Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Golf country или нещо подобно, евтино с (по)-лесна подръжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Golf country или нещо подобно, евтино с (по)-лесна подръжка

Здравейте!

Доскоро бях по-запален по бързите мотори на асфалта, но сега официално преминавам към офроуд клуба понеже се местя на село и ми трябва нещо за кал и сняг. Вече имам моторче, сега търся джипка.

Много ще съм благодарен ако ми погнете в избора на надеждно 4х4 с:
    1) лесна подръжка, части
    2) надеждност
    3) нисък (поносим) разход
    4) невисока цена (пр. до 6000)
    5) за предпочитане дизел / газ

Джипката ще се кара основно черни пътища и асфалт, но също така по поляни.

Обмислям сериозно Голф Кънтри заради съвместимостта на частите с Голф. Зная, че не всичко е съвместимо, но което не е - четох, че се преправя лесно (имам доверен механик).
    Единствено няма много информация за скоростната кутия - какво е положението там? Имало кънтрита със съвместими с голф 2 кутии - кой модел по точно са те? А при несъвместимите какво правим...

Какво подобно на кънтри да погледна?

Благодаря много!

От: Golf country или нещо подобно, евтино с (по)-лесна подръжка

"Кънтри" не бих взел-/за мен уж е започнато нещо,но е стигнато до никъде-поне заводски!/.
    Като ще е джип,да е джип,а за различните марки такива тук има писано тонове,тъй че просто реши на каква марка и модел машина ще се спреш и чети в съответния под-раздел.

Коментар

Golf country или нещо подобно, евтино с (по)-лесна подръжка

И аз като дежурен разбирач нощна смяна да се включа.

Щом си се насочил към голф значи много място не ти трябва.
      От истинските джипки на рама дето са, най ниски разходи за гориво дават Витарите там 10 газ извън е постижим има и дизелови.
      Има къси има и дълги бази според твоите изисквания.
      Боледуват от ръжда затова се купуват италиянки от южна италия.
      Качи се в някоя витара и кажи дали ти пасва като обем.

Ако не Витара разгледай Кия Спортидж.
      И там има къси и дълги че дори и супер дълги.
      И там има дизел и бензин.
      Някой казват че оригиналните части са супер евтини.
      Пенчо дава кръгчета в София.
      Това е засега
      Разгледай малко джипки наживо и кажи кое как възприемаш.
      Поздрави.
      Последно редактирано от rosen_offroad; 18-08-15, 02:01.
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

В подфорума "продава" раздел "сузуки" има няколко витари, които влизат в бюджета. Взимаш я за 3-4 за останалите 2-3 я стягаш и тунинговаш колкото да ти върши работа и си ти.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от danban Преглед на мнение
          Здравейте!

Много ще съм благодарен ако ми погнете в избора на надеждно 4х4 с:
          1) лесна подръжка, части
          2) надеждност
          Чудя се защо въобще иде реч за Голф Кънтри, който ще го намериш 25-годишен и безкрайно уморен. Докато с твоя бюджет може да си вземеш една 15-годишна жиБка, "тамън разработена" , +1 за Витара, непретенциозен автомобил, доста разпространен и дълго време ще има части на сносни цени.

Коментар

Относно Кънтри-недей да мислиш, че е евтин за поддръжка. Това първо. Повечето са безнадеждно изгнили, срещат се много рядко наистина запазени, в момента има в продажба един зелен, за който знам, че е перфектен-познавам собственика. Нищо по ходовата част на Кънтри не е съвместимо с обикновен Голф, поддръжката с оригинални части ще те разори. Аз лично съм имал обикновено Синхро 2 с лифт на окачването, което беше доста по-високо от серийно Кънтри. Това е вариант, защото се намират такива на сносни цени и се повдигат сравнително лесно и евтино. За Синхро системата мога да кажа само добро-идиотски здрава и надеждна. Ето го-Натиснете снимката за да я уголемите

Име:006.jpg
Прегледи:1
Размер:171.5 КБ
ID:5676909
            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Благодаря много за отзивите! Определено полезна информация, която ми помага.

Голямо мислене мисля Доста варианти има, Витарата май е малка за 2-ма души, високи и тежки; Спортиджа майстора ми не го удобрява; може да видя едно обикновено синхро; Кънтрито най-стои като вариант засега...

Коментар

Щом гледаш Голфове, поразгледай и Субару, я Форестър, я Аутбек..здрави са и имат отлично 4х4 .
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от danban Преглед на мнение
                  ...... Спортиджа майстора ми не го удобрява...
                  Бих казал на майстора ти да земе да си скъса дипломата,ако има такава.Най добре си намери друг.Просто съвет.

Коментар

Майстора ти виждал ли е джипове?Питай го какво е хъб,и как работи.Каква е разлика между ръчни и автоматични.Или как се освобождава автоматичния хъб.
                    Пиши какво ти е казал,че ми стана интересно.

Коментар

Питай майстора дали ще одобри една пандичка
                      VW Golf VI variant
                      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Или направо го питай майсторчето що не чете форуми
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                          Или направо го питай майсторчето що не чете форуми
                          Що бе кията какво и има?

С какво е по зле от Витара?

Сподели ако обичаш.
                          VW Golf VI variant

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                            Бих казал на майстора ти да земе да си скъса дипломата,ако има такава.Най добре си намери друг.Просто съвет.
                            Да. Добре би било, стига да има такава!

Коментар

Ми....и аз да се изкажа
                              Като бивш горд собственик на Терано 2, силно го препоръчвам. От поддръжка няма нужда, просто защото не се чупи. Става на бензин/газ, има и дизел.
                              Колкото до Кънтрито, майстора и т.н., колегите са ти казали.
                              Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X