Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип за зимата да си купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв джип за зимата да си купя?

Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнение
    В неговия случай,въобще не му е нужен джип.Всяка по висока кола 4х4 ще върши работа.
    +1
    Слагаш 4 нови гуми и си ти !
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
      Май, скоро не сте отваряли сайтовете за продажба на автомобили. 80-90 процента от обявите за Кия Спортидж са между 2500 и 3500 и доста от тях са около 2000г. Или, ще кажете, че всичките не са читави. Ми не, просто толкова си струват. При това, познавам клиенти, дето си ги карат безгрижно години. А, и колко да струва една кола на 16- 17 години нисък клас. По- скоро цените на някои марки коли е неоправдано висока, заради митове и легенди.
      Харвито на Хонда и то там някъде около 3500-4000 струва, даже и ЦРВ има за прилични пари.
      Прав си, но му трябва фултайм, а за тези пари само нива, което не му препоръчвам, защото за хлъзгав път всеки автомобил х4 ще му върши работа, а и там има избор в този ценови клас.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
        - Кия Спортейдж
        - Дайхатсу Фероза
        - Самурай
        - Витара
        Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
        Ако се търси и някакъв комфорт май остава само Нивата.
        На тия до 3000 лв... - ще има ли на кво да се държат ламарините и с двигател/или без?!
        И комфорт - наличие на седалки ли означава?
        - не бе сериозно ,че то само в моргите май има такива, освен УАЗ от времето на Брежнев...

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
        Май, скоро не сте отваряли сайтовете за продажба на автомобили. 80-90 процента от обявите за Кия Спортидж са между 2500 и 3500 и доста от тях са около 2000г
        ...даже и ЦРВ има за прилични пари.
        не съм верно е, ама и не искам + защото веднага трябва да се добавят още толкова за да се пооправи...
        (заварки, ламарини, гуми, акумулатор, окабеляване, радиатор, водна помпа, бензинова помпа, смяна на чорбите, оправяне на окачването + амортисьори/пружини и т.н. не се сещам кво още - поправете ме ако бъркам)
        Последно редактирано от ivied; 07-08-16, 11:08. Причина: и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
          Ако се търси и някакъв комфорт май остава само Нивата.
          Какво толкова ти е сторил колегата, че му препоръчваш Нива...
          Лада и комфорт са просто две несъвместими и противоположни неща.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
            (заварки, ламарини, гуми, акумулатор, окабеляване, радиатор, водна помпа, бензинова помпа, смяна на чорбите, оправяне на окачването + амортисьори/пружини и т.н. не се сещам кво още - поправете ме ако бъркам)

Имаше такова предаване "Старт от скрапа", ама колегата надали е навит да се пробва
            Но реалността е друга - Киата, ако не си последен балък, може да я купиш за прилични пари и е здрава въпреки миниатюрните си размери. А подръжката и е съпоставима с Витара, даже е по-евтино в някой случаи.

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
            На тия до 3000 лв... - ще има ли на кво да се държат ламарините и с двигател/или без?!
            И комфорт - наличие на седалки ли означава?
            Ще дефинираш ли "комфорт" ? До три бона.

Коментар

Първоначално публикуван от kemran Преглед на мнение
              Привет на всички колеги. Търся си джип за зимата. Ще се кара в периода ноември - март. Предпочитам нещо до 101 коня, но май няма голям избор, а и бюджета ми е около 3000 лева. Като цяло нямам претенции бензин или дизел, 2 или 4 врати е, разбирасе, че 4 врати ще ми е много по удобен. По-важно е да е здрав и с евтина поддръжка и консумативи. Имам ли избор? Какво може да ми препоръчате?
              Благодаря!
              Fiat Panda от д'рътите, само дет' не е джип
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:FIATPanda4X4-2408_1.jpg
Прегледи:1
Размер:604.0 КБ
ID:5722519
              РенеГАД
              VW Golf V Variant 1.9 TDI
              Honda HR-V 1.6i 4WD
              "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Много сте се изнежили...
                А човека може да е от истинските хора, и да може и с УАЗ, но с Нива да му е по-комфортно. По темата-за 3000 няма читава машина на която да може да разчита през зимата. Като я купиш-трябва най-малко да и купиш добри гуми, че от там започва всичко. А едни гуми са минимум 700-800 лева, при това с компромис.
                Освен това е добре и да я пообслужиш малко(поне масла и филтри), та бюджета отива към 2000 само за покупка. А за тези пари има само бараки, които отдавна трябва да са претопени.
                Напъни се, и сложи още 1000-1500, и си вземи най-запазената джипка която намериш по автокъщите. Почти няма значение марка и модел, щом има възможност да върти четирите колела-всичко ще ти върши работа, щом е само за ходене на работа по заснежен път.

