Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откъде да си купим джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Откъде да си купим джип

Първоначално публикуван от vasil lazarov Преглед на мнение
    Нов Ярис Хибрид - 119 Е - за 4 г. с първоначална вноска - 4300 Е

Да и последна вноска 8626Е, а това забравили го?
    не съм, не че откриваме топлата вода, ама идеята на лизинга не е да се жениш за колата, ако искаш да я купуваш само доплащаш, нали така... аз не искам примерно, простата сметка показва...
    (купена на 3 г. и на 29000 км) 36 Х 99 - 3564 + 2000 = 5564 за кола на 6 г.+ 6096 = 11660 за кола вече на 10 г.
    48 Х 167 - 8016 + 2000 = 10016 за кола на 4 г.
    48 Х 119 - 5712 + 4300 = 10012 за кола на 4 г.
    т.е. кое е по изгодно и ползваш гаранция?
    ясно е, че винаги плащаш - но на всеки 4 години по 10 бона...
    т.е. за 20 години си платил 50 и караш ново винаги...
    ако прибавим и суми/те по/за ремонти на старите (качествени с ориг.части) освен гуми ама и те са 1/2 по-малко - даже си спестил... на новите ремонти почти няма или не са за твоя сметка...

P.S. И сега няма как, колата след 4 г. за Иванчо от Горубляне да струва 5 бона в лева, нали...
    Последно редактирано от ivied; 10-06-16, 09:05. Причина: PS

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
      Първо реши проблема с дохода и после мисли за следващото .
      Аз проблема с автомобила съм го решил с покупка на такъв от официалния вносител в изтичаща гаранция на почти 5 години на 140000 реални доказуеми.
      Това на цена еднаква с Германия от дилър
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Българинът (доколкото продължава да живее в Клета Майка) е продукт на постоянна висяща несигурност: я ще девалвират парите, я ще гръмне поредният балон (напр. строителния), я ще се смени властта и ще настъпи рязък обрат във всички сфери на живота. Затова е вкопчен в собствеността - жилище, кола и т.н. Какво ще стане ако си загуби работата и не може да плаща лизинговите вноски? Ясно и го гледахме много пъти. Аз самият се уредих с отнето (+ бой и всички съпътстващи отнемането екстри) от лизингополучател "Либърти" на 5 г. и 80 000 км. Категорично отказах предложената ми "изгодна лизингова схема" . Платих си го изцяло по банков път, платих си и всички ДДС-та, местни данъци и такси по прехвърлянето, за които разпалено ме убеждаваха от лизинговото дружество как съм щял да спестя, ако го взема на лизинг. Защото разсъждавах така - ако нещо се счупи и нямам пари за ремонт, просто ще го забия някъде паркирано и ще чакам по-добри времена, да събера пари и да го ремонтирам. Щото си е мое. Ами ако беше на лизинг и нямах пари за поредната лизингова вноска?
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Изключително вярно е написаното!А на мен,кой каквото ще да ми разправя,ама кефа от карането ка новя кола с нищо не мога да то сравня.Т.е спикойствтвието.Предния капак го отварям 5 пъти в годината,гаранцията е 10 год!Кеф....Когато я купувах(за жената) имаше приказки от другари от сорта"луд ли си,каква С класа щеше да купиш за тия пари......
          TLC 120 Prado
          Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Първоначално публикуван от jouzzin Преглед на мнение
            Изключително вярно е написаното!А на мен,кой каквото ще да ми разправя,ама кефа от карането ка новя кола с нищо не мога да то сравня.Т.е спикойствтвието.Предния капак го отварям 5 пъти в годината,гаранцията е 10 год!Кеф....Когато я купувах(за жената) имаше приказки от другари от сорта"луд ли си,каква С класа щеше да купиш за тия пари......
            ...e, 10 год. няма как да се случи да не отваряш капака... ама точно това е и идеята, да я сменяш през 4-5 години, точно след като и изтече гаранцията... примера с Ярис* беше избран - за малък клас кола** - от сравнително най-качествените (надеждните) модели в този клас, не е от най-евтините, но точно с минимални/Те проблеми за 1-вите 4-5 години...

P.S.* + нисък год. данък, изгодно (евтино направо) пълно каско, ниски, почти никакви експлоатационни разходи...
            ** - джиповете са друга категория - там такива филми няма. Затова и SUV-те са един вид междинка- обединяват +те
            донякъде на двете категории...
            Последно редактирано от ivied; 11-06-16, 12:18. Причина: PS

Коментар

Да-а-а-а, един познат с тези мотиви си купи чисто нова... "Дачия Логан" и... Пътуване до БГ-морето = 8 часа, отвися колата по сервизите (гаранционно-маранционно, ама заместващ автомобил не осигуряват), човекът през това време похарчи луди пари за таксита... Аз пък на това нещо (взето 13-годишно и за 1/10 от парите за новия "Логан") за 10 години съм му отварял капака доста по-често от 5 пъти в годината, щото много ползвам пръскалките на чистачките и се налагаше да му доливам начесто вода или зимна течност Е, дойде един момент, като стана на 25 години, когато масирано почнаха да му се развалят какви ли не възли, та чак и дядо Владо да го не ще и да го рита у ряката...

