Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на JEEP GRAND CHEROKEE 4,7 2002

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на JEEP GRAND CHEROKEE 4,7 2002

Здравейте, колеги,

Първо да кажа, че съм нов съм във форума. Имам нужда от някой съвети какво да гледам при покупката на този джип и как е с поддръжката (във малкото теми които открих за 4,7 общо взето темата се отклонява и не намирам отговора който търся). Разполагам с бюджет от 9-10 000 лв. Спрял съм се на този джип основно заради двигателя.. мечта ми е от много време да карам v8..живея в Драгалевци, зимата не бих отказал подобна кола там. Спрях се на един конкретен, ходих да го гледам, за съжаление човека не беше там и нямаше как да го отворят и да го видя. Много ще съм благодарен, да споделите мнение (за да знам дали мога и да си го позволя като поддръжка най- малкото), а и да ударите дори едно рамо при покупката, дори някой да дойде с мен, (ще почерпя разбира се) защото не съм сигурен какво точно да гледам.

-Сериозен съм!
    -Благодаря предварително!!
    Последно редактирано от JGC47; 06-11-15, 19:37.

От: Покупка на JEEP GRAND CHEROKEE 4,7 2002

Хубав автомобил, безпроблемен ако е бил добре поддържан. Вдигни капака и дръпни щеката за маслото, хвърли едно око да е чисто, гладко и да няма пяна като бира (ако има - бягай ). Влез вътре, пусни климатика да работи добре, и не слушай оправдания, те водят до разходи на пари и време впоследствие. Направи едно кръгче из квартала и наостри уши да пали без колебание и после да не тропа докато се движи - ако продавачът представи някакво обяснение за "дребни" задявки, искай подробности и направи сериозен оглед

Коментар

Първоначално публикуван от JGC47 Преглед на мнение
      -Сериозен съм!
      Сериозно ......ми звънни
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравейте и аз като колегата съм нов във форума,но ще си позволя да напиша мой те впечатления за този джип
        Неща които трябва да се гледат при покупка:
        Шумове от задния диф,ниво на маслото.след 20 00 00 км започва да вие при 80-90км/ч.
        Раздатка:дава проблем с веригата при неправилно послужва не. Можеш да я провериш като под караш джипа на плен волан (ляво-дясно)
        Мое мнение:търси джип с система QUADRA DRIVE(с блокажи на двата моста,не само на раздатката както е при QUADRA TRAC 2.
        оковането е важно и струва пари но нали не смяташ че ще намериш перфектния джип в които няма какво да ремонтираш все пак са на 11-16 години.
        Хубаво е да няма ръжди (тоест от италия)
        За скоростите и климатроника колегата ти е писъл,освен маслото е важно да превключват плавно без никакви удари и на D когато пуснеш спирачката да потегля добре без газ(това е признак за здравипакети)
        Двигателя стига да работи без някакви нехарактерни Шумове и да не е потънал в масло няма какво да му е.
        Много старателно провери всяко копче по салона дали работи особено контролния панел на ш.врата и седалката +подгряване то
        Не очаквай да му работят всичките амортисьори на капаците��
        Относно боята на повечето заводски имат бели ленти през цяло от двете страни на джипа.ако все пак ги има в гледай се внимателно дали точно на лентите не е отсичан.
        Ако нещо друго те интересува можеш да питаш 0894650730 Калин
        Успех в покупката избрал си правилната марка.��

Коментар

Благодаря за отзивите, колеги, пак се чух с човека за черокито, това което ме притеснява е че не дават да го закарам в мой сервиз. Оправданието е, че той бил сам там и нямало как да остави колите и не знам си какво още. Каза да си доведа майстор ако желая, но какъвто и майстор да е на паркинга има много ограничено място за тест на колата... та дайте още мнения. И друг въпрос е колата на газ как е някой карал ли е предполагам разхода си е спокойно над 20-25/100 на ГАЗ. Колата ще се ползва за къси разстояния в града и един път месечно извън градско.. тук там някоя разходка по Витоша. Какво по фрапантно може да изкочи след някой др месец според вас.. за колата след покупка съм предвидил около 1500 - 2000 лв за обслужване и още 1000 резервни ако не дай си боже нещо се стчупи.. от там бюджета на месец е около 300 - 400 лв. Има ли смисъл от приключението според вас?

Благодаря пак!

