Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi Allroad или Volvo Xc70 или Alfa Crosswagon Q4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Audi Allroad или Volvo Xc70 или Alfa Crosswagon Q4?

Ето за волвото какво пише в Auto-motor-sport:
    Например бързото износване на гумите и съединителя се наблюдават не чак дотам рядко, появяват се и проблеми с износването на елементи от предното окачване и кормилната уредба.

Плюсове:
    • » просторен и гъвкаво организиран интериор
    • » много добро оборудване за безопасност
    • » удобни седалки
    • » сигурно поведение на пътя
    • » добър комфорт
    • » солидна изработка
    • » мощни двигатели
    • » много добро сцепление при моделите ХС и AWD

Минуси:
    • » голям радиус на завиване
    • » висок разход при бензиновите двигатели
    • » вибрации в управлението
    • » непрецизно превключване на предавките

Типични повреди
    • » дефектни светлини
    • » износване на предното окачване
    • » ускорено износване на гумите

Препоръчвани двигатели
    2,4-литров дизелов двигател (D5) със 163/185 к. с. Common Rail двигател с мощна тяга, но лека слабост при потегляне, разход около 8,5 литра/100 км.
    2,5-литров бензинов двигател с 210 к. с. Мощен петцилиндров двигател с характерен турбозвук, разход около дванайсет литра/100 км.

За алфата ще кажа, че е адски здрава ако се поддържа навреме и с хубави части, но предвид ,че цените на газта падат взимай бензин с газова уредба, тъй като слагането на 100% използване на метан на дизел е много скъпо и колата трябва да се кара много километри за да има смисъл . Ако искаш погледни и джипките ford Maverick ,ама са малко бавнички. Аз съм за бензинов мотор на газ, тъй като газта е 0,90 стотинки вече и още ще пада . Силно препоръчително е да си купиш кола с ЕСП,АБС И ТРАКШЪН КОНТРОЛ . Виж и теранот след 2000 година ,но само ако ще превозваш тежки товари примерно от 500 кг някъде .

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
      Не знам как е, ама не е така. Ясно.
      Радвам се че успях да изясня въпроса. Ако има още нещо, не се притеснявай да питаш!
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

До колкото съм чел това е най-безпроблемната конфигурация : http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9444
        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Сигурен съм че е така,но парите стават други
          Тук обсъждаме първите поколения на "сувовете".

Коментар

Да обобщим,и продължаваме напред
            Аудито:
            +- Фул тайм задвижване.
            +- Здраво окачване.
            +- Разнообразие от части-нови и втора употреба.
            +- Двигатели с особенности,дизелите и бензина са по-прецизни,искат качествено обслужване.
            +- Окачване на въздушни възглавници-след определен пробег иска обслужване.
            +- Скоростна кутия иска обслужване и пазене,по-капризна.
            +- Наистина уникални екстри,почти всичко слагано в сериен автомибил.
            Алфата:
            +- Един двигател за модела-дизел.
            +- Фултайм задвижване.
            +- Малък багажник за този клас автомобил.
            +- Никакво предлагане на части,или са доста скъпи.Модела е правен само 2 години-2005-2007.
            +- Евентауално проблем с задния кардан.
            Волвото:
            +- Два двигателя-бензин и дизел.
            +- Задвижване с вискомуфа,малко не типично за този клас автомобил.
            +- Капризна автоматична кутия-решението е с допълнително охлаждане.За ръчните нищо не се споменава.
            +- Салон изработен от висококачествени материали,изглежда качествен.
            +- Частите имат минимално предлагане,за повечето официалния вносител

Избора става все по-труден

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение

Избора става все по-труден
              Тая така няма да стане. В смисъл само с четене и чудене. Ходи да гледаш реални коли. Аз покрай обикалянето да търся някакъв СУВ за баща ми за три седмици не видях нито едно дизелово ХС70, а и всички бензинови, които видях бяха трагични. А ги заглеждах, щото ми бяха вариант и те. Та, с четене и размисли може и да стигнеш до идеята за идеален избор (все някога), ама като тръгнеш по пазара всичко от тоя модел да е в тотално съсипано състояние и какво правиш тогава?
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Волво Автомат. Обслужих я за около 600 лв. с труда (ангренаж к-кт + водна помпа, пистов ремък + ролка, масло на мотора и кутията, термостат). Части си има, според мен на приемливи цени. Вземи го със здрава кутия и стопанисвай добре е моя съвет.

За муфата какво да се каже - виско. Едни го хвалят, едни го плюят. За мен ако е работещо е като да те бутнат двама при потегляне - което за лека кола е перфектно. Следващия модел мисля е вече с помпа за блокиране на муфата, а не чрез смяна на вискозитета на желето
                Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Ходих и гледах няколко коли,от по-високия ценови диапазон.От Аудита нищо интересно,закрепени за продажба.Волвото,по автокъщите само едно ми хареса,но и то отпадна защото започнаха едно мрънкане за транзитни номера и сервиз,и отпадна.
                  Още изчаквам да излезне нещо читаво,за да ходя да го гледам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X