Обаче не си мисли, че може да минаваш по непочистен от снегорин път. Преспите са мноооого сериозно препятствие дори и за много добре подготвени джипове. И ако легнеш по корем в някоя-само лопата, лебедка(ама и тя е 500-600 лева, от евтините), или снегорин могат да те извадят.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от kemran Преглед на мнение
                  Привет на всички колеги. Търся си джип за зимата. Ще се кара в периода ноември - март. Предпочитам нещо до 101 коня, но май няма голям избор, а и бюджета ми е около 3000 лева. Като цяло нямам претенции бензин или дизел, 2 или 4 врати е, разбирасе, че 4 врати ще ми е много по удобен. По-важно е да е здрав и с евтина поддръжка и консумативи. Имам ли избор? Какво може да ми препоръчате?
                  Благодаря!
                  Аз, понеже обичам да чета първия пост... нямаш избор. Днес мернах една Витара за 1999 лв. бяла. Но ще ти свърши работа тая зима. За следващата- не знам. Ръжда има и по тапицерията, но е по- добре от Нива. Освен ако нямаш колекционерски наклонности.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Какъв джип за зимата да си купя?

Партаймите на сняг и лед са пълна скръб. Фултайм за тези пари - дърто Субару импреза, за тези коне 1.6 двигателя. Може и вериги да добавиш за зимата ако съвсем го окъсаш.
                    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                    Drag Grand Canyon Daily
                    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                    LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                      Ръжда има и по тапицерията, но е по- добре от Нива. Освен ако нямаш колекционерски наклонности.
                      А това твърдение на какво се основава?
                      Според условията на автора,май точно Нива е колата.Ако е карбуратор,без електроника,още по-добре.
                      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                        Партаймите на сняг и лед са пълна скръб.
                        Айде да не си толкова категоричен.
                        Вярно, че фултайма е по-добре за заснежен път, но в никой случай не може да се каже, че парт тайма е пълна скръб.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                          Аз, понеже обичам да чета първия пост... нямаш избор. Днес мернах една Витара за 1999 лв. бяла. Но ще ти свърши работа тая зима. За следващата- не знам. Ръжда има и по тапицерията, но е по- добре от Нива. Освен ако нямаш колекционерски наклонности.
                          Що ли си мисля, че точно за подобни Витари е по-необходима колекционерската страст? Ама те и джамбазите вече цитират писанията във форума. Само ще добавя, че в стоков вид, отворени осови диференциали и достатъчно дебел сняг марката на МПС-то и видът на задвижване нямат никакво значение. Евентуално тучове като Патрул и Лендкрузер ще минат по няколко метра повече.

П.П. Добре, адаш! Не пълна, всемирна скръб е.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

По отношение на скръбта-заставаме една витара(примерно, може всякакъв друг джип, ама понеже познавам витарите) и една нива, с еднакви гуми, и гледаме коя джипка как ще се представи.
                            Ако нивата е в пъти по-добра(ама не е)-признавам за скръбта. И не всемирна, вселенска ще я обявя, аз сам.
                            Обаче ако витарата се представи като нивата-какво ще правим със скръбта?

Коментар

Адаш, нал знайш - зависи от гледната точка. Ако застанем насред заснеженото поле може ти да си прав. Ако застанем насред заснежено-заледената ми квартална уличка с паркирани по двата тротоара автомобили, всеки от които струва колкото 3-40 Ниви и Витари заедно, може пък аз да съм по-прав. Мир да бъде и успешна, и лека нова работна седмица!
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                По отношение на скръбта-заставаме една витара(примерно, може всякакъв друг джип, ама понеже познавам витарите) и една нива, с еднакви гуми, и гледаме коя джипка как ще се представи.
                                Ако нивата е в пъти по-добра(ама не е)-признавам за скръбта. И не всемирна, вселенска ще я обявя, аз сам.
                                Обаче ако витарата се представи като нивата-какво ще правим със скръбта?
                                Кольо проходимостта най вече зависи от устройството зад волана и неговия опит . Последните 5 зими заради комфорта на децата зимата по София карам с еспейса. Никъде и никога не съм имал проблеми а съм само с предно . И аз се оглеждам за някоя Кия за жената задължително внос от Италия за да няма проблеми поне с ръждата . То твоята Витара и кията на Соти имат общо с марката само емблемите
                                Последно редактирано от sek.1; 08-08-16, 05:51.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X