Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee за първа кола?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Cherokee за първа кола?

Здравейте на всички!
    Предстои ми да си купувам кола и съм се спрял на 2004 Jeep Cherokee 2.5 CRD. Прочетох доста из форума, обаче ми се струва, че информацията не е много актуална. Ще ви бъда благодарен ако споделите опит и ако можете да ми дадете някакви насоки, тъй като се надявам този джип да ми служи поне 5 години.

П.С. Ще карам джипа предимно по асфалт
    Последно редактирано от S.STOEV; 17-08-15, 18:10.

От: Cherokee за първа кола?

Първоначално публикуван от S.STOEV Преглед на мнение
    Здравейте на всички!
    Предстои ми да си купувам кола и съм се спрял на 2004 Jeep Cherokee 2.5 CRD. Прочетох доста из форума, обаче ми се струва, че информацията не е много актуална. Ще ви бъда благодарен ако споделите опит и ако можете да ми дадете някакви насоки, тъй като се надявам този джип да ми служи поне 5 години.

П.С. Ще карам джипа предимно по асфалт
    Дай линкове към "не актуалните" теми.Така други питащи да не си губят времето и модераторите да поработят.
    ПП За асфалт за какво ти е джип.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
      За асфалт за какво ти е джип.
      Щото все си е по-друго да караш джип.

Колега, не знам на колко години си, но щом това ще ти е първата кола-наистина не ти трябва джип.
      Започни от обикновена лека кола, научи се да я караш, да влизаш и излизаш от ситуации на пътя, да я владееш перфектно, с две думи-НАУЧИ СЕ ДА КАРАШ.

След това мисли за нещо по-престижно, и с повече възможности.

Ама най-вероятно си млад, а младите имат свойството да не слушат, така, че надали ще има полза от писането ми.

А теми за джийп колкото щеш. Чети, прави си изводи, и питай конкретни въпроси. Само така ще получиш смислени въпроси.
      Иначе: Да, може да ти служи 5 години. И 10 може. То всяка кола го може. Става за първа кола.

Обаче не мисля, че ще си удовлетворен от тези отговори, нали
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Според мен зависи от града. В моя град има такива улици, все едно, че е паднала бомба и ми е по - хубаво да карам по черните пътища.
        Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

ако можете да ми дадете някакви насоки, тъй като се надявам този джип да ми служи поне 5 години.
          Гледай да има сервизна книжка и да е отразено че е редовно обслужван. Черокито почва да проявява проблеми в доста ранна възраст, в смисъл че почват да се развалят едно по едно доста неща. Затова е добре, ако двигателят е поддържан, масло е сменяно по часовник и прочее. Във всички положения ще ти служи 5 години, но разходите ще са различни

Коментар

Предстои ми да си купувам кола и съм се спрял на 2004 Jeep Cherokee 2.5 CRD.
            Принципно здрав и безпроблемен, може би по-добре да е 2.8

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
            Черокито почва да проявява проблеми в доста ранна възраст.
            Ъъъъъъъъ малко не съм съгласен ......
            Последно редактирано от дядо владо; 18-08-15, 09:20. Причина: правопис
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Щото все си е по-друго да караш джип.Колега, не знам на колко години си, но щом това ще ти е първата кола-наистина не ти трябва джип.Започни от обикновена лека кола, научи се да я караш, да влизаш и излизаш от ситуации на пътя, да я владееш перфектно, с две думи-НАУЧИ СЕ ДА КАРАШ.След това мисли за нещо по-престижно, и с повече възможности.Ама най-вероятно си млад, а младите имат свойството да не слушат, така, че надали ще има полза от писането ми.А теми за джийп колкото щеш. Чети, прави си изводи, и питай конкретни въпроси. Само така ще получиш смислени въпроси.Иначе: Да, може да ти служи 5 години. И 10 може. То всяка кола го може. Става за първа кола.Обаче не мисля, че ще си удовлетворен от тези отговори, нали
              Коле, след година и нещо като отворя и аз една такава тема за първи автомобил за млад човек, който още не е взел книжка, т.е. сина ми пак така ли ще отговориш? Не съм карал чироки, но мисля, че джипа е лек автомобил като всеки друг и карайки го по пътищата няма много разлика с други марки и модели със задни движещи колелета. Поправи ме ако греша.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                мисля, че джипа е лек автомобил като всеки друг и карайки го по пътищата няма много разлика
                Разлики с лека кола:
                - повече разходи, обикновено по-млада възраст човек има по-малки доходи
                - джипът е по-дълъг и по-трудно се маневрира, обикновено младите шофьори така и така се затрудняват да паркират
                - джипът е по-тежък по принцип и съответно има по-дълъг спирачен път, а новите шофьори и без това обикновено вземат решения по-бавно, та има повече шанс за моменти тип "леле как станА тая работа"

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                  Разлики с лека кола:
                  - повече разходи, обикновено по-млада възраст човек има по-малки доходи
                  - джипът е по-дълъг и по-трудно се маневрира, обикновено младите шофьори така и така се затрудняват да паркират
                  - джипът е по-тежък по принцип и съответно има по-дълъг спирачен път, а новите шофьори и без това обикновено вземат решения по-бавно, та има повече шанс за моменти тип "леле как станА тая работа"
                  Точно този джип хич не е по-дълъг от едно БМВ 3-та серия да речем, а не е и много по-широк. Маневреността е повече от учудваща.
                  Дори и да искаш да спазваш по-голяма дистанция, поне два олигофрена са на мнение, че могат да те пре@@@т и да се заврат под два тона железария само и само да са пред тебе на червения светофар.
                  За самото питане - по-добре търси 2.8 двигател. По-често вървят с "истинската" трансмисия.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

А аз като човек карал дизелово Чероки XJ (вярно - доста понаправено на края...) ти казвам, че Черокито във фабричен вид си е "лека кола" в сравнение с някои "леки" коли... Като изключим малко по-големите експлоатационни разходи, подобно решение има само плюсове. Още един глас за 2,8.

Коментар

По темата много специалисти, виждали Jeep KJ Cherokee само на картинка са дали компетентни мнения. Не знам дали авторът на темата търси с ръчни скорости или автоматик. 2,5 дизелите по-често са ръчни. За първа кола, ако се има предвид кола за учене и за трошене, по-добре с ръчни скорости, че "да не свиква много-много на хубаво".
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        По темата много специалисти, виждали Jeep KJ Cherokee само на картинка са дали компетентни мнения.
                        Четейки коментарите, повечето и на снимка не са го виждали.
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

По темата много специалисти, виждали Jeep KJ Cherokee само на картинка са дали компетентни мнения. Не знам дали авторът на темата търси с ръчни скорости или автоматик. 2,5 дизелите по-често са ръчни. За първа кола, ако се има предвид кола за учене и за трошене, по-добре с ръчни скорости, че "да не свиква много-много на хубаво".
                          Четейки коментарите, повечето и на снимка не са го виждали.
                          То е така и за Грандовете - най-често изказват мнение, хора дето само са гледали отстрани...

Коментар

.... по-добре с ръчни скорости, че "да не свиква много-много на хубаво".
                            НЕмаш представа колко лесно се свиква с хубавото !
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                              НЕмаш представа колко лесно се свиква с хубавото !
                              Има той, ама не може да се вреди от сина си...

П.П. Не знам защо и така бързо се прие, че питащия е на 18 години и това ще му е първото собствено возило..?!! Лично за мен ще е много забавно, ако човека примерно се окаже професионален шофьор с 1 000 000....+ километра зад гърба си.
                              Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 19-08-15, 11:58.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X