Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на джип....

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Покупка на джип....

    Първоначално публикуван от JakDousan Преглед на мнение
    казаха че за тези джипове частите в България били кът, много трудно се намирали, някой с поръчка и били много скъпи и ми препоръча да не си взимам такъв джип, вика "бега далече от това". Това така ли е, и хората тук с такива джипчета откъде купуват.
    Не.
    Справка - посочената от Билбо тема. Засега всичко което трябва (филтри, ремъци, свещи, кабели,накрайник, биалетка, спирачен маркуч, даже прослувутия ABS ринг), майсторите го намират същият ден (чукаме на дърво!) на поносими ,да не кажа ниски , цени. Изключение направи датчика за ABS-а, който поръчах от братски Китай за 16$. Сега съм се амбицирал да се помъча да отстраня нестабилните обороти на празен ход на газ. Навсякъде пише, че било "нормално" за този двигател. Не е нещо фатално и е от време на време, ама аз се дразня много от дребни неща. Ще поръчам IACV - клапана за празния ход, TPS - датчик за положението на дроселовата клапа и MAF - дебитомера , но след НГ че сега си е мазохизъм и ще пада чакане. Трите неща са на ОБЩА сума 63$. Ако това е много скъпо.....Тези неща ги има и тук естествено, също така естествено са почти x2.
    Венцислав Петров
    Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
    Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
    0889 62 8четири 6четири

    Коментар


    • #47
      От: Покупка на джип....

      Венци, а ти от къде ги поръчваш тези части / датчик клапан и др. /, и не е ли малко рисковано така, ако пристигнат и се случи да не станат. И филтрите, ремъците, свещите и др.... от някой наш магазин ли ги взимаш. А за външни части ако се наложи нещо- огледало, фар, мигач и др., как стой въпроса за тях. Ти Маверик или Трибют имаш, кой двигател е. Има ли някакви слаби места, за който трябва да внимавам при огледа.

      Коментар


      • #48
        От: Покупка на джип....

        По ред:
        Поръчвам ги от EBAY и аз съм от този кретенски тип, че и да не стане някое от поръчаните за тези пари няма да ми пука. Разбира се ако никое не пасне е друг въпрос. Но е малко вероятно- все пак това е един мноооого разпространен двигател. Много по-въможно е това да се случи при поръчка на част по окачване, трансмисия и т.н.
        Филтри, ремъци, свещи и др. за първоначалното обслужване закупих от неспециализиран магазин за авто части във Варна - все пак това е един мноооого разпространен двигател. Биалетка,сп. маркуч и накрайник майсторът намери (не съм питал откъде) същият ден.
        Едрогабритни и екстериорни части не ми се е налагало да търся (да чукна на дърво).
        Имам Форд Ескейп, който е американският вариант на Маверик 2. Роден е 2002 в Канада, произведен за Европа, по конкретно за Швейцария. Моторчето е 2000 куб. 125 к.с.
        Не съм му търсил слаби места, а 100% ги има! Например не ми работеше ABS-а. Мощността му на моменти ми се струва малка. Тя си е такава де....И от 3-4 месеца има нестабилни обороти на празен ход на газ. Не постоянно, не гасне,на бензин почти не се усеща - трябва специално да се ослушваш, но мен си ме дразни. Гледай за ръжди естествено.
        Успех с изборът и прочети темата на Тони.
        Венцислав Петров
        Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
        Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
        0889 62 8четири 6четири

        Коментар


        • #49
          От: Покупка на джип....

          Темана на Тони я прочетох да, и то май ще излезе че това с нестабилните обороти е често срещан проблем. Доста хора с такива джипове се оплакват от това, значи за това ще гледам, ако взимам такъв. А дали това го прави само на газ, или не е от значение.

          Коментар


          • #50
            От: Покупка на джип....

            Здравейте Колеги,имам едно питане по-обява става въпрос за Нисан Патрул У61 дълга база. Има доста полезна информация прочетох,но и доста теми не-можах,защото са заключени. търся 'ръчка' и дълга база предимно.. Джипа няма да се ползва за offroad.. само по-планински пътища от републиканската пътна мрежа..
            Последно редактирано от CarTest™; 15-12-15, 06:36. Причина: Линк

            Коментар


            • #51
              От: Покупка на джип....

              Привет от мен отново. Първо Честита Нова Година на всички, много здраве и късмет и Честити имен ден на всички Йордановци и утре Ивановци. Аз продължавам да търся моята жипка, обаче след като се возих на една Фронтера-късата база по едно калище, малко сняг имаше / баси и жипката от какви места излезе, не вярвах /, взе че ми хареса изживяването, позагледах няколко клипчета в нета и сега ми се прииска да си взема и аз нещо по така и за офроуд да става. То било готино това . Засега си мисля и правя сметка, че няма да правя никакви подобрения по окачването и други работи, както е заводско така ще карам. Това което бях харесал - Черокито остава като вариант, обаче много редки тия коли, читав модел няма. Маверика и Трибюта отпада а на тяхно място идва Фронтера Б - 2.2 ДТИ. Искам да е нещо задължително с 4-врати и да има багажник, че освен за офроуд, лек офроуд ще го ползвам и за ежедневна работа, ходене на работа, за риба , паркиране в София и др. Четох разни работи за Фронтерите и искам да питам първо става ли жипката за ежедневна кола и за офроуд едновременно. Пак казвам, че засега не планувам да правя подобрения по нея. И тези Фронтери до колкото разбрах са с задно предаване, а предното се вкл. когато е наложително с копче и след това вече бавните ако трябва. Мисълта ми е когато се кара по асфалт може ли да е вкл. и предния мост или не, и как се държи колата на пътя, има ли някакви системи за безопасност като ЕСП и др. или си е обикновенна кола с задно, трябва ли да имам опит. Оф, малко дълго стана, извинявам се, и благодаря пред. за отделеното време за четене и отговор. Поздрави.

