Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семеен 4х4 до 7000 за шосе, ски и багаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Семеен 4х4 до 7000 за шосе, ски и багаж

Здравейте,

търся семеен непретенциозен 4х4, но пък и да не ме е срам да сляза от него В момента имаме ЦРВ 1998, но търсим нещо по голямо, малко по мощно и стабилно, защото се оказа, че правим и доста извън градско.

Като имам следните критерии:

- таван 7000 цена за придобиване,
    - ниски разходи за подръжка,
    - кара се главно по шосе, но да мога да ходя и ски с леки разходки извън пътя, риба и тн,
    - над 130 кс, по възможност бензин за монтаж на газов инжекцион. Ако дизела на конкретния модел не страда често от помпя, дюзи също е опция,
    - достатъчно място за багаж и релси за покрива, често ми се налага да товаря и ми трябва обем,

за момента гледам
    Мазда трибют 3.0,
    Чероки 2.7, Това и маздата са различен клас очевидно, но ако е със сходни разходи за подръжка съм навит,
    Паджеро, предполагам доста старо ще да е за тези пари
    Рейндж Ровър , бензин около 200кс или Дизел (мисля на БМВ мотор ТДС, чуавал съм, ,че често пукат глави?)

Ако има нещо което съм изпуснал като марка модел, моля за съвет.

Много благодаря предварително на всички отзовали се!

От: Семеен 4х4 до 7000 за шосе, ски и багаж

Ако ЦРВ-то ти се струва слабо ... а търсиш нещо, което е дори по-голямо ... значи ти трябват доста повече от 130 коня.Виж Гранд Витара ХЛ7 ... 7 места ... 2.7 бензинов мотор 170 коня ... с доста приличен разход като за размерите му.Сега продават в карс.бг за 5550лв... съмнително евтин.

Дълго Терано 2 също е вариант ... за 7000лв можеш да вземеш някое с последния фейслифт.

Коментар

Хонда CRV от първите си е един доста просторен автомобил. И не лош за каране по асфалт. Не виждам как някой от горните, особено Витарата, би предложил по-вече по темата.
      Последно редактирано от mikivt; 07-05-15, 15:55.

Коментар

Е ХЛ7 и дълго Терано/Маверик със сигурност имат повече обем в багажника.Гранд Витара ХЛ7 няма общо с нормална къса Витара по отношение асфалтово поведение и комфорт при дълги пътувания.

Коментар

Първоначално публикуван от Vangelis84 Преглед на мнение
          Виж Гранд Витара ХЛ7 ... 7 места ... 2.7 бензинов мотор 170 коня ... с доста приличен разход като за размерите му.Сега продават в карс.бг за 5550лв... съмнително евтин.
          Съмнително евтин, щото най-вероятно е 4х2 - повечето са такива.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Хюндай Санта фе, сравнително луксозен, паркетник, но много приличен такъв има двигател 2.4 140-150 к.с. и такъв 2.7 V6 около 170. Имам първият вариант 2.4 и съм много доволен. Ако нещо те интересува питай. Успех.
            "Най-опасната фраза в езика е: "Ние винаги сме го правили по този начин."

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Съмнително евтин, щото най-вероятно е 4х2 - повечето са такива.
              4x4 е ... от поне 2 месеца го има в карс.бг

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel90 Преглед на мнение
                Хюндай Санта фе, сравнително луксозен, паркетник, но много приличен такъв има двигател 2.4 140-150 к.с. и такъв 2.7 V6 около 170. Имам първият вариант 2.4 и съм много доволен. Ако нещо те интересува питай. Успех.
                За 7000 говорим за старото Санта Фе ... а то според мен не предлага нищо повече от ЦРВ-то... поне по отношение на това, което търси.

Иначе, на ЦРВ-то има вариант да му се метне глава от 1.6 ВТИ Сивик ... и ще стане около 190те коня само от главата... а и от газаджия, който е и хондаджия знам, че ВТИ-ковата глава е по-подходяща и за газ от стандартната глава на ЦРВ-то.Има доста такива направени включително и в България.

Коментар

4x4 е ... от поне 2 месеца го има в карс.бг
                  Гледам на посочената цена има една 2.0 TDI, не е XL7, но е с десен волан
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от v.valchev Преглед на мнение
                    Здравейте,

търся семеен непретенциозен 4х4, но пък и да не ме е срам да сляза от него В момента имаме ЦРВ 1998, но търсим нещо по голямо, малко по мощно и стабилно, защото се оказа, че правим и доста извън градско.

