Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi Allroad или Volvo Xc70 или Alfa Crosswagon Q4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Audi Allroad или Volvo Xc70 или Alfa Crosswagon Q4?

Привет на всички.Става дума за 1-та генерация на тези возила,или за така актуалните крос-сувове.Какво да избера от тези трите?
    Какво събрах като информация:
    Аудито:
    -двигатели-дизел 2.5 ТДИ 180 к.с.Бензин 2.7 Битутбо мотор около 250 к.с
    -трансмислия-Автомаик и ръчна шестсепенна.Задвижване Куатро.
    -окачване-на въздушни възглавници.
    Волвото:
    -двигатели-дизел 2.4 Д5 156 к.с.Бензин 2.4 тутбо мотор около 200 к.с
    -трансмислия-Автомаик и ръчна скоростна кутия.Задвижване ???.
    -окачване-???
    Алфата
    -двигатели-дизел 2.4 Мултиджет 150 к.с.
    -трансмислия-???.Задвижване ???
    -окачване-???

В уравнението има доста въпросителни
    Като гледа накъде отиват нещата,ще търся такъв тип МПС.Какви са плюсовете и минусите?Всяка помощ е добре дошла.

От: Audi Allroad или Volvo Xc70 или Alfa Crosswagon Q4?

Аудито-само бензина 2.7. Неслучайно на 2.5 тди му казват "Душегуба", предница и окачване на Аудито ако трябва да правиш-пропадаш. На Алфата само моторетката е държелива, ако случиш на неубита, но JTD- то е доста сполучлив мотор като цяло. Волвото е най за предпочитане /от трите/, но чарковете са кът и скъпи- дизела е здрав и силен, автоматите са Aisin и държат, но е хубаво да им се монтира допълнителен кулер на кутията. Помисли и за 3-литров Аутбек, ако не те притеснява 14-17 градско и 9-10 навън.
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Като бивш собственик на бензинов Олроуд 2.7 мога и него съвсем спокойно да го приобщя към семейството на Душегубите.Единствен щастлив момент-този на продажбата.За другите нямам мнение.

Коментар

Едно уточнение тук - Alfa Crosswagon Q4 e само с 1.9-литровия мотор. Има 159 Q4 с 2.4, но е SportWagon - т.е. не е повдигната. Crosswagon-ът е с доста по-здраво окачване от обикновената 156. Големият му недостатък е тесния багажник. Моторетката - имах Ланча Либра с тоя мотор (110-коньовия) и още съжалявам, че я продадох . Карал съм и 159 комби с мултиджет-а 150к.с. - страшен кеф е, ама беше на под 5000км. - рент-а-кар в Италия.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Волвото само на дизела ли кутията е Aisin?При бензина как стоят нещата?Аутбека не е моята кола.Системата на 4х4 как е при Волвото-държелива ли е?Диференциалите?
          При Аудито 4х4 как е като поведение?

Денет разкажи повече за Аудито?

Коментар

Аз викам Волво. Лично мое ХС70 не съм имал, но съм ползвал и мога само хубаво да кажа. Още искам да си купя собствено, обаче в момента има други приоритети и бая дупки са зейнали за запълване, та не е сега момента.

От Ауди Олроуд първа генерация бягай надалеч и не се обръщай - вече не останаха читави, които са читави не се продават, а за капак е неоправдано скъпа кошница - нито в момента на покупката, нито цените за подръжка. Виж новите с 3.0 TDI - там купувай със затворени очи, там проблеми няма. Дълго време ползвах точно такова миналата година и да знаеш, не е за вярване какво може тая кола, беше на три години и на 350 000, и беше като ново.
            Та имаш ли пари - скачай, но първата генерация не ти трябва!

С Алфата опит нямам и немога нищо да кажа.
            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Алфата е с торсен междинен диференциал.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                Волвото:
                Задвижване ???.
                -окачване-???
                - Предно с виско и 95/5. Не старее добре, може да имаш разходи натам.
                - многораменно отпред, тип макферсон отзад

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                Алфата
                -трансмислия-???.
                -Задвижване ???
                -окачване-???
                -6 скоростна ръчка
                - фултайм с централен торсен, задните колела бутат стабилно когато трябва, имаш и доста помощ от компютъра с електронна стабилизация през спирачките. По-добър е от другите две изброени от теб, но книжката към автомобила изрично указва че това не е офроуд возило, което значи че не издържа на грубости.
                -многораменно, много добре обира люшкане и друсане

Коментар

Олроуда само 4.2 бензин! Друг е въпроса,че този мотор е като бялата лястовица.Един път се появява на Х години.
                  First Man, then Machine!
                  Lada Niva
                  Honda XR 400

Коментар

Въпрос към колегата "мишоци"
                    Колега,да няма грешка в километрите на аудито-за 3 години 350000км?.То това чудо не е ли гасено.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                      - Предно с виско и 95/5. Не старее добре, може да имаш разходи натам.
                      - многораменно отпред, тип макферсон отзад

............
                      Това сигурно ли е? Защото аз съм виждал с обикновен макферсон отпред (предлагат се втулки за носача и шарнир отделно) и многораменно отзад.

