скоростта за джип с цели мостове май.

Преди 2 г оправих пода на Диското. Когато го купих праговете бяха перфектни, сега след тази зима ще има нови прагове и рок слайдерчета. Колкото и да ме дразни (като се чупи) два пъти повече ме кефи като си се кача в старият куфар. Неудобството (за мен) спрямо комбитата ми е че не мога да возя дълги неща (секцията за хола - едвам събрах плоскостите - от предният прозорец до багажника) Такова нещо съм качвал с субаруто от седалките до багажника.

Дърти дизелови кошници
                      LR Discovery 300Tdi 1996
                      Subaru Outback 2.5 1998
                      Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Първоначално публикуван от bestbg Преглед на мнение
                        Неудобството .... не мога да возя дълги неща
                        Това защото не можеш да го караш с отворена задна врата и дългото нещо да стърчи, много неудобно ми беше и на мен.

Коментар

Първоначално публикуван от McNicko Преглед на мнение

Интересно ми е и как е положението при паджеро с 2.8, че има едно интересно предложение в моя регион
                          Проблема с раждата го има и при 2,8 ,много по добър и здрав мотор сравнение с 2,5 с верига е не с ремък ,слабо място семеринг на гнп.Смяната отнема 3-4 часа и това е общо взето.Най важното на теб какво ти е на сърце другото е късмет като при жената
                          Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

Реално, в този форум няма вече хора, които биха те посъветвали правилно за ЛР.
                            Или спряха да пишат, заглушени от хора с практически опит от "на братчеда диското" или бяха баннати по различни причини.
                            В резултат има огромно разминаване между съветите, давани тук и реалноста - погледни колко често ги карат, пък прецени колко не съм прав
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Иска ми се да ти дам един глас за диското, но не ми е основна кола. Но пък е най-любимата на семейството. Стари коли, все има какво да се прави, едва ли ще попаднеш на екземпляр под 200 к км. Колкото хора, толкова и видове коли които харесват. Да вземеш да се качиш и да пробваш коя ти харесва.
                              Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
                              LZ2РSD

Коментар

След разглеждане и умуване и многократни огледи, решението беше взето:

Grand Cherokee WJ с VM 3.1 и автомат. Не беше в основната категория, но джипа е от приятел, изгоден и с позната история. Благодаря на всички за помощта с информацията, макар вятъра да ме духна в друга посока.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X