Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee за първа кола?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Cherokee за първа кола?

Възможно е да е някой "профи". Предвид това изявление
    Първоначално публикуван от S.STOEV Преглед на мнение
    Здравейте на всички!
    Предстои ми да си купувам кола и съм се спрял на 2004 Jeep Cherokee 2.5 CRD. Прочетох доста из форума, обаче ми се струва, че информацията не е много актуална.
    ... остава да му препоръчаме да търси теми за Jeep "Liberty", не само за "Cherokee" и за Jeep KJ. Има доста теми в раздела Jeep, това, че не са "актуални" е добра новина - показва, че не създават много проблеми на собствениците си.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      ..... Има доста теми в раздела Jeep, това, че не са "актуални" е добра новина - показва, че не създават много проблеми на собствениците си.
      Или собствениците отдавна вече са бивши собственици и заобикалят раздела през три преки...
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
        Или собствениците отдавна вече са бивши собственици и заобикалят раздела през три преки...
        Ни тъ`й срамъ! Тук сме и си се знаем. Това относително рядка колица у нас. Като станат на 15+ години, ще се навъдят повечко.
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Няма да дам адекватно мнение по въпроса понеже не знам добро ли лошо ли е Черокито ама що приказвате така на момчето за първа кола не му трябвало Чероки, да се научел първо кола да кара. Че вие от къде знаете, че не кара от 13 годишен колата на дядо си на село и сега просто разучава ситуацията , като млад водач кое може да си позволи и кое не. Пък като каже някой че 2,5 мотор е мощен за първа кола , то една мощ остъй остъй :Д особено за джип.
          Момче квото ти е кеф това си вземи. Аз като ще си купувам нещо си поглеждам бюджета и почвам да търся за тия пари да си избера най най оптимално добрия вариант.
          И драги хора всичко е от акъла , може да караш 3, 4 или 5 литров мотор и да си нямал произшествия , пък може да се качиш на 1,6 мотор и да се убиеш, като куче , всичко е от човека!

Коментар

Аз се замислям за някое от старите Черокита 4.0 за 4-та поред кола.
            Да задам няколко въпроса, че тя темата така и така отиде у ряката, поне да науча нещо полезно.
            1. Има ли някаква опция, падащи седалки или нещо от рода, за прилично спане в колата?
            2. Какъв градски разход се очаква при близки до заводския размер гуми?
            3. Как е возията и пътното поведение? Ще се ползва евентуално за ежедневен автомобил като наследник на Киа Спортидж.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
              Да задам няколко въпроса, че тя темата така и така отиде у ряката, поне да науча нещо полезно.
              1. Има ли някаква опция, падащи седалки или нещо от рода, за прилично спане в колата?
              3. Как е возията и пътното поведение? Ще се ползва евентуално за ежедневен автомобил като наследник на Киа Спортидж.
              А за вот ето /Черок 4,0/ Кольо ще да отговори изчерпателно и полезно...
              Последно редактирано от sonda; 21-08-15, 21:58.
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Какво и има на кията че ще сменяш?
                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

1.Не
                  2.16-18
                  3.Нормално ( за това е създаден )
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                    Какво и има на кията че ще сменяш?
                    Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    1.Не
                    2.16-18
                    3.Нормално ( за това е създаден )
                    Благодаря за отговорите. Дядо Владо е кратък, точен и ясен!
                    Нищо и няма на Киата, даже си е много добре. Липсват ми:
                    1. Климатика.
                    2. Опцията за спане, че покрай Маздата от подписа открих каква голяма екстра е.
                    3. Искам ми се още малко мощност. Сега Киата съм я обул с едни аспирини 225/60/15 и върви много(като за 2.0), ама винаги може повече.
                    4. Също ме дразни стойката за резервната гума, ама това ми е най-малката грижа.

Хванали са ме лудите нещо и аз самия май не знам какво искам.
                    Заглеждам:
                    Рейндж Ровър 4.0 и 4.6 - мощ и лукс, ама разходите после са големи. Той и началния бюджет не достига съвсем.
                    Рав4 дълга база - като не го вкарвам много навътре в гората ще ми върши идеална работа. Ще върви една идея повече от Киата и ще гори една идея по-малко. А вероятно и ще е малко по-добре при по-висока скорост(над 100-120км./ч.).
                    Чероки 4.0 - малко по средата между горните.
                    Също загледах и Галопер 3.0 V6, ама май са екзотика и извън бюджета.

Реално изброените нямат почти нищо общо по между си. Дайте идея бензинов джип или паркетник в който се спи комфортно, има климатик и като разходи да е приемлив?
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Рейнджа със сигурност не му лягат предните седалки - освен ако има Рейндж без електрически седалки ама надали.

То и на диското ми са така - много неудобно го намирам за товарене на 2 метрови гредички .
                      VW Golf VI variant
                      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

.... Дайте идея бензинов джип или паркетник в който се спи комфортно, има климатик и като разходи да е приемлив?
                        Няма такъв освен ако:

1. Не го караш само на бензин или

2. Не се заиграеш яко с флекса и телоподаващото, за да заложиш газовата бутилка под пода.
                        Виждал съм бензиново Паджеро с такова изпълнение а и Фронтера.

Малко подробности за Черок 4.0 ама далече от стоковия.
                        С окачване +3", фланци и 31-ци - 25-6 газ на градско с пенсионерско каране. С педал дъно на всеки светофар няма ограничение на папането. На извънградско балканско по завои дето можеш да си срещнеш задния номер разликата в разхода 1-2 литра надолу. На магистрала със 100-120 около 20-22, сигурно зависи от газстанциите по маршрута. Газовата уредба е ГИ с постоянно палене на бензин.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                          ... На магистрала със 100-120 около 20-22, сигурно зависи от газстанциите по маршрута. Газовата уредба е ГИ с постоянно палене на бензин.
                          Нещо не ти е наред. Гранд Чероки на магистрала със 120-130 (на автопилот) гори 14-16 газ. Вярно, че е с по-добра аеродинамика от XJ-я, ама пък е по-тежък от него.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Плюс към мнението на Чавдар. И Гранда и Вранглера/който беше с 3-и степенен автоматик/ и двата автомобила с кални 31-ци, 4-ри литрови мотори, показваха разход 14-16 газ на сто.... Газово с плочка, дори не инжекцион....
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

При положение, че

... Рав4 дълга база - като не го вкарвам много навътре в гората ще ми върши идеална работа. Ще върви една идея повече от Киата и ще гори една идея по-малко. А вероятно и ще е малко по-добре при по-висока скорост(над 100-120км./ч.). ...
                              Мисля, че отговорът на въпроса

... Дайте идея бензинов джип или паркетник в който се спи комфортно, има климатик и като разходи да е приемлив?
                              е

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=105039

edit:
                              Темата е за CR-V 1-ва генерация, '97-'01-ва. На 2-ра генерация задните седалки не падат по този начин, но мисля, че и там може да се измисли нещо.
                              Последно редактирано от krasi-mir; 22-08-15, 10:05.
                              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...00#post2814300
                                VW Golf VI variant

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X