Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов фен на SUV автомобилите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов фен на SUV автомобилите

"Но пък мога да си позволя да не влизам в градски задръствания."
    Готино .
    Ама не всеки може да си го позволи ......само богатите , с хеликоптерите.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      ... А, и смяната на маслото да му е еднаква или по-малка от тази на ръчката...
      А смяната на демпферния маховик с живот 120 000 къде отива в тия сметки, щото машините които заглежда масово са с такъв съединител с кратък живот.
      И като удариш чертата- дали 3 пъти си сменил скъпото масло на автомата или веднъж скъпия съединител за 150-160000км е все тая.
      А към питащия- с което и да е от изброените съвчета разходка можеш да правиш по сравнително хубави черни пътища и то ако не е много кално. Та до тук с добрите офроуд възможности.
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Еми, не е задължително да е с демпферен маховик. А един ремонт на АСК, къде отиваш?
        И 120 К кратък живот ли са?
        Няма смисъл от спорове. Аз 162К съединител не съм пипал, демпферни маховици избягвам.
        Странно ми е как хората търсят скъпи пластмасарки със скъпа поддръжка и скъпи екстри, за две случайни забежки извън пътя.
        Ама всеки си знае...
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

[QUOTE=rosen_offroad;3059768]Фултайм означава че през цялото време се задвижват 4-те колела ( има 3 отворени диференциала, преден заден и централен.
          Кой SUV има 3 отворени дифа?Задвижва 4те колела!?
          8)

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
            Кой SUV има 3 отворени дифа?Задвижва 4те колела!?
            Почти всички от Лада нагоре.

Коментар

Не се сещам за съв около 2008г дизел да не е с демпферен маховик за жалост. За ремонти не говорим, само за консумативи. Не ги пиша тези неща за да спорим, а за да си знае човека какво може да очаква. Аз карам спортидж от 2008г, съединител съм сменял щото точно демпфера умря на 130000. За извън пътя не става. Иначе съм си доволен от машината. За офф си има други машини
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Има клипове в тубата или вибокс, където ТИ се навираш със "Самара" там, където видимо не й е мястото, че и твои стари изявления, как всъщност и без 4х4 можело.
                От това какво следва?

Никой не е отменил втората теорема на Търтея че 90% от офроуда може и с москвич. Със Самара може даже малко повече, еле пък ако ти струва седмичния доход.

Това нито значи че е лесно, нито че е комфортно, нито че колата ще изкара дълго така.

Коментар

Съгласен.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Или не съм в час или не се сещам. Може ли 2-3 примера за 3 отворени дифа.
                    8)

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      От това какво следва?

Никой не е отменил втората теорема на Търтея че 90% от офроуда може и с москвич.
                      А коя е първата му теорема? Да не е онова за градусите на накланяне при преобръщане и какво го предшества?
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Моите две в подписа ми, с условността, че първото е парт-тайм, но има и модели с три дифа, именно отворени, а второто е с три самоблокиращи се дифа. Така става ли?
                        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Всичко що е фултайм:
                          Лада Нива,
                          ЛР Дървендър
                          ЛР Дискавъри
                          ЛР Рейндж Ровър
                          ТЛК 80, 90, 100, 120, 200 ... (с изключение на редки модификации с парт тайм)
                          Дайхацу Териос
                          Тойота РАВ4 1 и 2
                          Митсубиши Пахеро със Супер селект
                          Митсубиши Пинин
                          Санта Фе 1
                          Субару (ръчни скорости)
                          Сузуки ГВ 2
                          Ауди и ФВ с Торсен (надлъжен мотор)
                          МБ повечето 4 матик
                          МБ Г 463
                          БМВ пре х драйв
                          и много други знайни и незнайни
                          Е някои от моделите имат заключване на някои от дифовете, основно централния (раздатката)
                          Land Rover Discovery II, V8 4.0
                          VW Golf VI variant
                          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Бе Торсена не е баш отворен диф, та по-добре да не е в тоя списък.

Има Торсен за LT230, а и добре се сработва с амигосите.

... иначе, направо не му схванАх въпроса на колегата.
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Тойотите са с торсен, супер селекта е с виско и Субарото също..няма значение. Ама щом броим и торсените, и тези с блокировки става. Демек ако са с 3 отворени дифа, като изключим ЕСПто и сложим само едно колело на валове колата няма да тръгне, защото само при 3 отворени дифа ще предава само наколелото, което е на валовете?
                              Последно редактирано от tola; 27-11-16, 08:30.
                              8)

Коментар

Първоначално публикуван от Zizu84 Преглед на мнение
                                Аз съм от Димитровград, но в момента съм в чужбина за известно време. На близко и средно разтояние са ми Хасково, Ст Загора и Пловдив. Ако някой наблизо има Куга, Витара,Кашкай или Рав4 и няма против да я пробвам, да пише.
                                Колега като се върнеш обади се да те вземем на една разходка а и куга ще пробваш но не се продава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X