Доскоро се чудех м/у 2 Гранда и тъй като отхвърлих дизелите на тези години се спрях на бензинов 4.7 WJ ,но започнах да гледам и други 4х4 с бензин. Долу горе за същите пари виждам и БМВ Х5 3.0 и тук таме и 4.4. Ще се ползва предимно за градско затова приоритетите ми са - пасивна и активна безопасност, удоволствие от шофиране, надеждност, здравина, комфорт, подръжка и потенциална кражба. Като им гледам данните за разход и ускорение нещата стоят така:
BMW - Ускорение от място до 100 км/ч 8.8 с. (автоматик 3.0i) и 7.5 с. (4.4i)
Jeep - Ускорение от място до 100 км/ч 8.3 с.
BMW - Разход на гориво (в града) 18.1 л./100 км. (автоматик 3.0) и 18.8 л./100 км. (4.4i)
Jeep - Разход на гориво (в града) 20.8 л./100 км.
Дотук е ясно че откъм разход на гориво предимството е за BMW, а в ускорението JEEP е между двата двигателя на BMW. По на сърце ми е Гранда тъй като е по-различен, по-рядък, не е банален, има в себе си американски дух и занапред може да се превърне в хоби (големи гуми, фарове на тавана, лифт и т.н.), но пък ще съм по-доволен ако съм избрал по-сигурния и надежден автомобил. Според горепосочените приоритети вие кой от двата бихте ми препоръчали ?
BMW - Ускорение от място до 100 км/ч 8.8 с. (автоматик 3.0i) и 7.5 с. (4.4i)
Jeep - Ускорение от място до 100 км/ч 8.3 с.
BMW - Разход на гориво (в града) 18.1 л./100 км. (автоматик 3.0) и 18.8 л./100 км. (4.4i)
Jeep - Разход на гориво (в града) 20.8 л./100 км.
Дотук е ясно че откъм разход на гориво предимството е за BMW, а в ускорението JEEP е между двата двигателя на BMW. По на сърце ми е Гранда тъй като е по-различен, по-рядък, не е банален, има в себе си американски дух и занапред може да се превърне в хоби (големи гуми, фарове на тавана, лифт и т.н.), но пък ще съм по-доволен ако съм избрал по-сигурния и надежден автомобил. Според горепосочените приоритети вие кой от двата бихте ми препоръчали ?
Коментар