Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е най-подходящ за първи джип 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой е най-подходящ за първи джип 4х4?

Здравейте приятели,

Пиша директно по темата: Напълно съм "бос" по джипките, нямам никаква идея към какво да се насоча... Като цяло ще обясня на кратко за какво ми е - зимно шофиране, разходки в планината, теглене на каравана (средна, така че ми спестете 5.2 V8 двигателите нa Jeep) и черни пътища (не тотално откачен оф-роуд, а просто да мога да стигна където поискам)... А да и жената каза, че ако си купим джип ще кара курсове Та, имам си лична кола, имам и служебна... Това е по-скоро прищявка, от която нямаме особена нужда, затова и бюджета е минимален около 4000-4500лв. Не се търси нещо супер ново, а по-скоро нещо, което да е здраво, може и около 20-годишно с приличен вид... Имам няколко, към които съм се ориентирал:

1. Jeep Grand Cherokee моделите около 97-98г.
    2. Land Rover Freelander 98-99г.
    3. Opel Frontera 99-00г.
    4. Suzuki Vitara 96-98
    5. Daihatsu Terios 00г.

Държа на левия волан и по възможност 4 врати, но за Фронтерата специално бих се прежалил... Интересува ме и кои двигатели са по-препоръчителни от посочените горе бензин или дизел... Приемам и евентуални други предложения за марки и модели, които биха паснали на нуждите, които съм описал.

ПП: За "бързи" и "бавни" скорости само съм чувал и имам идея кое как работи (поне така си мисля), но не знам малкият лост как точно и кога се използва, ако някой няма какво да прави и му се занимава ще се радвам да сподели.

Поздрави

От: Кой е най-подходящ за първи джип 4х4?

Дебело задраскай фрийлендъра на общо основание.

Витарата и териоса с каравана ще видят зор (и ти покрай тях), иначе стават. Особено ако нямаш деца и не си прекалено дебел.

Останалите два ги поразкарай и си реши. Дизелов черок не вземай.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Дебело задраскай фрийлендъра на общо основание.

Витарата и териоса с каравана ще видят зор (и ти покрай тях), иначе стават. Особено ако нямаш деца и не си прекалено дебел.

Останалите два ги поразкарай и си реши. Дизелов черок не вземай.
      Съгласне с мнението на Ясен.
      Като добавка разгледай и Land Rover Discovery и Нисан Терано/Форд Маверик. Влизат в бюджета и са подходящи за целта.
      Имайки предвид зимното шофиране сякаш Дискавърито се оформя като фаворит, заради фул-тайм 4х4-то.
      Не знам как са цените на разните Субарута, но сякаш ще вършат работа и те, ако влизат в бюджета.

Една вметка - надявам се, това да е бюджет само за закупуване без да са включени последващите разходи за регистрация, обслужване и нови гуми (рядко има кола еле пък джип 2-ра ръка със годни за експоатация гуми!). Обръщам внимание на това, защото комплект гуми за джип са минимум 800 лв.
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Защо не разшириш малко списъка.
        Дискавъри, терано, паджеро-все доказали се машини, с които и караваната няма да ти е проблем.
        Вярно-не са "красиви" като ферари, ама нали търсиш джип...

За лоста и начина на използване има писано тонове във форума, но и на теб ще обясним отново, но все пак първо се насочи към нещо конкретно, че има разлики в различните системи на задвижване.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Погледни Грейт Уол Ховер 3,бензин 2,4 с мотора на Митсубиши-има бързи бавни,блокаж на заден диф,/има една простотия с включването на предно, но се оправя с ръчни хъбове и поставяне на муфата във включено положение като разхода пада с 2 кила/,натъпкан е с екстри,вози прилично щото е краднат от Л200.
          Дойдоха времена когато паднаха авторитетите ,класите са изравнени!
          Не всеки може да си купи 40 годишна Г-класа за 20000 лева,но може да си вземе едно ховерче на 10-13 години за 6-7 хилки.
          Казвам го щото по празниците стоях в канала да му оправям предното и му видях карантиите-шаси,заден мост,полуоси, раздатки и прочие.Карах го 20-30 км-по шосе,по черно и съм приятно изненадан!
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Iliev Преглед на мнение
            бюджета е минимален около 4000-4500лв.
            Някой от колегите ти спомена...
            Land Rover ама Discovery 1,2...
            Има много по темата за сравнение +/- на всички, чети, пробвай...
            и както ти каза Ясен - бягай от дизелово Cherokee и Freelander...

