Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Надежден дизелов двигател за джип 2002-2005г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Надежден дизелов двигател за джип 2002-2005г.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Като намериш такава, дето да не е полуизядена от ръжда по шасито, и все пак като цяло да мяза на нещо, обади се - бих разгледал и евентуално купил. Само дето попадам все на гробници по един или друг параметър, продавани на абсолютно неадекватни за състоянието си пари. На една такава и искаха 14 бинки. Двигателя 1KZ-TE, те написали че е D-4D, купето в окаяно състояние, броните подрани, основите им поподхунато тук-там. В съседната автокъща имаше абсолютно слънчева къса 120-ка без точица ръжда, на която единствения проблем беше една пукнатина в таблото, за 18 хилки. Как да стане?

...колкото до разхода - това е предкамерен дизел все пак. За разход под 8 забравяш, независимо как я караш, при каране с 90-100 е 9-10/100 при 140 може и 14 да стигне, в зависимост от гумите и лифта. Зимата градско може и до 15 да стигне, ако се кара предимно студена. Всекидневно карам автомобил с подобни параметри, дето даже не е фул тайм, та има едни загуби по-малко.

...последните 90-ки и 95-ци са D-4D, ама рядко излизат. По думите на Джамбазов, нямат чак такива грижи с дюзите като 120-ките.
    Умишлено подчетрах, че препоръчвам Крузер 90/95 от "последните с 1KZ-TE"..., знам че последните произведени екземпляри са с d4-d много добре. Доста предложения е имало/има на пазара с "неизгнили шасита", да не говорим, че рядко се среща нов внос с изгнило такова, по простата причина, че повечето са от Италия, но така или иначе Тойота не се слави със склонност към корозия от порядъците на Паджеро и терано да речем. Изключено е тази кола да харчи 14/100, а за коментиране на разход "под 8" за джип .....

Направих това предложение, защото колежката все още не определя категорично, джип ли иска, кола 4х4 или какво всъщност...Предложих Форестър по-горе, който е изключено да има каквито и да са затруднения по зададения маршрут, но ...Явно чуденето ще продължи дълго...
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Здравейте,по повод последние пост на "Сонда",ако трябва да съм честна исках найстина нещо по голямо,от рода на тойота ланд круйзер,ровър дискавъри,паджеро,гледах и кия соренто-да мога да си го търкалям из дупките,да не слизам след всяка по голяма дупка да гледам до къде е стигнал отпечатъка по гумата,до къде е по черно,да мога да си го карам из снега,да мога да гледам напред от по високо и най важното да не ми пука за колата,дали ше я драсна или ожуля.Разход по мой представи до 9-10 на 100 ,писах ,не карам бързо.Да зная,че освен масла и филтри и тук там някои тампон други проблеми няма да ми създава и да не светят разни лампи из купето,да не е като фрито още на първата седмица да му се откачи лоста на чистачките,да ми е просторно.Има разни други такива возила и по икономични-Ауди Q7,МЛ,Х5 но това са друг клас коли и доста скъпи за поддръжка.Тука стана въпрос за спукани гуми,ми да се пукат,колко да се пукат,все ще извикам някои ако трябва,в краен случай и със спукана гума,ако трябва джантата ще изстържа все ще стигна до близко населено място,пък не сме в Тундрата в крайна сметка,но както и да е успяхте да ме разубедите,но не съвсем.Не ми се дават средства за почти ново жилищке изразени в ламарина на улицата.Мога да изплащам нова кола,но за българските пътища и възпитани шофьори"глей къде караш ма овцо"просто не си заслужава.Имаше няколко градивни коменатара за тойота и мицубиши,но два три и до там,явно трябва найстина да сменя критерия.Сега ме съветвате да търся ,нещо по малко,но за ценовия диапазон мога да му намяла годините и да търся в диапазона 2005-2008 година,да но какво!!!???.Макар,че съм ниска в Дачата Дъстър хванах клаустрофобия,схлупена отзад,малка видимост като се завъртя на страни.не не е за мен.Разгледах и предложенията Ви от форума продава.Това Мицубиши 3.5 автомат много ми хареса,но 1996г.не зная дали,ще ме изкара поне още 5-6 години,ами после на фирма Надин ли следва да го предам.Не зная!Сега пътувам с колеги с различни коли,но като ми е влезнал бръмбар в главата това си е.Мога ли да Ви попитам нещо-в мобилето в раздел Тойота Ланд Круизер има една зелена 3.4 бензин от гр.Пловдив 2002 година,знаете ли нещо за нея.Трети път звъня на господина-пише частно лице и никой не вдига,да не е някоя набирателна реклама иначе този автомобил ме грабна,цената му е 18000лв.Заслужава ли си,малко е скъп според мене,но поне на вид на снимките изглежда страхотна,е не е дизел,ама ще го преглътна.Малко се унесох.Сори за грешки пиша след нощно.

