Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на практичен джип?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на практичен джип?!

Здравейте колеги,
    Нов съм във форума, но от доста време чета и следя темите. Имам следния казус. Искам да си купя джип, който да е бензин, да не е малък на габарити, да не е с 2 врати и да има бързи и бавни и блокаж на диференциала. Ще се кара за работа 30-40 км дневно в града и за лов. Искам да го регистрирам на формата с N1 за да ми е малък данъка и да ползвам ддс за разход. Спрял съм се на няколко модела:

1. LR Discovery 1 2.0 MPI
    2. LR Range Rover 4.6
    3. Isuzu Trooper
    4. Great Wall Steed 5 2.4 ( краен вариант - нов )

Ако пропускам някой модел и марка допълнете.
    Бюджетът е до 5000 - 6000 лв.

От: Избор на практичен джип?!

Като за начало практичен и джип не влизат в едно изречение.
    Конкретно от изброените:
    1. умряло куче с висок разход;
    2. за тези пари няма, а ако вземеш, разход под 25-30 в града газ забрави;
    3. добри, но такива неразпаднали се от ръжда няма а ако има са на едни други цени;
    4. звучи най логично от изброените но все пак е китайска сглобка - не очаквай чудеса.
    По практични и за в града са:
    5. Гранд Витара дълга база;
    6. Киа Спортидж дълга;
    Вече дали ще вършат работа за лов зависи от лова и до къде искаш да стигнеш.
    Мой приятел смени ловно Диско 2 дизел с Пинин бензин и е супер доволен най вече от разхода на гориво ама и лова дето ходи не правят кой знае какъв офроуд.
    Поздрави.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Купи си фиат пунто (или нещо подобно) за 1к за града и свестен джип за лов и не се занимавай с простотиЙ.
      А да, бюджета х2 щото иначе ще си купиш купчина ръжда и ще финишираш х4
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Огледай се за Cherokee 4.0i все ще попаднеш на нещо що годе в добро състояние може и от Германия

Коментар

Загледай Спортиджите, при този бюджет.

Коментар

Аз лекинко подозирам, че колегата иска нещо с фултайм, щом споменава за блокажи. Аз бих предложил Паджеро 3.0 или 3.5 със суперселект, но за там бюджета не е "подходящ". В тези 6 000 лева може да се впише някое Чероки с 4.0 литровия мотор и 242 раздатка.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Абсолютно съм "за" паджерото!Имам точно такова - 3.0 със супер селект и два блокажа и съм изключително доволен от колата!За бюджета - ами,мисля,че с малко късмет може да има попадение.Или ако колегата ме изкуши...
              Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
              Най-добрият ром е студеният ром!
              Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Разхода до 25/100км газ не ме плаши градско. За разходки из страната кола имам. По- скоро ми трябва джип базов и хубав .. и лека полека да си го правя. Но да предразполага това. Не нещо прекалено OFF. Гледам Диско 2 4.0 V8. Хубави са. Карал съм такова ТД5 2001 година преди известно време. Но някак дизел не искам.
                Паджерото 4.7 е добър вариант да. Но искам да чуя още мнения. Ако пък инфото ми не е пълно, питайте подробности.
                Бюджета може да се увеличи ако си заслужава.
                Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от ckarshakov Преглед на мнение
                  Паджерото 4.7 е добър вариант да.
                  Няма такова Паджеро, с 3 и 3.5 са бензиновите, ако търсиш такова- гледай рама и под отдолу, че голяма беля им е корозията, и да не е прясно шагреносано, защото отдолу е ад., труднонамираеми са хем здрави технически, хем без ръжда, машини на години са...
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Темата върви очаквано забавно,
                    и, естествено, създава настроение !
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ако пък инфото ми не е пълно, питайте подробности.
                      Бюджета може да се увеличи ако си заслужава.
                      Поздрави!
                      Не е ли по-добре, подробностите да са от Вас(теб)?!
                      На поставените условия - да не е малък, да не е с две врати, бензин, бавни... Отговарят един куп джипове.
                      Този блокаж, който го споменаваш, не помага много за пресяване на възможностите, поради две причини. Първо, много хора питащи за джип, просто са чували, че блокажа е нещо хубаво и го пишат в условията. Второ – за да е коректно поставена задачата, трябва да се напише и какво задвижване се търси - постоянно 4х4 или не. При постоянното, блокаж има и на междуосевия диференциал в раздатката. Отделно, независимо от задвижването, на някои модели има фабрични блокажи и на междуколесните диференциали(на двата моста или само на задния). Така че какво точно се търси?! Ще се кара ли с включено 4х4 по асфалта или не?!
                      Ще се слага газ, това също не се казва от началото...а там понякога си има особености.

От възможните които си дал - едно с едно нямат общо по между си, затова си мисля е добре да се уточни концепцията която търсиш, както и доколко си наясно със схемите за 4х4 задвижване. Блокажи на мостовете няма нито един от предложените от теб(и въобще, малко джипове имат такива заводски, особено пък в този ценови диапазон).

Трябва да се вземе предвид, че с голям джип, бензин, трябва да е голям двигател, а това при 30 километра градско на ден, означава голям разход. Голяма част от този тип возила са с автоматична предавателна кутия, не се споменават предпочитания в това отношение?
                      Щом ще го доработваш постепенно, това също е фактор за правилен избор. За някои е по-лесно и евтино, така че ако кажеш какво мислиш да му правиш в бъдеще, също ще е от полза.
                      Последно редактирано от cecoa1; 10-12-15, 18:50.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Гледам Диско 2 4.0 V8. Хубави са!
                        Чак хубави не са - какво да очакваш от една англичанка.
                        Малко ама много малко по надеждни от италианките.
                        За града този туч е мъка да се паркира.
                        Гори много, автомата под 20 газ извън града не може.
                        За лов по хард може и да стане като се понаджипи оттук оттам.
                        Доста доста е непрактичен за в града.
                        На всичкото отгоре и трудно се товари ако е по висок.
                        Land Rover Discovery II, V8 4.0
                        VW Golf VI variant
                        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Мисля, че за Диско 2, трябва да се спомене въздушното окачване и липсата на блокаж дори на междуосевия диференциал до определени години на производство. Т.е. блокаж има в раздатката, но няма лостова система за задействането му, което е поправимо.

Т.е стоков джип почти сигурно му предстои замяна на въздушни възглавници с пружини.
                          Рейнджа(P38 ) също е на въздух.
                          Дискавъри 1, също има голям бензинов мотор, и си е на пружини.

Единствения джип с възможен фултайм и заводски блокажи на задния и междуосевия диференциал, и горе долу в бюджета, е Митсубиши Паджеро със Супер селект.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Никога не съм имал джип. Извинете ме ако не пиша смислено. Идкам да е подтоянно 4х4. Да позволява ъпгрейд. Мисля либедка, булбар, окачване, гуми и шнорхел. Нищо друго. Да сложа газ и да карам в града и в гората за лов. Не ОФФ

Коментар

ДжиБ ,подходящ за града и за лов няма...Джипа за лов трябва да може да се мие с маркуч отвътре.Освен ако не искаш да се возиш в курник и да миришеш на екарисаж... Тогава опциите са твърде малко и ги няма в списъка.
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X