Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Daihatsu Feroza/Sportrak или Lada Niva

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Daihatsu Feroza/Sportrak или Lada Niva

Първоначално публикуван от offroad-daihatsu Преглед на мнение
    Мисля че имаше такава подобна тема, но не мога да я намеря. Ако може прати ми линка.
    Сори,ама изтрих всички линкове дето почват с:Ферозата ми....,Нивата ми....,Уазката ми...,Форда ми....!
    Оставих само линкове с Мерцедес-а ми!!!
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Днеска отидох тук в нашето градче при един майстор (на предници). Обясних му проблема и ми каза,че може да е било от биалетката. Понеделник ще му закарам джипката да видим кво ще стане.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
        Има едно ограничително болтче което опира в носача при крайно положение-издава адски скърцащ и апокалиптичен звук!Всеки млад ФерозоКорозоГарнитурозаджия се стряска!Споко,нацапай с някоя вета грес и недей да навиваш геврека докрай!
        Кажи-речи всички джипки с подобно окачване го имат болтчето.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дори при легналия полицай се чува това странен шум тропа много силно. Според вас от биалетката ли е ?

Коментар

Възможно е да е от биалетката, макар да е малко вероятно, освен ако е изпаднал изцяло гумения тампон. Възможно е и да е от разбит горен или долен шарнир или кормилен накрайник, хебел, паразитен хебел и т.н. Възможно е и да е от скъсан тампон на оста на носач.
            Впрочем, не е зле да си направиш тема в подфорум Дайхатцу.
            Там по-лесно се намира и е по-вероятно да получиш отговори и съвети.

ПП: Качи някоя снимка на окачването и от двете страни.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              ПП: Качи някоя снимка на окачването и от двете страни.

Ето и няколко снимки първите две са от предното дясно колело проблема е там.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160903_093558.jpg
Прегледи:1
Размер:54.5 КБ
ID:5726521Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160903_093608.jpg
Размер:55.1 КБ
ID:5726522Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160903_093649.jpg
Размер:95.0 КБ
ID:5726523Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160903_093710.jpg
Размер:82.4 КБ
ID:5726524Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160903_093743.jpg
Размер:43.6 КБ
ID:5726525Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160903_093800.jpg
Размер:53.0 КБ
ID:5726526

Коментар

Днеска отидох при майстора прегледа цялата предница и ми каза че е здрава. Тропането било от автоматичния хебел. Дали да го подменя с ръчен или да си остане автоматичен?
                Ако продължа да карам с този какво може да стане?

Коментар

автоматичния хебел.

Да нямаш предвид хъб?
                  Ръчен винаги е по-добре. Дали от там тропа е друга тема.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Едни му викат така
                    хебел
                    други така
                    Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    хъб

Колега, я първо изясни, да не стане като с компютрите и компотите.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Извинете колеги имах предвид хъб.

Коментар

Я да уточним едно нещо първо.
                        Тропа при включен преден мост, или при изключен. Ферозата парт тайм ли е или фул тайм? Макар че, щом има бавни, трябва да е парт.
                        И да, автоматичните хъбове на юнашко каране не деянат.
                        Възможно е автоматичен хъб да е счупен и да не зацепва, или отцепва напълно и да трака.
                        Разглобяването на хъб, не е ракетна физика.

Коментар

[QUOTE=TigerHunter;3016032]Я да уточним едно нещо първо.
                          Тропа при включен преден мост, или при изключен. Ферозата парт тайм ли е или фул тайм? Макар че, щом има бавни, трябва да е парт.

Значи тропа и при двата случая, при изключен и при включен. Особено по черно. Ферозата има бавни тоест е парт тайм. Въпроса ми е дали да продължа да карам с счупен хъб ? Или да го заменя с друг когато е рано ?

Коментар

Вероятно си наясно, че за да изключи инерционния хъб, трябва да върнеш метър-два назад, за да отцепи гривната. Ако и така не ще, то вероятно има нещо строшено, я пружина, я нещо друго.
                            Пробвай да го разглобиш и да видиш какво му е състоянието. Възможно е, да е натъпкан с грес и да се е спекъл и така ще го дотрошиш.
                            Иначе, както казват колегите по-нагоре, слагаш ръчни и свършват неволите с хъбовете.

Коментар

Колеги преди няколко седмици всичко ми стана на ясно. Закарах го на един друг майстор да разгледа хъба дали е счупен. И кво се оказа - нямам никакви хъбове. Нито ръчни нито автоматични.
                              Разбрах и защо ми гори малко повечко от другите ферози. Защото като нямам хъбове предният кардан се върти постоянно.
                              Та това тракане се чуваше сякаш е от дясното колело но е било от раздатката. Не са ми еднакви 4-те гуми. Може би като покарах на 4x4 ми се е счупило раздатката.
                              Та първо кое да сменя ? Гумите, раздатката, или пък да си купя хъбове ?

Коментар

Колко са ти различни гумите?
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X