Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Golf country или нещо подобно, евтино с (по)-лесна подръжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Golf country или нещо подобно, евтино с (по)-лесна подръжка

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
    Що бе кията какво и има?

С какво е по зле от Витара?

Сподели ако обичаш.
    Аз бих споделил, като бивш собственик на две Витари и един Спортидж. Кията върви колкото Сузукито (не върви), но харчи повече. За сметка на това е по-комфортна, по тиха. Аз лично бих предпочел Витара. Резервоарът на Спортидж е разположен идиотски, но това освобождава място за газова бутилка зад задния мост. Тръбопроводът от гърлото на резервоара до самия резервоар е направен така, че върху него постоянно се натрупва тиня и затова много често е изгнил. И двата фара минават през общ бушон (!!!). Цените на частите са еднакви при двете марки. Витарката е по-каручка. Но по-масова. Обобщено: Спортидж става за всичко - широк пътнически отсек, голям багажник, двойно предаване, разумни цени и разход, екстри. За каквото и да го ползваш, обаче, винаги ще те дразни - в града харчи много, на магистралата е бавен, в гората е нисък. Витара не става за нищо. За каквото и да я ползваш обаче, никога не те дразни!
    П.С. Колега, зарежи това Кънтри, или открий машина на времето. Беше чудесна кола, но мястото и вече е в музея (като отчетеш и факта, че е слаборазпространена екзотика по начало). Погледни Дайхатсу Териос.
    Последно редактирано от The Namesake; 19-08-15, 18:34.
    088/при нужда от помощ, или компания за бира/7908759

Коментар

+1 за Терано 2. Имам го от половин година. От както го взех съм го скъсал от каране (80 % по черно), яко товарене и мога да кажа, че е перфектно!
      Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Първоначално публикуван от The Namesake Преглед на мнение
        Погледни Дайхатсу Териос.
        Е тука направо го утепа човека.По добре кънтри.

Коментар

Първоначално публикуван от danban Преглед на мнение
          може да видя едно обикновено синхро; Кънтрито най-стои като вариант засега...
          Бягай далеч от това кънтри. Влез в първия магазин и попитай за части. Наличности, цени, срокове доставка...
          Ако ще е лек автомобил , то нека да е Ауди Куатро, или Субару. Всичко останало е компромис. Аз лично бих ти препоръчал Ауди. Части под път и над път, здраво като бордюр. Субаруто и то бива, ама повечето са плувнали в ръжди и частите са малко по-дебели.
          Ако ще е джип за разходки и леки изпълнения- варианти има много: Витара, Кия Спортидж, Терано2, Пажеро2, Даже и някакъв черок, ама задължително бензинов, че дизеловите са мъртвородени. все е в бюджета. Просто седни по веднъж във всеки един от гореизброените и ще разбереш кой е твоя.
          А за майстора ти- колегите ти казаха по-горе.
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Оня ден купихме чудна Витарка за 4 бона от Русе. За още 2 бона, идеално се вписват гуми, лебедка и евентуалните дребни ремонти. Между другото, Витарата може да харчи и под 10 газ на дълго, зависи кой ти слага газовата и колко ти тежи крака. Все пак ... аеродинамиката не прощава на никого
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Усложнение леко... Поради неразбирателство с финансово отговорна част от семейството бюджета за 4х4 се намалява на половина сега... Пффф....

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Оня ден купихме чудна Витарка за 4 бона от Русе.
                И не се обади? Не те е срам
                На сърбела майката му е чесането.
                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Усложнение леко... Поради неразбирателство с финансово отговорна част от семейството бюджета за 4х4 се намалява на половина сега... Пффф....
                  Вече трябва да се ограничиш до пандичка за 1500 лв. И да я постегнеш за остатъка.
                  Land Rover Discovery II, V8 4.0
                  VW Golf VI variant
                  Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                    Е тука направо го утепа човека.По добре кънтри.
                    `Що да съм го утепал, бре?! Човекът се е огледал в Голф Кънтри. Очевидно му трябва икономична височка кола с двойно предаване. Къде го засилихте с Терано, Паджеро и прочее камиони с разход 10+ нафта. Гледам и предложения за Ауди и Субару има. Кое Ауди и кое Субару в бюджета на човека могат да покажат клиренса на Териос? Имал съм и Ауди В4 Куатро. Прекрасна кола, но я продадох точно защото на всяко излизане в страни от асфалта се влачеше по корем. А и да не забравяме, че Дайхатсу все пак е Тойота.

Коментар

Ако ще е гарга да е рошава, няма как да се метнеш в локва и да не се изцапаш. Голфчето няма да харчи 4,5 в гората. Там където ще измъчи гоУфо в гората, с останалите няма и да усети че е минал и ето че разхода на голфа се доближи до тези на предложените...но всеки има гледна точка и мнение по въпроса, а и нали затова сме тук, доста хора се изказаха и возила се предложиха, автора да чете и сам да прецени. Успех

Коментар

Първоначално публикуван от The Namesake Преглед на мнение
                        `Що да съм го утепал, бре?! Човекът се е огледал в Голф Кънтри. Очевидно му трябва икономична височка кола с двойно предаване. Къде го засилихте с Терано, Паджеро и прочее камиони с разход 10+ нафта. Гледам и предложения за Ауди и Субару има. Кое Ауди и кое Субару в бюджета на човека могат да покажат клиренса на Териос? Имал съм и Ауди В4 Куатро. Прекрасна кола, но я продадох точно защото на всяко излизане в страни от асфалта се влачеше по корем. А и да не забравяме, че Дайхатсу все пак е Тойота.
                        Колко е клиренса на териоса ?
                        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Бая сложен става избора..Опасността за купуване на нещо, вместващо се в бюджета, и последващата липса на средства, за да се отремонтира, обслужи и вкара в пътя, е реална..
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от New hope Преглед на мнение
                            по-интересно е колко е едър колегата и дали изобщо ще успее да влезе в Териоса

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                            И не се обади? Не те е срам
                            Борка, след 5 (пет) часа размотаване в КАТ-Русе за едни шибани транзитни номера, не знам дали ми вярваш, ама някак не ми беше до обаждания. По едно време съвсем сериозно се бях замислил да зае@@ме и да се прибираме по черно...
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от New hope Преглед на мнение
                              Клиренсът на Териос, измерен на дифовете, вероятно е само малко по-голям (заради по-високопрофилните гуми), отколкото при Аудита/Субарута. Навсякъде другаде обаче, е значително по-голям, поради факта, че леките коли имат, традиционно, почти равно дъно. Което пък, както знаем, променя възможностите за проходимост радикално.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                                Ако ще е гарга да е рошава, няма как да се метнеш в локва и да не се изцапаш. Голфчето няма да харчи 4,5 в гората. Там където ще измъчи гоУфо в гората, с останалите няма и да усети че е минал и ето че разхода на голфа се доближи до тези на предложените...но всеки има гледна точка и мнение по въпроса, а и нали затова сме тук, доста хора се изказаха и возила се предложиха, автора да чете и сам да прецени. Успех
                                По-принцип си прав. Поне ако говорим за разход в литри, а не в пари, защото и Голф и Териос понасят газови уредби, пък дизелът си е дизел. Аз предложих Териос като алтернатива на Кънтри, защото това си е харесал човека. Което пък ме навежда на мисълта, че не му трябва кола за офф-роуд, а по-скоро за асфалт, с възможности извън пътя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X