Коментар

Това че даден автомобил е произведен през 1996 година изобщо не значи, че е по-ниско надежден или ще живее по-малко оттук нататък спрямо автомобил, произведен 2006 година. Нито че ще изисква по-скъпа поддръжка, нито че ще харчи повече гориво, нито че ще струва по-малко като се продава после.

За съжаление автомобилостроенето е на този хал в последните години.

Коментар

Първоначално публикуван от nikoleta70 Преглед на мнение
          ... и най важното да не ми пука за колата,дали ше я драсна или ожуля.....
          Е това изискване е приложимо за абсолютно всяко возило, защото проблема не е в него, а в гледната точка. Както и предните изисквания, за дупките и отпечатъка по гумите. Ако колата се движи, значи не се е счупила. А дупките често се и избягват, особено по познат път, който се пътува почти ежедневно. Виж за гледането от високо си трябва да нещо голямо. Но цената е висок разход и по-некомфортно управление и возия в повечето случаи. В един момент да се вози човек на такси е по-изгодно и безгрижно. Най-хубавата кола е служебната и чуждата.
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от nikoleta70 Преглед на мнение
            Здравейте,по повод последние пост на "Сонда",ако трябва да съм честна исках найстина нещо по голямо,от рода на тойота ланд круйзер,ровър дискавъри,паджеро,гледах и кия соренто-да мога да си го търкалям из дупките,да не слизам след всяка по голяма дупка да гледам до къде е стигнал отпечатъка по гумата,до къде е по черно,да мога да си го карам из снега,да мога да гледам напред от по високо и най важното да не ми пука за колата,дали ше я драсна или ожуля.Разход по мой представи до 9-10 на 100 ,писах ,не карам бързо.Да зная,че освен масла и филтри и тук там някои тампон други проблеми няма да ми създава и да не светят разни лампи из купето,да не е като фрито още на първата седмица да му се откачи лоста на чистачките,да ми е просторно.Има разни други такива возила и по икономични-Ауди Q7,МЛ,Х5 но това са друг клас коли и доста скъпи за поддръжка.Тука стана въпрос за спукани гуми,ми да се пукат,колко да се пукат,все ще извикам някои ако трябва,в краен случай и със спукана гума,ако трябва джантата ще изстържа все ще стигна до близко населено място,пък не сме в Тундрата в крайна сметка,но както и да е успяхте да ме разубедите,но не съвсем.Не ми се дават средства за почти ново жилищке изразени в ламарина на улицата.Мога да изплащам нова кола,но за българските пътища и възпитани шофьори"глей къде караш ма овцо"просто не си заслужава.Имаше няколко градивни коменатара за тойота и мицубиши,но два три и до там,явно трябва найстина да сменя критерия.Сега ме съветвате да търся ,нещо по малко,но за ценовия диапазон мога да му намяла годините и да търся в диапазона 2005-2008 година,да но какво!!!???.Макар,че съм ниска в Дачата Дъстър хванах клаустрофобия,схлупена отзад,малка видимост като се завъртя на страни.не не е за мен.Разгледах и предложенията Ви от форума продава.Това Мицубиши 3.5 автомат много ми хареса,но 1996г.не зная дали,ще ме изкара поне още 5-6 години,ами после на фирма Надин ли следва да го предам.Не зная!Сега пътувам с колеги с различни коли,но като ми е влезнал бръмбар в главата това си е.Мога ли да Ви попитам нещо-в мобилето в раздел Тойота Ланд Круизер има една зелена 3.4 бензин от гр.Пловдив 2002 година,знаете ли нещо за нея.Трети път звъня на господина-пише частно лице и никой не вдига,да не е някоя набирателна реклама иначе този автомобил ме грабна,цената му е 18000лв.Заслужава ли си,малко е скъп според мене,но поне на вид на снимките изглежда страхотна,е не е дизел,ама ще го преглътна.Малко се унесох.Сори за грешки пиша след нощно.
            Здравей колежке!Ти с тоя бюджет ще узрееш за Джипа-Г-класа на Мерцедес!Друго не ти трябва!И ще се обръщат след тебе и ще излъчваш сексапил,а може и да се намери някой да го поддържа!?!
            Пък тия ръждилници особено японските ги зарежи по дефолт-аз го играх тоя филм-тънки болтчета изядени от ръжда,задължително изгнили шасита,истискани мотори,тънки ламарини,гарнитури,трошене на ресьори,кабели като паяжина....абе ресурс няма-оборот!
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
              Здравей колежке!Ти с тоя бюджет ще узрееш за Джипа-Г-класа на Мерцедес!Друго не ти трябва!И ще се обръщат след тебе и ще излъчваш сексапил,а може и да се намери някой да го поддържа!?!
              Пък тия ръждилници особено японските ги зарежи по дефолт-аз го играх тоя филм-тънки болтчета изядени от ръжда,задължително изгнили шасита,истискани мотори,тънки ламарини,гарнитури,трошене на ресьори,кабели като паяжина....абе ресурс няма-оборот!
              Михов, доста пресилено е по твоята бивша Цероза да съдиш за всички японци, не мислиш ли? Ела погледни моя 20г японец и ако откриеш някое от тези глупости, които си изредил, ще те почерпя с нещо за великата Г класа.