              Коментар


              • #52
                От: Покупка на джип....

                Така...
                Точно тази Фронтера е с небезизвестната и проблемна помпа на Бош ВП44.
                Ако ти харесва Фронтерката като проходимост значи може да нагледаш:

                1. Терано 2.7 дизел - гарантирано по безпроблемно откъм мотор.

                2. Киа Спортаже 2.0 дизел - с мотор на Мазда, тука пишещия "Пенчо" дава кръгчета.
                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

                Коментар


                • #53
                  От: Покупка на джип....

                  Предния мост по асвалт не бива да се ползва.
                  Двигателя е с проблемна ГНП, Бош , VP44. Повечето могат да се ремонтират, с изключение на един конкретен модел, ползван при определени бройки двигатели на Опел, за който не се предлагат части.
                  Лошото на тези помпи е, че при проблем дори да е отстраним в специализиран сервиз, понякога си оставаш на пътя.
                  Иначе е сравнително икономичен. Бензиновите са по-безпроблемни.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

                  Коментар


                  • #54
                    От: Покупка на джип....

                    Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                    2. Киа Спортаже 2.0 дизел - с мотор на Мазда, тука пишещия "Пенчо" дава кръгчета.
                    Така е. Ама и при мен се появи проблем с компа на помпата, та вече съм с механична!!

                    Коментар


                    • #55
                      От: Покупка на джип....

                      Ремонта на помпата скъп ли е много, и дали не може и тя да се подмени и при кой модели или от коя год. се слагат тези които се ремонтират. Бензиновите и тях ги гледах ама много редки, има 6 обяви само, и си мисля или са много здрави и никой не си ги продава или са кът.
                      Киата ... не знам, чудя се още за нея дали да я вкарам в списъка. Пенчо, ще дадеш ли кръгче с нея верно.
                      Тераното ми допада и то да, обаче за кое става въпрос, това с кръглите фарове, дет е като Маверика малко или след него, новия феистлифт. И този двигател 2.7 ТДИ от семейството на VW ли е или не. Ей сега гледам в мобилето има едно което ми хвана окото, обявата е в София, червено "98 год. 5900 лв. 2.7, но не мога линк да дам тук, да го видите.

                      Коментар


                      • #56
                        От: Покупка на джип....

                        Първоначално публикуван от JakDousan Преглед на мнение
                        Киата ... не знам, чудя се още за нея дали да я вкарам в списъка. Пенчо, ще дадеш ли кръгче с нея верно.
                        Не се чуди, ами се обади да се разберем. Имам и бензинова.
                        п.с. Не се продават! за сега.

                        Коментар


                        • #57
                          От: Покупка на джип....

                          Верно ще взема да ти звънна аз, ама другата седмица някъде, че тази няма да мога.

                          Коментар


                          • #58
                            От: Покупка на джип....

                            Това е темата за проблемните помпи - http://www.offroad-bulgaria.com/show...%EE%ED%F2+vp44

                            Тераното и с кръглите фарове и предишното и следващото, и Маверика...са почти еднакви като механика. При кръглите фарове слагат нова скоростна кутия, и мотора започва да се управлява от компютър но сравнително безпроблемен. Два варианта за горивна система, на Бош и на Зексел, първия е с по-разространени части. Няма общо с VW този мотор.
                            Проблеми по мотора, дебитомер и умна дюза... Не са чести и са лесноотстраними.
                            Ангренажа е необслужваем, със зъбни колела е.
                            Преди кръглите фарове е с механична ГНП, без компютър и без интерколер, и е с по-ниска мощност. След кръглите фарове, предимно ламарината и интериора са попроменени. Там вече има несъществени проблеми с показанията на уредите на таблото.
                            Но също не може да се карат на асвалт с включен преден мост.
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

                            Коментар


                            • #59
                              От: Покупка на джип....

                              Санта Фе-то става ли за офроуд или си е чисто магистрален джип това, паркетник. Какво е задвижването при него.
                              И да питам, като реша да взимам нещо, има ли някой специализиран клубен сервиз или някой колега който да помогне при оглед, диагностика и консултация. За София това.

                              Коментар


                              • #60
                                От: Покупка на джип....

                                За много сериозен офроад не става. Но за неекстремни разходки по поляни, черни пътища, сняг и плитка кал, става(с читави гуми). За зимата по пътищата е даже по-подходящ, защото е с постоянно 4х4 през самоблокиращ диференциал и задния диференциал е също самоблокиращ. Няма бавни предавки. Има доста клипове в ютюб(има го и като СФ класик)
                                https://youtu.be/uSSCqC7QQ1g
                                Сервизи и майстори свързани с форума има, но не знам кой точно би ти свършил работа, най-добре сами да си предложат услугите ако видят темата, ако не пусни нова.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X