Коментар

Първоначално публикуван от klkabzimalski Преглед на мнение
            Здравейте и аз като колегата съм нов във форума,но ще си позволя да напиша мой те впечатления за този джип
            Неща които трябва да се гледат при покупка:
            Шумове от задния диф,ниво на маслото.след 20 00 00 км започва да вие при 80-90км/ч.
            Раздатка:дава проблем с веригата при неправилно послужва не. Можеш да я провериш като под караш джипа на плен волан (ляво-дясно)
            Мое мнение:търси джип с система QUADRA DRIVE(с блокажи на двата моста,не само на раздатката както е при QUADRA TRAC 2.
            оковането е важно и струва пари но нали не смяташ че ще намериш перфектния джип в които няма какво да ремонтираш все пак са на 11-16 години.
            Хубаво е да няма ръжди (тоест от италия)
            За скоростите и климатроника колегата ти е писъл,освен маслото е важно да превключват плавно без никакви удари и на D когато пуснеш спирачката да потегля добре без газ(това е признак за здравипакети)
            Двигателя стига да работи без някакви нехарактерни Шумове и да не е потънал в масло няма какво да му е.
            Много старателно провери всяко копче по салона дали работи особено контролния панел на ш.врата и седалката +подгряване то
            Не очаквай да му работят всичките амортисьори на капаците��
            Относно боята на повечето заводски имат бели ленти през цяло от двете страни на джипа.ако все пак ги има в гледай се внимателно дали точно на лентите не е отсичан.
            Ако нещо друго те интересува можеш да питаш 0894650730 Калин
            Успех в покупката избрал си правилната марка.��
            МНОГО благодаря за отговора колега, ще погледна тези неща при огледа, бих звъннал ако е удобно разбира се да попитам още някой неща, основното е поддръжката след покупката общо взето, ще трябва малко смятане.. за целта ми трябва човек който е притежавал такава кола.. но иначе мисля че това ще е джипката

Коментар

Правилно си се ориентирал с парите и разхода на гориво.смятам че ако го караш внимателно спокойно ще слезеш под 20литра на сто .В гората разхода е на час��.
              И аз и колегата сме ти оставили телефони...

Коментар

.. от там бюджета на месец е около 300 - 400 лв...
                Тези за какво са, за гориво или поддръжка ?
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                  Тези за какво са, за гориво или поддръжка ?
                  И за двете

Коментар

И за двете
                    Сложи и пиенето и цигарите в тази сума и ... ще си познал.

"Искренно и лично" това ми е разхода само за гориво, а .. и карам други щуротии.
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Благодаря за отзивите, колеги, пак се чух с човека за черокито, това което ме притеснява е че не дават да го закарам в мой сервиз. .....!
                      Аз бих се огледал за друго.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                        Сложи и пиенето и цигарите в тази сума и ... ще си познал.

"Искренно и лично" това ми е разхода само за гориво, а .. и карам други щуротии.
                        Тоест с 300 на месец за гориво няма да се оправям. Пак да кажа джипа е на ГАЗ

Коментар

Тоест с 300 на месец за гориво няма да се оправям. Пак да кажа джипа е на ГАЗ
                          Колко ще ти стигат зависи колко и къде караш на месец, а и колко ти е тежък десният крак. А какво може да изскочи от кола 2-3-4-а употреба е божа работа. По принцип бих се въздържал от покупка на кола, на която не ми дават пробно каране и преглед в сервиз. Не че каране и сервиз ще ти дадат кой знае какви гаранции де.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Да.. но със сигурност по добре отколкото без сервиз и тест ..иначе джипа ще се пуска от Драгалевци до Хладилника (където работя) и до студентски и обратно.. това ми е карам спокойно ..НО незнам колко ще съм спокоен с това чудо под капака...и..извинявам се за тъпия въпрос.. според вас колко пари биха били необходими на месец за да отговоря на изискванията по поддръжката на осмака..опита ми с джипове се свежда до: 2г опел фронтера спорт и след това за мн кратко се предвижвах със таурег 3.0 тди.. разхода идваше на въпреки ..но поносимо

Коментар

От Горубляне ли е екземпляра..пусни поорязан вариант на обявата, за да не го изтрият , за да погледнем..Имай предвид, че братята италианци не слагат "чисто нов газов инжекцион за 2000 евро", за да продадат джипа с него поради алтруистични потбуди.., а го продават защото се е счупил ! Запазен ZJ в Европата е 3000 евро, а е по-стар...
                              Абстрахирай се от "мечтата за V8", вземи си Ленд Крузер 95/90 дизел и си прекарай живота спокойно, а не по сервизи и питания в технически теми във форумите..
                              Последно редактирано от sonda; 07-11-15, 22:39.
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X