Коментар

Като чета това :
                Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                ..... Е, дойде един момент, като стана на 25 години, когато масирано почнаха да му се развалят какви ли не възли, та чак и дядо Владо да го не ще и да го рита у ряката... ...
                ...и имайки предвид това :

...Българинът (доколкото продължава да живее в Клета Майка) е продукт на постоянна висяща несигурност: я ще девалвират парите, я ще гръмне поредният балон (напр. строителния), я ще се смени властта и ще настъпи рязък обрат във всички сфери на живота. Затова е вкопчен в собствеността - жилище, кола и т.н. ...
                стигам до извода , че изобщо не си схванал квинтесенцията на темата

Отправната точка е това :

[QUOTE]...Най-тъпото на новата кола е, че изкарвайки я от магазина едни 20% изтичат в канала на секундата.../QUOTE]

Еееехххх , а едно време в Златния век беше лесно..... изкарваш Ладата за 6 бона от Мототехника и на другия ден я шиткаш за единайсе каймета . И то при положение , че не ти се разкарва до Родопите ...

Демек : гяволъка ( или по- точно тарикатлъка ) е да вземеш почти нова кола , непременно да отбележиш на сите познати , че не си се минАл , придобивайки я почти без пари , да я яздиш 5 години сякаш яздиш Анджелина Джоли ( като в това време се хвалиш задължително във Форума как си и взел душата) и после да я пуснеш по пистата за продажба с аргумента че е мнооо поддържана ( едва ли не като богиня на пиедестал ) , с печалба непременно поне 2 каймета и накрая да не забравиш за изтъкнеш последния факт , за да могат колегите да добавят с възхищение към репутацията ти : "Браво , колега , тарикат си , признавам ! "
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

А..моля,моятаКИНА -по скоро на жената е несравнима с разни Логани,Голвми дувари и т.н.Избора дали нея или друга пред мен не седеше.Сега търся кола за мен,и тя няма да е нова,а нещо като в линка!
                  TLC 120 Prado

Коментар

Бре няколко пъти споменавате
                    Анджелина Джоли
                    Сравнението с кола (от Горубляне?) умишлено ли е търсено?
                    Щото в тази жена нищо истинско (от оригинала) не остана - всичко е силикон, отстранена матка, присаден черен дроб и т.н.

Коментар

Бре няколко пъти споменавате

Сравнението с кола (от Горубляне?) умишлено ли е търсено?
                      Щото в тази жена нищо истинско (от оригинала) не остана - всичко е силикон, отстранена матка, присаден черен дроб и т.н.
                      Не бре хубава интелигентна жена, голяма актриса и напоследък режисьорка.
                      Не мож я сравни с Дачия хеле пък нещо китайско.
                      Land Rover Discovery II, V8 4.0
                      VW Golf VI variant
                      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                        ...e, 10 год. няма как да се случи да не отваряш капака... ама точно това е и идеята, да я сменяш през 4-5 години, точно след като и изтече гаранцията... примера с Ярис* беше избран - за малък клас кола** - от сравнително най-качествените (надеждните) модели в този клас, не е от най-евтините, но точно с минимални/Те проблеми за 1-вите 4-5 години...

P.S.* + нисък год. данък, изгодно (евтино направо) пълно каско, ниски, почти никакви експлоатационни разходи...
                        ** - джиповете са друга категория - там такива филми няма. Затова и SUV-те са един вид междинка- обединяват +те
                        донякъде на двете категории...

Имам автомобил на 9 години , закупих го на една и на 17000 км . За този период съм навъртял 140000 км ,сменял съм масла , филтри , накладки , всякакви течност по картата за сервизно обслужване , редовно гресиране, един път гуми и единственият извънреден ремонт , смяна на последното каре на кардания вал . До месец ще бъде заменен с друг не защото има технически проблеми а защото не отговаря на потребностите ми . Сигурен съм че ако попадне в добри ръце ще служи дълго и вярно .
                        По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Тука се спомена нещо за таксите,и аз искам да поплача малко по темата:във всяка мен позната нормална държава,колкото по ти е нова колата,толкова по нисък данък!Е, питам аз,по каква логика в БГ плащам 374 лв данък,затова че карам малка градска кола по далеч неперфектните варненски улици......
                          TLC 120 Prado

Коментар

Тука се спомена нещо за таксите.....колкото по ти е нова колата,толкова по нисък данък.... 374 лв данък.....
                            Правиш ли разлика между такса и данък ?
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              Правиш ли разлика между такса и данък ?
                              навсякъде по света е едно и също.

Предпочитам да си купя чисто нова кола, пък нека да й падат 20% в канала.

Коментар

И аз предпочитам нова кола от магазина и да ги сменям на всеки 5 години, колкото трае гаранцията им, но доходите ни са ниски спрямо развитите западни страни и стандарт, но това е друга тема за разговор... Тук по подразбиране обсъждаме, откъде да си купим с по-малък риск употребявани МПС-та...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X