Коментар

То от списъка остана само Фронтера.
              Иначе още един плюс за Терано, но бюджета ти като цяло е за никъде

Коментар

Прегледай УАЗ Патриот....

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                  ... Не знам как са цените на разните Субарута, но сякаш ще вършат работа и те, ако влизат в бюджета. ...
                  Недей. За тия пари ще са дреб. 2.0 мотор ми се струва, че няма да може да дърпа караваната, а старите 2.5 си имат ядове. Боксера няма голям въртящ момент поради късия ход на буталата, а максималния го развива при около 4000-4200 оборота. За Форестъра обаче май бяха около 1000 оборота надолу.
                  Ако не беше караваната бих му препоръчал един Форестър I-во поколение, има си и бавни, обаче там пак трябва да се внимава за за оранжево-кафяви отенъци по греди и бомбета.

Коментар

Задраскай твърдо Териоса ако мислиш да теглиш каравана, че той едвам себе си носи. Имам един приятел с такова чудо. От известно време има известни проблеми с газовата(обикновена), не иска да върви с повече от 60 и в града отива на над 13л.. Тези дни му навъртя към 400км. само да бензин и вика, че на бензин вървяло с 80 и дори вдигнал 110, не знам дали неговия е много зле или изобщо са така. За сметка на това се похвали с разход под 7 извън града на бензин.
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Roskoboy Преглед на мнение
                      Прегледай УАЗ Патриот....
                      Аз съм го преглеждал. УАЗ-469Б е по-комфортен, по-добре изолиран от дъждовна вода, по-надежден, по-икономичен и мамка му, даже по-красив. Патриот го води по ръжда на 5-тата година при разлика от 30 години. Абе сделано.

И ако аз само съм го преглеждал, scrapheap се опита да го ползва, от чиста куртоазия. През този период той спомена всички руски майки от Княгиня Олга до Алина Кабаева, някои от тях по няколко пъти. Накрая се отказа. Но не спря да го псува.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                        и както ти каза Ясен - бягай от дизелово Cherokee и Freelander...
                        и бензиново Дискавъри - губи се идеята на "приключението".
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                          Погледни Грейт Уол Ховер 3,бензин 2,4 с мотора на Митсубиши-има бързи бавни,блокаж на заден диф,/има една простотия с включването на предно, но се оправя с ръчни хъбове и поставяне на муфата във включено положение като разхода пада с 2 кила/,натъпкан е с екстри,вози прилично щото е краднат от Л200.
                          Дойдоха времена когато паднаха авторитетите ,класите са изравнени!
                          Не всеки може да си купи 40 годишна Г-класа за 20000 лева,но може да си вземе едно ховерче на 10-13 години за 6-7 хилки.
                          Казвам го щото по празниците стоях в канала да му оправям предното и му видях карантиите-шаси,заден мост,полуоси, раздатки и прочие.Карах го 20-30 км-по шосе,по черно и съм приятно изненадан!
                          Е ся като ти скочат ултраситеее ...

Първоначално публикуван от edoors
                          Пенчо да не е с бан, та още не е дал оферта.....
                          Първоначално публикуван от Ясен
                          шшшшшшшт
                          Ааа, и утре/днес е ден !

... ма КИА-та си влиза в бюджета, но не знам как ще е с каравана ?
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                            и бензиново Дискавъри - губи се идеята на "приключението".
                            Малко повече пояснения моля
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Както всеки си хвали своето гардже тъй и аз ! Непретенциозно и здраво копие на Паджеро 1 произвеждано от 1998 до 2003 година. Виж подписа ми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X