Като имам следните критерии:

- таван 7000 цена за придобиване,
                    - ниски разходи за подръжка,
                    - кара се главно по шосе, но да мога да ходя и ски с леки разходки извън пътя, риба и тн,
                    - над 130 кс, по възможност бензин за монтаж на газов инжекцион. Ако дизела на конкретния модел не страда често от помпя, дюзи също е опция,
                    - достатъчно място за багаж и релси за покрива, често ми се налага да товаря и ми трябва обем,

за момента гледам
                    Мазда трибют 3.0,
                    Чероки 2.7, Това и маздата са различен клас очевидно, но ако е със сходни разходи за подръжка съм навит,
                    Паджеро, предполагам доста старо ще да е за тези пари
                    Рейндж Ровър , бензин около 200кс или Дизел (мисля на БМВ мотор ТДС, чуавал съм, ,че често пукат глави?)

Ако има нещо което съм изпуснал като марка модел, моля за съвет.

Много благодаря предварително на всички отзовали се!
                    Здравейте,
                    1. Не се гледат конските сили а отношението к.с./тегло.
                    2. Рейнджа и ниски разходи за поддръжка не влизат в едно изречение. Това е автомобил който ти му служиш а не той на теб
                    3. Трибюта едва ли е по просторен от ЦРВ-то а ако е е мижава разликата.
                    4. Черока сигурно е Гранд Чероки - мотора е МБ някои имат проблеми с дюзите. Съмнително евтин ще е за 7000лв.
                    5. Нисана е по обемен, но доста по камионест от ЦРВ-то и едва ли е по динамичен - иначе е смислен избор.
                    6. ХЛ-7 е тотална екзотика и някои от частите трудни за откриване.

В заключение: бюджета е нисък за по пъргав и по обемен джип.
                    Поздрави
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                      Здравейте,
                      1. Не се гледат конските сили а отношението к.с./тегло.
                      2. Рейнджа и ниски разходи за поддръжка не влизат в едно изречение. Това е автомобил който ти му служиш а не той на теб
                      3. Трибюта едва ли е по просторен от ЦРВ-то а ако е е мижава разликата.
                      4. Черока сигурно е Гранд Чероки - мотора е МБ някои имат проблеми с дюзите. Съмнително евтин ще е за 7000лв.
                      5. Нисана е по обемен, но доста по камионест от ЦРВ-то и едва ли е по динамичен - иначе е смислен избор.
                      6. ХЛ-7 е тотална екзотика и някои от частите трудни за откриване.

В заключение: бюджета е нисък за по пъргав и по обемен джип.
                      Поздрави
                      +1!
                      При бюджет до 7000 лв. не си струва да се сменя ЦРВ-то,ако няма някакъв проблем налагащ смяната. "Новия" автомобил едва ли ще е по-добър.

Коментар

Гранд Чероки WJ със сигурност е с по-малък багажник и място на задната седалка от ЦРВ... И някак си няма как да очаква нисък разход от Гранд ... голям мотор и автомат.

А за който иска да види обявата ХЛ7 в карс.бг ... да търси просто Гранд Витара и да сложи отметка за 7 места и бензин.Не го е пуснал като ХЛ7 а просто като Гранд Витара.

Коментар

За 7000 говорим за старото Санта Фе ... а то според мен не предлага нищо повече от ЦРВ-то... поне по отношение на това, което търси.

Иначе, на ЦРВ-то има вариант да му се метне глава от 1.6 ВТИ Сивик ... и ще стане около 190те коня само от главата... а и от газаджия, който е и хондаджия знам, че ВТИ-ковата глава е по-подходяща и за газ от стандартната глава на ЦРВ-то.Има доста такива направени включително и в България.
                          Предлага, по-комфортно, просторно, повечко екстри има, по-симпатичен интериор... Колебаех се между двата преди време и ги оглеждах доста. Все пак подкрепям мнението, че "бюджета е нисък за по-пъргав и по-обемен джип."
                          "Най-опасната фраза в езика е: "Ние винаги сме го правили по този начин."

Коментар

e Сантасето е по голямо, по широко и по високо от Хондата. Не е лошо

Коментар

Здравейте,

Благодаря много за отговорите, явно ще трябва да преосмисля пак нещата. Това с подмяната на главата ми се стори интересно, за момента мощноста ми е най дразнещото нещо, вероятно допълнително от автоматика. Към кой мога да се обърна за интервенцията с главата?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X