Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е най-подходящ за първи джип 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой е най-подходящ за първи джип 4х4?

Плюс това Киите на Пенчо са две. Не го мислете него.

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
      То за тези пари 4-4500 темата от началото си е в раздел хумор и забава

Няма я кията вече R.I.P.
      Да, ама не! Вече е почти готова за в гората. Просто дедо днес почива.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Iliev Преглед на мнение
        )... А да и жената каза, че ако си купим джип ще кара курсове ....
        Първоначално публикуван от bushiDO
        ...Иначе конкретно от изброените модели, колегата да се концентрира в/у Фронтера 3.2, или черока. Витара и особено териоса в предвид предназначението не са много добри варианти. Може да помисли за Терано също.
        Тоз форум нещо съвсем се е отплеснал, а колегите от Опел подфорума са станали по - големи сектанти и от Jeep - ерите (без лоши чувства към когото и да било)

Май никой не обърна внимание на това изречение, че жена му ще кара курсовете и се предполага ще иска да кара въпросната джипка.
        Това с парт тайм джип зимата не знам колко е добра идея за млада неопитна шофьорка...
        Дизеловия Jeep също не знам колко добра идея е (просто защото в БГ се продават масово проблемни такива)
        И някак нещата наистина се накланят към Дискавъри (въпреки, че питащия не го е споменал). То е фул тайм - предимство си е за млади неопитни шофьори. С караваната мисля няма да се озори. Няма да друса като къса витара или късо терано (или каквото и да е друго късо)
        Не че съм фен на марката Ленд Ровър, но в тоя ценови диапазон и с фул тайм май избора е нищожен.
        Може да се намери и някое Паджеро със супер селект раздатка, но най- вероятно ще е много изгнило и с 2.5д за тез пари.
        И питащия да си знае:
        1. Гуми - 7-800лв
        2. Обслужване - пак толкова, ако не и повече...
        3. Икономичен джип нЕма.
        4. Здрав и еФтин също нЕма.
        Поздрави.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

айде стига с простотиите. Позатрих малко.

Коментар

Странни критерии за простотии, но както се казва, важното е да сме живи и здрави!
            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Мога и още да трия.

Коментар

В това съм сигурен и никога не ме е притеснявало - леки съмнения изразих относно критериите и то, не защото моите писания са изчезнали, макар и бидейки котрапукт на някакви безсмислени подмятания и провокирани от тях, а точно защото бая простотии са ти се измъкнали от строгият ти и естествено справедлив взор...

Коментар

Бушидо, тук раздвоението на личността го лекуваме с изгърмяване и на двата профила. Да не се гледаме тъжни после.
                  Последно редактирано от Goblin; 15-09-16, 16:16.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Бушидо, тук раздвоението на личността го лекуваме с изгърмяване и на двата профила. Да не се гледаме тъжни после.
                    Не, че ще затъжа толкова но просто няма такова нещо - обяснението е много по прозаично!

п.п. Нали си чувал за "бръсначът на Окам" ...

Коментар

Аз ще се затъжа обаче. Направи необходимото, обясненията нека си спестим.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

И аз, но се дърва, леко афектиран от жестоката несправедливост! Разбрах те

Коментар

Е добре ,
                          Ние плънгашите дето чакаме някой будала като нас от преди 3(месеца или години ) може и нули след тях да сложим ,да си избере таралясник .
                          След това да злорадстваме или завиждаме за избора .Щото или не можем да си позволим такова или сме отгоре- българска работа .
                          Ние сами си правим ластик .
                          Не знам завиждаме ли си или си чешем ...нещо.Нещото което си иска и чесане . От мерак до каквото се сетите - без цензура.
                          Знаещите знаят и казват ама питащите са нагли (сме нагли) .Ако питаш умно и така ти редят. Ако си правиш ластик за спорта - може и да изтървеш някой край и да те перне през ръцете.
                          То управия няма - колкото и да е добър вола на външен вид , като влезе в браздата тогава си казва кое какво е .
                          Спора е за "СпОрА" - амортизация на клавиатурата трябва да има.

И в крайна сметка - каква е идеалната Жипка за тая цел .
                          Не че, съм заинтересован , събирам мнения .

Коментар

Здравейте приятели,

Пиша директно по темата: Напълно съм "бос" по джипките, нямам никаква идея към какво да се насоча... Като цяло ще обясня на кратко за какво ми е - зимно шофиране, разходки в планината, теглене на каравана (средна, така че ми спестете 5.2 V8 двигателите нa Jeep) и черни пътища (не тотално откачен оф-роуд, а просто да мога да стигна където поискам)... А да и жената каза, че ако си купим джип ще кара курсове Та, имам си лична кола, имам и служебна... Това е по-скоро прищявка, от която нямаме особена нужда, затова и бюджета е минимален около 4000-4500лв. Не се търси нещо супер ново, а по-скоро нещо, което да е здраво, може и около 20-годишно с приличен вид... Имам няколко, към които съм се ориентирал:

1. Jeep Grand Cherokee моделите около 97-98г.
                            2. Land Rover Freelander 98-99г.
                            3. Opel Frontera 99-00г.
                            4. Suzuki Vitara 96-98
                            5. Daihatsu Terios 00г.

Държа на левия волан и по възможност 4 врати, но за Фронтерата специално бих се прежалил... Интересува ме и кои двигатели са по-препоръчителни от посочените горе бензин или дизел... Приемам и евентуални други предложения за марки и модели, които биха паснали на нуждите, които съм описал.

ПП: За "бързи" и "бавни" скорости само съм чувал и имам идея кое как работи (поне така си мисля), но не знам малкият лост как точно и кога се използва, ако някой няма какво да прави и му се занимава ще се радвам да сподели.

Поздрави

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Дебело задраскай фрийлендъра на общо основание.

Витарата и териоса с каравана ще видят зор (и ти покрай тях), иначе стават. Особено ако нямаш деца и не си прекалено дебел.

Останалите два ги поразкарай и си реши. Дизелов черок не вземай.

бюджета е минимален около 4000-4500лв. ... към които съм се ориентирал:

1. Jeep Grand Cherokee моделите около 97-98г.
                            2. --------------------------------------
                            3. Opel Frontera 99-00г.
                            4. Suzuki Vitara 96-98
                            5. Daihatsu Terios 00г.

Взимаш предвид горните мнения, и от изброените МПС-та без Freelander както знаеш вече от мнението на Ясен, взимаш възможно най-запазения от изброените марки и модели, и от там нататък трябва да предвидиш поне едни 1000лв за обслужване и дребни ремонти, това от мен, успех с покупката.

Коментар

Само аз ли не разбрах какво стана ?

Коментар

Май така излезе.

Аз пък мисля,че за този бюджет,нито един не става за да си сигурен и спокоен,че ще закараш каравана със семейството си някъде далеч.
                                Grand Cherokee WJ
                                Dodge Caliber
                                E 430 4-matic-T(S210)
                                GLK

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X