Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли 4х4 баничарка освен Рено?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли 4х4 баничарка освен Рено.

Карам второ такова Рено Канго 4х4. Купувани чисто нови. Първото беше бензиново а сегашното дизел. Имат проблеми с вискомуфата, висящите лагери на кардана (2 лагера са), кардана е от 3 части. Задното окачване е супер смешно - пружината е около 1 педя дълга. Ако си караш резервната гума на мястото и, не остава място за почти нищо в багажника. Бензиновото беше по динамично, но разхода е твърдо над 10 извънградско. Дизела е по тромав и пак си гори много - около 8 извънградско. Скоростите са много къси, но пак на първа няма никаква мощност и трудно се катери по разбит път. С два варела масло (ако ги събере) задницата ще клекне много, не е правено да носи толкова килограми. И двете износват задните гуми неравномерно.

Коментар

Баничарките 4х4 са на цената на джиповете. За това, което изброяваш, че ще се бориш не ти трябва 4х4.
      За Рената не знам, но един Партнер VTC ще ти свърши перфектна работа. Това е модела, който е подготовка за 4х4. Има шпер отпред, а задният мост е усилен, като на 4х4. Има ентусиасти които си ги преправят на 4Х4. Търси го с атмосферен дизел.
      И на Партнер/Берлинго са му къси скоростите, разхода го слагай 7/100. Говоря за Оригин, върху Типи-тата нямам наблюдение.
      Детската болест на PSA не е задния мост, а тампоните на предните носачи. Но има качествени на цената на зеленчука.
      Кади е далеч от перфектната баничарка. Цял аквариум, а само два прозореца да се отварят?!!!

П.С. Другото което ще оцениш в бъдеще е двойно отварящата се врата. По практична е от една цяла.
      Последно редактирано от didogen; 08-11-15, 18:29.
      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

7 разход е силно пожелателен.

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
          7 разход е силно пожелателен.
          На кое? Защото на мен за 200 000км. все толкова ми е.
          Ако ме питаш и то е много, ама няма начин.

Коментар

на партнер атмосферен под8 не е падал никога ,не се краде нафта.На Канго също.

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
              Баничарките 4х4 са на цената на джиповете. За това, което изброяваш, че ще се бориш не ти трябва 4х4.
              За Рената не знам, но един Партнер VTC ще ти свърши перфектна работа. Това е модела, който е подготовка за 4х4. Има шпер отпред, а задният мост е усилен, като на 4х4. Има ентусиасти които си ги преправят на 4Х4. Търси го с атмосферен дизел.
              И на Партнер/Берлинго са му къси скоростите, разхода го слагай 7/100. Говоря за Оригин, върху Типи-тата нямам наблюдение.
              Детската болест на PSA не е задния мост, а тампоните на предните носачи. Но има качествени на цената на зеленчука.
              Кади е далеч от перфектната баничарка. Цял аквариум, а само два прозореца да се отварят?!!!

П.С. Другото което ще оцениш в бъдеще е двойно отварящата се врата. По практична е от една цяла.

Имам си баничарки само с предно, още не ми трябват. Трябва ми 4х4. И ако казвам, че има атмосферни,времеви,сезонни условия при които 2х4 не минава, то повярвай ми, това е така. Разкаля ли се пътя, 50% че тая кола няма да стигне до там, закъдето е тръгнала, ако ще да има и шпер и лсд.
              .
              Оценил съм доста отдавна и предимствата както и недостатъци на двойната врата.
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Това съм го чел само по форумите. То може, ама ако си натоварил палет хартия и караш със 130 км/ч. Това беше за колегата Петков.
                Пакс ти си знаеш, аз просто споделих моят опит и виждане на нещата.

Коментар

Най-дуракоустойчиво за мен си остава Форд кънект - мост отзад, дизел отпред. На 15ки гуми качва спокойно 1000кг. На 16ки вече ги търка в облицовката на арките. Няма торсиони, няма тампони, е друса, но това все пак е и работна кола.

Въпросът е има ли смислено 4х4 освен канго на пазара на баничарките.

Коментар

Може и да не си личи, но не съм пристрастен.
                    Пежо нямат 4Х4, тяхното го прави Dangel. Но както казаха по горе в темата са си скъпи.

Коментар

Карал съм Канго 1,6 4х4, служебен, рент-а-кар.
                      Няма да мине! Вервай ми
                      При горните условия и 4х4 не е нужен, но това не минава.
                      И гори 16 бензин на магистралата
                      Моят съвет е по-стар джип, с добри гуми, който да може да носи багажа.

Коментар

Кангото си има проблем с виско муфата и лагерите на кардана. Лятото се сваля кардана, че иначе динамиката му е мижава. Дизела си харчи 8. Не е лоша кола и за цената си няма друга алтернатива. Dangel-ите са много редки.
                        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                          Партнер VTC.... Търси го с атмосферен дизел.
                          Да бе, ще намери, ама само двойка хди.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                            Карал съм Канго 1,6 4х4, служебен, рент-а-кар.
                            Няма да мине! Вервай ми
                            При горните условия и 4х4 не е нужен, но това не минава.
                            И гори 16 бензин на магистралата
                            Моят съвет е по-стар джип, с добри гуми, който да може да носи багажа.
                            Ето конструктивно мнение от човек с личен опит, благодаря ти Иване. А при моите условия няма как да мине 2х4, пробвано е - не става и не заслужава да се рискува. Джип си имам, ама ако някой иска да пробва как се товарят и разтоварват два пълни варела по 210л в джип, особено при минусови температури, да се пробва и да го заснеме на клип, аз пък обещавам "пийене и йедене" на корем на мераклията и колан за кръста ще му подаря. Да купувам пикап ми е излишно, по-добре е да не карам варелите и да си нямам грижи. При сухо време си минавам и с моите баничарки.

Коментар

Първоначално публикуван от mirodo Преглед на мнение
                              Кангото си има проблем с виско муфата и лагерите на кардана. Лятото се сваля кардана, че иначе динамиката му е мижава. Дизела си харчи 8. Не е лоша кола и за цената си няма друга алтернатива. Dangel-ите са много редки.
                              И на теб благодаря за обективно мнение. Дизел 4х4 май не съм срещал при кангото.

Коментар

Вискомуфата е лечим проблем, за кардана не знам. На Еспас карданът е един, много дълъг, много дебел и е някакъв композитен материал (не е метален).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X