Коментар

Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение
                        с обикновен макферсон отпред ... и многораменно отзад.
                        Това е. Написал съм ги погрешно.

Коментар

Здравей. За първите две нищо не мога да ти кажа,но за алфата съм се интересувал доста,защото смятах да си купя такава,а и съм леко пристрастен към италианските автомобили. Засега съм с Темпра 4х4,но по-нанатъка и такава Алфа ще си взема. Та както са ти казали колегите тази алфа се продава само с един двихател 1.9 мултиджет 150 к.с. Доста издръжлив двигател. Скоростната кутия е 6 степенна ръчна.,друго не се предлага. Окачването отпред е многораменното с алуминиеви носачи. Според алфа форума на стандартната 156 и Кроссвагон-а окачването е едно и също.Само полуоските са по-дълги на втората. Принципно това е слабото място в тази Алфа,според собствениците на 156.
                          Задвижването 4х4 е ,както казаха колегите по-горе,с централен диферинциал Торсен тип C ,което означава ,че не е постоянно 50:50 ,а постоянно променя натоварването към двата моста. Прехвърля до 60:40 преден-заден при нужда и 20:80 също преден-заден. Като ако няма нужда да променя натоварването ,то е настроено с лек превес към задния мост. Миснуса за мен е ,че няма LSD на задния диф и при необходимост се използва спирачката за електронен блокаж да го наречем.Има ESP и ASR,като за ASR може да се изключва,но ESP няма тази опция.
                          Надявамам се да съм ти помогнал.

едно едно клипче,на италиански е,но поне визуално може да добиеш представа за Алфата

Лек ден

Коментар

Щом искаш веднага ти споделям моя опит с Ауди-спукани възглавници(преди години бяха по 1200 предните,по 700 задните).Сега не знам какви са цените,а и дочувах,че нещо ги лепят,ама дали е успешно-не знам.Имат странното качество да се поспукват в кратък период от време.2 пъти ми горя компресора,1път моторен компютър...оооо и за малко да забравя за автоматика.Пословично ненадеждният автомат на Ауди и VW .Задната ми скорост избяга точно както умират коза и Форд-от веднъж,без предизвестия.Такива дреболии като прецакан централен дисплей и счупени водачи на стъклата(също характерни проблеми) въобще не ми правеха впечатление.Това си спомням по-фрапиращо,с камарата други проблеми няма да те занимавам.Бях достигнал до момента преди да сложа ключа да се помоля да не ми светне някоя лампа.Първо си мислех,че просто такъв ми бил късмета,ама с колкото и собственици да съм говорил,само един ми каза,че няма ядове(ама го подозирам,че лъже).Иначе вървеше брутално и си хапваше доволно бензин,куатрто също е добро.Ходовата част е сложна,вече не помня колко носачи имаше(не съм сменял,сигурно поради честите престои в сервизи).Размера на гумите също не е от евтините.Общо взето за мен извода е следния-Ауди само в случай,че имаш неограничени финанси за честа потдръжка и не ти е единствен автомобил.Иначе са готини коли....

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                              Аудито-само бензина 2.7. Неслучайно на 2.5 тди му казват "Душегуба", предница и окачване на Аудито ако трябва да правиш-пропадаш. На Алфата само моторетката е държелива, ако случиш на неубита, но JTD- то е доста сполучлив мотор като цяло. Волвото е най за предпочитане /от трите/, но чарковете са кът и скъпи- дизела е здрав и силен, автоматите са Aisin и държат, но е хубаво да им се монтира допълнителен кулер на кутията. Помисли и за 3-литров Аутбек, ако не те притеснява 14-17 градско и 9-10 навън.
                              Едно уточнение, 5 степенните автомати Аисин от тези години, монтирани по европейските коли като Волво, Опел, Рено и прочие, не са много държеливи. Но им се знае къде се предават - смяна хидравличен блок и са отново в строя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на Днес.

Зареждам...
                              X