Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опел Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Опел Фронтера

Здравейте колеги имам нужда от съвет.Ориентирал съм се към Опел Фронтера с дизелов двигател.Забелязах,че те са 3 вида-115,116 и 120 к.с..Кой от тези 3 е най-добър?
    Опел Фронтера Б КБ

От: Опел Фронтера

Мога да коментирам само дизелите на Б Фронтерите след 1999 - Х /116/ и Y /120/ защото съм ги имал и двата. Сравнение на вървежа трудно мога да направя, защото Х-а беше автомат, а това коренно променя пътното поведение. Като цяло двата двигателя са напълно идентични, но по-новия Y /от 2002/ е с променлива геометрия на турбината, дроселова клапа с потенциометър, различен ЕГР и друга помпа с вградено ЕКУ на двигателя. Върви много добре и дава разход на лек автомобил. Предполагам, че ремонтите са неприятни цифри, но аз ги карам от 5 години и съм нямал никакви проблеми по двигателите. По-евтин ще е ремонта на Х-а, защото там помпата е отделно от ЕКУ-то и ремонтно пригодна, но тука си има хора които се занимават професионално с това и могат да дадат по-точна информация - изполвай търсачката!
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
      Мога да коментирам само дизелите на Б Фронтерите след 1999 - Х /116/ и Y /120/ защото съм ги имал и двата. Сравнение на вървежа трудно мога да направя, защото Х-а беше автомат, а това коренно променя пътното поведение. Като цяло двата двигателя са напълно идентични, но по-новия Y /от 2002/ е с променлива геометрия на турбината, дроселова клапа с потенциометър, различен ЕГР и друга помпа с вградено ЕКУ на двигателя. Върви много добре и дава разход на лек автомобил. Предполагам, че ремонтите са неприятни цифри, но аз ги карам от 5 години и съм нямал никакви проблеми по двигателите. По-евтин ще е ремонта на Х-а, защото там помпата е отделно от ЕКУ-то и ремонтно пригодна, но тука си има хора които се занимават професионално с това и могат да дадат по-точна информация - изполвай търсачката!
      благодаря
      Опел Фронтера Б КБ

Коментар

Опел Фронтера

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
        Тези двете не бяха ли с Бош ВП44 помпа - дето е като бомба със закъснител
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
          Тези двете не бяха ли с Бош ВП44 помпа - дето е като бомба със закъснител
          X-а е с VP44, а Y-ка с PSG16 - според мен "закъснителя" зависи най-вече от идиотите с които се е сблъскала конкретната кола през живота си! При правилна експлоатация двигателя си е чук!
          Honda XL600LM, 1987
          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
          Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X