МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
По-важна все пак мисля че е безопасността ни на пътя
Какво общо има безопасността с разположението на волана?
Карали ли сте кола с десен волан в България(или изобщо там където се кара като тук), че сте толкова категоричен?
Ако имаше макар и най-малко съмнение за безопасността-колите с десен волан намше да са позволени за движение в много страни в стара Европа. За тук не говоря изобщо.
Помислете си дали сте прави, или говорите по инерция, заслепени от модерността да се правим на много загрижени за безопасността във всичките и форми.
Карали ли сте кола с десен волан в България(или изобщо там където се кара като тук), че сте толкова категоричен?
Ако имаше макар и най-малко съмнение за безопасността-колите с десен волан намше да са позволени за движение в много страни в стара Европа. За тук не говоря изобщо.
Помислете си дали сте прави, или говорите по инерция, заслепени от модерността да се правим на много загрижени за безопасността във всичките и форми.
Извинявам се за спама, ама вече не се издържа.
Уважаеми колега Кольо,Приятелю!Десния волан е опасен и вреден!Внимателно прочети и не реагирай първосигнално като мен!!!Нашите навици и стереотипи,праксис и гнозис са изградени в един свят,англичаните са в друг свят,друга мерна система и друг морал!Веднъж карах кола с десен волан/аз съм пълен левичар-пиша/с двете ръце/,удрям/с двете ръце/,ритам/с двата крака/,стрелям с лява ръка и доминиращото ми око е лявото/има тестове за оценка/.,но истината е че е опасно да се кара кола с десен волан в България,а пък в останалия нормален свят!Да не говорим за видимост при изпреварване,за заучени стереотипи и т.н. Всяка жаба да си знае гьола и всеки остров гьола!
Карали ли сте кола с десен волан в България.
В гората е без значение от коя страна стоиш,но на пътя не е така,идиоти които преди изпреварване първо кривнат в банкета и веднага изскачат в насрещното колкото искаш.Колите с десен волан трябва да се забранят за движение със закон в БГ.
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815 https://dvrbg.com/
От: Джип за около 4000лв ( къмпинг лов и риболов )
Аз пък мисля че опасноста я създава задкормилното устройство. На трактора сменям скоростите с лява ръка, че даже и педалите са сменени, слизам от него и се качвам на колата без проблеми, и обратното. Като си решил да се стискаш за нормално кола, няма да изпреварваш.
Иначе да си призная и аз не бих си купил десничарка, но да се забраняват е пресилено според мен.
П.п Извинявам се за отклонението от темата. Може ли тази дискусия да бъде преместена в отделна тема че ми е интересно да знам какво мислят другите?
E...те мамата на темата
Та ляв, та десен. Карал съм. Е, и? Миналата година тоя дето ме натресе си беше с нормален волан. И какво от това? За джип или бус обратен волан не е сериозен проблем. За спортна кола също. Виж, лека кола с обратен волан вече е ако не глупаво, то поне доста неудобно. Но като цяло съм съгласен, че няма значение от къде е волана. 1000 пъти по-важно е дали задкормилното устройство има каъл в главата или само вкиснали трици.
За 4 бона може да се вземе джипка за риба и лов и за къмпинг. Обаче трябва сериозно уточнение какво ТОЧНО се разбира под риболов, лов и къмпинг. Дядото ходи за риба с Жигулата. На Дроба и Маз-а не му стига Къмпинг - колко народ за колко време? Двама млади и палатка - и с мотор може. Двама с две деца за две седмици - оле майко. Газка под наем. И така нататък...
О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Терано и имаш кола за всеки ден, комфортна и приятна возия, здрав и надежден.
А десните волани трябва да се забранят и да няма право да се регистрират в България!!!
Имам два джипа и кола за всеки ден, бих си взел един десняк за лов, но и през ум не ми минава да го регистрирам и да го изкарам по шосе.
"Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
А десните волани трябва да се забранят и да няма право да се регистрират в България!!!
Имам два джипа и кола за всеки ден, бих си взел един десняк за лов, но и през ум не ми минава да го регистрирам и да го изкарам по шосе.
Знам, че не е по темата, но тъй като прочетох няколко коментара за десния волан, искам да попитам. Не съм карал нито кола, нито джип с десен волан, но какъв е проблемът да се кара висок джип автоматик с всички огледала (вкл. и онуй малкото, дето се туря от ляво) със средна скорост от 80-100 км/ч и без претенции да се изпреварва всичко живо по 60км-во шосе към гората, по което се разминаваш с друго МПС регулярно на около 2-3 минути и застигаш друго такова един-два пъти за целия преход.
Не става въпрос да се кара лека кола с десен волан с 200км/ч по пътя Сф-Кулата и с 120км/ч по завоите на Кресненското дефиле.
А иначе съм за Тераното, но за маааалко повече парички и в маааалко по-добро състояние
Знам, че не е по темата, но тъй като прочетох няколко коментара за десния волан, искам да попитам. Не съм карал нито кола, нито джип с десен волан, но какъв е проблемът да се кара висок джип автоматик с всички огледала (вкл. и онуй малкото, дето се туря от ляво) със средна скорост от 80-100 км/ч и без претенции да се изпреварва всичко живо по 60км-во шосе към гората, по което се разминаваш с друго МПС регулярно на около 2-3 минути и застигаш друго такова един-два пъти за целия преход.
Не става въпрос да се кара лека кола с десен волан с 200км/ч по пътя Сф-Кулата и с 120км/ч по завоите на Кресненското дефиле.
А иначе съм за Тераното, но за маааалко повече парички и в маааалко по-добро състояние
Темите относно предимствата и недостатъците при десен волан рано или късно се заключват!!!
Ето тук на този линк има цяла тема за десния волан, заключена е:
Коментар