Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee 4.7 v8 или BMW X-5 (бензиново)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Cherokee 4.7 v8 или BMW X-5 (бензиново)

Колега АлКБ не съм имал нито една от двете коли, но искам да обърна внимание на приложените клипове. Ако не сте обърнали внимание на последните 2 клипа БМВ-то е с летни гуми, е нормално да се държи така на сняг. А и да се сравняват коли по клипове от тубата е несериозно...

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
      пп Бих качил подобни клипчета и с гранд чероки, но просто не намирам
      Слабо търсиш...До гуми си е...
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Клипчетата с X5-ците показват това, което биха показали и клипчета с Грандове с летни гуми и/или без грайфер. Мисля, че всички сме съгласни с това, така че тенденциозни спекулации от тубата на тема проходимст винаги може да се извадят. Проходимостта(най-вече върху сняг) преди всичко е гуми, гуми и гуми.

Аз самият също съм пристрастен и бих избрал Гранд(но WK), но на черното не мога да кажа бяло
        WG 2.7 CRD

Коментар

Aмa и aз много хaресвaм Х5 и нaчинa по който стои нa пътя, aмa фaкт е, че a гуми 325/50/20 не можем дa говорим зa проходимост
          Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
          Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Даммм, клипче и аз мога да пусна на WJ Quadra Drive, което снимах онзи ден на офроуд разходката ни. Няма ли гуми всичко е трагично.
            Според мен на X5 му стига, че е 4x4. Със зимни гуми за употреба в града, до вилата и курортите се справя.
            Последно редактирано от verter; 30-12-14, 20:29.
            Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
            0888/00-55-37

Коментар

Незнам защо собственикът на темата е изключил точно най-здравите двигатели на БМВ 3.0 дизел редови 6цил. Като динамика здравина и разход са просто перфектни.
              Предвид изискванията : ""Ще се ползва предимно за градско затова приоритетите ми са - пасивна и активна безопасност, удоволствие от шофиране, надеждност, здравина, комфорт, подръжка и потенциална кражба."" единствено в категорията - кражба бмв не се класира пред съперникът си. За поддръжка на двигателя нещата са доста поносими предвид това че се монтират на 3та 5та и 7а серия и са масови в голяма степен (3,0д) А за бензиновият 4.4 разходът му в лек автомобил 5 и 7 серия е просто повече от задоволителен. Лични наблюдения и само возене имам само над х5 ()

Коментар

Изключил съм дизела на BMW, защото най-вероятно там ме чакат непредвидени и скъпи ремонти на тези километри и години. Много от продавачите пускат за продан своите автомобили, точно когато наближава именно време за ремонт. Скоро гледах едно X5 и когато го закарах в сервиз за преглед излязоха доста неща - 2 дюзи и проблем в скоростната кутия, които заедно с труда и необходимите консумативи за смяна можеше да отидат към 4-5 хиляди лева отгоре и малко съм се наплашил.

Коментар

Колега, дали си заглеждал Х3 като вариант и евентуални мотиви за отхвърлянето му? Освен по-некомфортен салон и дървена возия спрямо Х5, мисля, че всичко останало е в полза на Х3, като започнем от разходи по експлоатация и поддръжка, минем през възможности за проходимост и стигнем до по-големия багажник на Х3. Говоря за Е53 и Е83.
                  Последно редактирано от Georgi_G; 02-01-15, 13:29.

Коментар

Въпреки че за мен е напълно безсмислено да се спори в такива теми, ще се опитам да изясня някои неща с факти:

BMW E53 X5 3.0iA - Fuel consumption

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BMW E53 3.0i Fuel consumption 1.jpg
Прегледи:1
Размер:55.0 КБ
ID:5632781

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BMW E53 3.0i Fuel consumption 2.PNG
Прегледи:1
Размер:80.0 КБ
ID:5632784

Колата се кара само на бензин и никога не е била "газифицирана"
                    Данните са за период около 2 години
                    Карам колата и като служебна (отчитам разходи), поради което не пропускам да отбележа всяко зареждане.
                    Данните са от колонка пълно - пълно, а не от ВС на колата (впрочем за по-дълъг период - две и повече зареждания мери абсолютно точно)
                    Колата се кара 80 - 90 % градско в София.

Подобно е и положението с мита за скъпите части.
                    Тук за да съм точен трябва да поровя по фактурите, но нещата нямат нищо общо с общо-приетото мнение за слаба ходова част и безбожно скъпи части.
                    Същото важи и за двигателя, автоматика и раздатката, като разбира се се предполага навременна смяна на консумативите с такива предписани от производителя (особено важно за АСК)
                    Електрониката като на всеки съвременен автомобил е в повечко но пък и екстрите го изискват.
                    Електронните модули на 90% и повече са еднакви с тези от Е46 и Е39 и не е проблем да се намерят втора употреба на добри цени.

С една дума ако подкараш такава кола и се ориентираш кое къде и за колко може да се намери ще се окаже че проблемите поддръжката и цените в никой случай не превишават тези на който и да е друг автомобил от този клас (та дори в повечето случаи може да дойдат и по ниски)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X