Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на практичен джип?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на практичен джип?!

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
    Е,ако на автора това му харесва,може и гюбре да си кара...то нищо не пречи...Ако пък зора е да се закара до мястото на лова и от там с друга кола,ок,всичко става.
    Оххх, нали има ремаркета с кучешки клетки, нали има... Бат`Марто, ти не беше ли авджия, бря ?
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от ckarshakov Преглед на мнение
      Мисля че избрах първия си джип. Mitsubishi Pajero V60 3.2 DID къса база. След 2001 г.
      Сакън недей това е проблемен мотор с големи дертове. Ако ще е дизел има и други джипки дето стават.
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Така е, с такава тема го ориентирАхме човекО, че от джип с повече от две врати, бензин, голям, с блокажи и бавни, с възможност за подобрения за извън пътя... Стигна до проблемен дизел, двувратка, който не е много за извън пътя, а не може и лесно да стане... Да не говорим, че и за по пътя ще се поти с поддръжката, разхода и ремонтите... Но щом си е избрал СУВ от този клас, които се продават на цените на доста по-нисък клас джипове от същите години, че даже последните бройки на предния модел Паджеро вървят за подобни пари(и има защо), не мисля че вече нещо може да го разубеди.

Иначе за ловуването... Мой познат ходеше с Нива от магазина. Ама буквално, даже гумите бяха оригиналните. И до последно си изглеждаше като от магазина, и отвътре и отвън. Значи от лов до лов, разлики много. Който иска да ползва джипа и ежедневно, не го троши и освинва зорлем. Освен това, тука се тиражира мнението, че голям процент от оффроада, може да се сдела и с москвич(което вероятно е така), следователно стига да има 4х4 и да бръмчи, барем наполовина колкото москвич ще става, а за съобразително ловуване, без самоцелно трошене на джипа, и тази половина би трябвало да е достатъчна.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Благодарен съм, че така се развива темата и има много мнения и предложения. Но последно да уточня нещо.
          Никъде не съм споменавал кучета, или че ще транспортирам дива свиня в багажника. Първа година съм ловец и толкова запален няма да стана - отсега знам. Понеже ме канят на различни места - средно разстоянието ми е 150 км в едната посока до ловното място. Не говоря за тежък офф. Затова искам да се насоча към джип - БАЗОВ. Бюджетът го увеличавам до 10000. Насочих се към бензин, защото имам газова уредба свободна. Дизел съм карал Disco 2 Td5 служебно с автомат и освен окачването, друг проблем нямаше. Харесват ми. Но всяка машина си има алтернатива. Това няма да ми е основният автомобил. Кола, бусове имам. 4 врати ще са ми по практични откъм служебната работа ( обикаляне по строителни обекти). Та с две думи - базов джип засега, и поетапно допълнения. Митсубишито ми го препоръчаха познати. Но дългата база е прекалено дълга, а късата ми е малко непрактична. За паркиране няма проблем. Пък и теглителната сила ми е важна. В момента Peugeot Boxer 2.2 HDI дърпа платформа с малко багерче.
          Защо пък да не може да го дърпа и новата джипка
          Всичко ми е много послезно към момента.
          Само да допълня,за да изчистим няколко горни поста. Кучета нямам и не мисля да имам. Дивеч освен птичи в джипа няма да кача. Има си хора с такива коли. Най- отдалеченото ми ловно поле е на 150 км в едната посока. Имам газова свободна - затова тръгнах темата с бензинов джип. Но всяко инфо ми е важно. Крайната сметка я правя аз. LR Disco Td5, не са лоши - карал съм такова служебно преди и освен амортисьорите друг проблем нямаше ( но и те се сменят с пружини) Тактиката ми е да стартирам с нещо БАЗОВО. Ще му взема само хубави гуми. Пък с времето ще се доработва. 2 врати са ми малко, не ми е практично. Съгласувах идеята с шефа. Бюджета го умножавам х2
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-12-15, 08:02.

Коментар

Съгласувах идеята с шефа. Бюджета го умножавам х2
            Значи Г класа. Става и да я тунинговаш, става и така.

ПП Много малко сувове стават да дърпат тежки ремаркета без да си заминат безвъзвратно.

ППП И за да не съм голословен - те това изглежда бая добре на обява:
            cars. bg/c1234143
            Последно редактирано от turtey; 12-12-15, 10:31.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Все трябва да има избор. Освен тази марка и модел?

Коментар

Да и аз ги гледах. Харесват ми, нищо че са мой набор Но варианта с четири врати не е ли непрактичен за лов. По- скоро ми бие на ъндърграунд средите

Коментар

Е, с две съм ти показал
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Харесва ми определено Но чакам алтернативи

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Я има, я не. От написаното до сега е ясно че не е в час, поне с жиповете.
                      Не, не съм. Затова и се допитвам
                      ... а и

... Първа година съм ловец и толкова запален няма да стана - отсега знам.
                      ...
                      Коли, бисове и даже багер имам. Джипка нямам
                      ... Съгласувах идеята с шефа. Бюджета го умножавам х2
                      Демек, друг (шефа) дава парите, и друг ще понася обслужването.

Това е друга работа.

Айде, колеги, сега отново.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Е,той Търтьо си е свършил работата,сега само трябва да решим с къв матор шее гелендийката
                        ТОЙОТА в РЕЙНДЖЪР стъпили на ПАТРОЛ Y 60
                        Г 230Е
                        Г 500 0887 390 703

Коментар

Е как какъв ?!
                          Голям бензинов.

P.S. Винаги съм си мечтал за служебен телефон, служебна кола, и служебна жена,
                          та някой друг да поема финансовата щета,
                          ама като нямам късмет ,
                          щото никой никога не ме е взимал на работа.
                          Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 12-12-15, 20:32. Причина: p.s.

Коментар

Не бързай,най-вероятно "шефа" е жена му на колегата...
                            Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                            Най-добрият ром е студеният ром!
                            Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Не !

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                                Не бързай,най-вероятно "шефа" е жена му на колегата...
                                Алфа мъжкар съм

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X