Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi Allroad или Volvo Xc70 или Alfa Crosswagon Q4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Audi Allroad или Volvo Xc70 или Alfa Crosswagon Q4?

Привет на всички.Става дума за 1-та генерация на тези возила,или за така актуалните крос-сувове.Какво да избера от тези трите?
    Какво събрах като информация:
    Аудито:
    -двигатели-дизел 2.5 ТДИ 180 к.с.Бензин 2.7 Битутбо мотор около 250 к.с
    -трансмислия-Автомаик и ръчна шестсепенна.Задвижване Куатро.
    -окачване-на въздушни възглавници.
    Волвото:
    -двигатели-дизел 2.4 Д5 156 к.с.Бензин 2.4 тутбо мотор около 200 к.с
    -трансмислия-Автомаик и ръчна скоростна кутия.Задвижване ???.
    -окачване-???
    Алфата
    -двигатели-дизел 2.4 Мултиджет 150 к.с.
    -трансмислия-???.Задвижване ???
    -окачване-???

В уравнението има доста въпросителни
    Като гледа накъде отиват нещата,ще търся такъв тип МПС.Какви са плюсовете и минусите?Всяка помощ е добре дошла.

От: Audi Allroad или Volvo Xc70 или Alfa Crosswagon Q4?

Аудито-само бензина 2.7. Неслучайно на 2.5 тди му казват "Душегуба", предница и окачване на Аудито ако трябва да правиш-пропадаш. На Алфата само моторетката е държелива, ако случиш на неубита, но JTD- то е доста сполучлив мотор като цяло. Волвото е най за предпочитане /от трите/, но чарковете са кът и скъпи- дизела е здрав и силен, автоматите са Aisin и държат, но е хубаво да им се монтира допълнителен кулер на кутията. Помисли и за 3-литров Аутбек, ако не те притеснява 14-17 градско и 9-10 навън.
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Като бивш собственик на бензинов Олроуд 2.7 мога и него съвсем спокойно да го приобщя към семейството на Душегубите.Единствен щастлив момент-този на продажбата.За другите нямам мнение.

Коментар

Едно уточнение тук - Alfa Crosswagon Q4 e само с 1.9-литровия мотор. Има 159 Q4 с 2.4, но е SportWagon - т.е. не е повдигната. Crosswagon-ът е с доста по-здраво окачване от обикновената 156. Големият му недостатък е тесния багажник. Моторетката - имах Ланча Либра с тоя мотор (110-коньовия) и още съжалявам, че я продадох . Карал съм и 159 комби с мултиджет-а 150к.с. - страшен кеф е, ама беше на под 5000км. - рент-а-кар в Италия.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Волвото само на дизела ли кутията е Aisin?При бензина как стоят нещата?Аутбека не е моята кола.Системата на 4х4 как е при Волвото-държелива ли е?Диференциалите?
          При Аудито 4х4 как е като поведение?

Денет разкажи повече за Аудито?

Коментар

Аз викам Волво. Лично мое ХС70 не съм имал, но съм ползвал и мога само хубаво да кажа. Още искам да си купя собствено, обаче в момента има други приоритети и бая дупки са зейнали за запълване, та не е сега момента.

От Ауди Олроуд първа генерация бягай надалеч и не се обръщай - вече не останаха читави, които са читави не се продават, а за капак е неоправдано скъпа кошница - нито в момента на покупката, нито цените за подръжка. Виж новите с 3.0 TDI - там купувай със затворени очи, там проблеми няма. Дълго време ползвах точно такова миналата година и да знаеш, не е за вярване какво може тая кола, беше на три години и на 350 000, и беше като ново.
            Та имаш ли пари - скачай, но първата генерация не ти трябва!

С Алфата опит нямам и немога нищо да кажа.
            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Алфата е с торсен междинен диференциал.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                Волвото:
                Задвижване ???.
                -окачване-???
                - Предно с виско и 95/5. Не старее добре, може да имаш разходи натам.
                - многораменно отпред, тип макферсон отзад

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                Алфата
                -трансмислия-???.
                -Задвижване ???
                -окачване-???
                -6 скоростна ръчка
                - фултайм с централен торсен, задните колела бутат стабилно когато трябва, имаш и доста помощ от компютъра с електронна стабилизация през спирачките. По-добър е от другите две изброени от теб, но книжката към автомобила изрично указва че това не е офроуд возило, което значи че не издържа на грубости.
                -многораменно, много добре обира люшкане и друсане

Коментар

Олроуда само 4.2 бензин! Друг е въпроса,че този мотор е като бялата лястовица.Един път се появява на Х години.
                  First Man, then Machine!
                  Lada Niva
                  Honda XR 400

Коментар

Въпрос към колегата "мишоци"
                    Колега,да няма грешка в километрите на аудито-за 3 години 350000км?.То това чудо не е ли гасено.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                      - Предно с виско и 95/5. Не старее добре, може да имаш разходи натам.
                      - многораменно отпред, тип макферсон отзад

............
                      Това сигурно ли е? Защото аз съм виждал с обикновен макферсон отпред (предлагат се втулки за носача и шарнир отделно) и многораменно отзад.