Коментар

Като искаш нещо голямо и тежко вземи си Хамър
                След толкова страници концепцията ти още не е изяснена. Свързваш тежка със здрава, а не си даваш сметка, че тежката повече затъва и като затъне, трябва друга поне толкова тежка за да те мръдне. Чиста работа вземи си една нова Kia Sportage 2016 с 8 г гаранция и не му мисли, нито дали ще се счупи, нито ако закъсаш кои ще те спасява...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                  Като искаш нещо голямо и тежко вземи си Хамър
                  И аз не разбирам стремежа за голям джип на рама за тези трудни условия, в тази тайга непроходима, а именно асфалта София-Панагюрище, но...
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                    Михов, доста пресилено е по твоята бивша Цероза да съдиш за всички японци, не мислиш ли? Ела погледни моя 20г японец и ако откриеш някое от тези глупости, които си изредил, ще те почерпя с нещо за великата Г класа.
                    Теб по принцип те уважавам и ти вярвам!!!
                    Но никога повече през малкото живот който ми остава няма да си купя японски джип/в това число влизат чайнатаун,ким ир сен и всички други малкопишковци-имитатори/.Прекалено кратък е човешкия живот че да експериментираме с бледи подобия на МПС с азиатско-френски-италианско-испански и так дальше произход!
                    Предпочитам да си купувам по една Нива на 5 години-поне ще и развивам болтовете без да ги късам!
                    Моите нужди са скромни-нося 1 раница,резервни обувки,вино,2-3 пушки и един пищов,на 100-200 км ,1-2-аж пъти в зимните месеци!Екстри не ми трябват-тръгвам в 5 и се прибирам в 8.Трябват ми вентилатор парно,чистачки и фарове!Масло М10Д има на всяка бензинаджийница,ЕП 90 на всяка втора!Троша каре в Евренозово/М.Търново/ и се прибирам в Раднево с по-голяма скорост....скоро влизам в Нива форума-Фероза,Короза,Гарнитуроза,Цироза беше кратка алюзия към общата черта на българина-идолопоклонничеството.
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                      но ...Явно чуденето ще продължи дълго...
                      Ъхъ.

А и когато не знаеш какво искаш, винаги си доволен или винаги разочарован.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Като гледам има колеги мислещи като мен, че варианта удовледотворяващ донякъде колежката е RAV-4. Но бих добавил бензин+газ. Лично аз бих се замислил за вариант нещо по-ниско с 4х4, като Октавия, че с този бюджет може да се загледа и по Супърб. доволно екстри, возия, комфорт и по-нисък разход от джибките!

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                          ще те почерпя с нещо за великата Г класа.
                          Ако ще черпиш може ли и аз да се наредя на опашката?
                          Примерно едни гуми няма да откажа
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                            И аз не разбирам стремежа за голям джип на рама за тези трудни условия, в тази тайга непроходима, а именно асфалта София-Панагюрище, но...
                            За тайгата непроходима предлагам този модел:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=214572

Е не е г - класа и е азиатско-американка но ще свърши някаква работа
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Ако ще черпиш може ли и аз да се наредя на опашката?
                              Примерно едни гуми няма да откажа
                              Ти си ясен :-) Г-клас не го казвам с лошо ;-)

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=146729
                                Един Маверик би свършил работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X