Коментар

Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение
                        с обикновен макферсон отпред ... и многораменно отзад.
                        Това е. Написал съм ги погрешно.

Коментар

Здравей. За първите две нищо не мога да ти кажа,но за алфата съм се интересувал доста,защото смятах да си купя такава,а и съм леко пристрастен към италианските автомобили. Засега съм с Темпра 4х4,но по-нанатъка и такава Алфа ще си взема. Та както са ти казали колегите тази алфа се продава само с един двихател 1.9 мултиджет 150 к.с. Доста издръжлив двигател. Скоростната кутия е 6 степенна ръчна.,друго не се предлага. Окачването отпред е многораменното с алуминиеви носачи. Според алфа форума на стандартната 156 и Кроссвагон-а окачването е едно и също.Само полуоските са по-дълги на втората. Принципно това е слабото място в тази Алфа,според собствениците на 156.
                          Задвижването 4х4 е ,както казаха колегите по-горе,с централен диферинциал Торсен тип C ,което означава ,че не е постоянно 50:50 ,а постоянно променя натоварването към двата моста. Прехвърля до 60:40 преден-заден при нужда и 20:80 също преден-заден. Като ако няма нужда да променя натоварването ,то е настроено с лек превес към задния мост. Миснуса за мен е ,че няма LSD на задния диф и при необходимост се използва спирачката за електронен блокаж да го наречем.Има ESP и ASR,като за ASR може да се изключва,но ESP няма тази опция.
                          Надявамам се да съм ти помогнал.

https://www.youtube.com/watch?v=OflK_pYVA4M

едно едно клипче,на италиански е,но поне визуално може да добиеш представа за Алфата

Лек ден

Коментар

Щом искаш веднага ти споделям моя опит с Ауди-спукани възглавници(преди години бяха по 1200 предните,по 700 задните).Сега не знам какви са цените,а и дочувах,че нещо ги лепят,ама дали е успешно-не знам.Имат странното качество да се поспукват в кратък период от време.2 пъти ми горя компресора,1път моторен компютър...оооо и за малко да забравя за автоматика.Пословично ненадеждният автомат на Ауди и VW .Задната ми скорост избяга точно както умират коза и Форд-от веднъж,без предизвестия.Такива дреболии като прецакан централен дисплей и счупени водачи на стъклата(също характерни проблеми) въобще не ми правеха впечатление.Това си спомням по-фрапиращо,с камарата други проблеми няма да те занимавам.Бях достигнал до момента преди да сложа ключа да се помоля да не ми светне някоя лампа.Първо си мислех,че просто такъв ми бил късмета,ама с колкото и собственици да съм говорил,само един ми каза,че няма ядове(ама го подозирам,че лъже).Иначе вървеше брутално и си хапваше доволно бензин,куатрто също е добро.Ходовата част е сложна,вече не помня колко носачи имаше(не съм сменял,сигурно поради честите престои в сервизи).Размера на гумите също не е от евтините.Общо взето за мен извода е следния-Ауди само в случай,че имаш неограничени финанси за честа потдръжка и не ти е единствен автомобил.Иначе са готини коли....

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                              Аудито-само бензина 2.7. Неслучайно на 2.5 тди му казват "Душегуба", предница и окачване на Аудито ако трябва да правиш-пропадаш. На Алфата само моторетката е държелива, ако случиш на неубита, но JTD- то е доста сполучлив мотор като цяло. Волвото е най за предпочитане /от трите/, но чарковете са кът и скъпи- дизела е здрав и силен, автоматите са Aisin и държат, но е хубаво да им се монтира допълнителен кулер на кутията. Помисли и за 3-литров Аутбек, ако не те притеснява 14-17 градско и 9-10 навън.
                              Едно уточнение, 5 степенните автомати Аисин от тези години, монтирани по европейските коли като Волво, Опел, Рено и прочие, не са много държеливи. Но им се знае къде се предават - смяна хидравличен блок и са отново в строя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X