Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi Allroad или Volvo Xc70 или Alfa Crosswagon Q4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Audi Allroad или Volvo Xc70 или Alfa Crosswagon Q4?

Олроуда само 4.2 бензин! Друг е въпроса,че този мотор е като бялата лястовица.Един път се появява на Х години.

+1
    рядкост е но е нещо уникално 300 кончета доста пият но се заслужава.
    карал съм 2.5d.180c.c да те призная колата е уникална и освен сверите нищо не съм пипал.
    100-ГОДИШНИНАТА НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД.

ПОМНЯ И ОСЪЖДАМ. ПОМНЯ И ИЗИСКВАМ. ЖИВЕЯ И ПОМНЯ. ЖИВЕЯ И ИЗИСКВАМ“.

Коментар

Алфата е 1.9.
      2.4 150 кс 4х4 няма
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не знам за какво искаш да използваш колата, но мога да споделя моите впечатления и защо съм избрал Волвото...
        Алфата - за мен е малка и тясна, няма автомат... Мой познат си купи чисто нова 159-ка от магазина и за 50 000км пробег два пъти се прибира с пътна помощ... Вярно, че е друг модел, но същата марка?

Аудито - просвет 15см /най-горната степен на окачването не може реално да се използва за пътуване/, възд. възглавници са проблемни, дизелът не е от най-добрите, а аз не съм решил да ставам ГАЗар /поне засега/...

Волвото... 21см просвет, високопрофилни гуми като на СУВ, Д5 мотор /163, а не 156 кс с чип-че става на 200кс/ Окачването е бетон... Коженият салон е доста приятен... Ако искаш да си SAFE, това е марката! Дизайнът ми допада най-много от трите...
        Частите са скъпички, така, че ако взимаш волвото, вземи възможно най-запазеното от сигурен източник, че после да не се налага да ремонтираш... Кутията Айсин определено е слабото място на тая кола, но като си избирах, попаднах и на кола с разбити полуоси отпред...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Субару Аутбек не щеш ли ?!?

Коментар

Първоначално публикуван от dizo Преглед на мнение
            Въпрос към колегата "мишоци"
            Колега,да няма грешка в километрите на аудито-за 3 години 350000км?.То това чудо не е ли гасено.
            Самата истина - моя приятел има фирма за индустриални климатични инсталаций и има обекти по цяла Германия, пътуваше постоянно, на пощурия! Сега вече от около 2 месеца Аудито е вече в Полша, купиха го поляци, в отлично състояние. Купено чисто ново и обслужвано до последно ето тук
            http://www.motor-nuetzel.de/unterneh.../hof/audi-hof/
            По регистрационния номер можеш да провериш, ще ти кажат всичко, но по телефона едва ли ще стане. Всъщност не се учудвай, аз имах съсед навремето в Люлин, имаха такси с един ортак, сменяха се дневна/нощна, колата се гасеше само на колонката за газ, 1000 км не е проблем на ден.

Ти сериозно ли мислиш, че 10 годишни коли в БГ са наистина на по 160 000 км?
            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

+1
              Приятел (българин), си купи чисто нова кола в Италия.
              За една година, километража беше 76К.
              70% от тях, ходене на работа и ежедневни обиколки по работа.
              Няма такъв филм, кола на 10г и 160К.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Защо не, ако не е единствена кола какъв е проблема, фокуса ми е 1999 сега е на 183 000. Ако нямах обаче втора кола... да съм минал 300 000 км.
                Ще следя темата, защото съм намислил да си продам гранда и да скоча в едно волво. Заради кучето. Пък по-нататък ще си взема друг джип за риболов.
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Ами не, защото там втори коли са рядкост, поради високите данъци и застраховки.
                  В семейство обикновено има толкова коли, колкото са пълнолетните му членове и всички са подложени на здраво, ежедневно юркане.
                  В другите страни, не знам каква е ситуацията.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Естествено, че има 10-годишни коли на 100х. км, има и на по-малко, но цените им в евро са същите или по-високи от на горублянските им аналози В ЛЕВА...
                    Такава ни е държавата, че в един момент започваш да си мислиш "За какво да съм честен, щом по презумпция всеки ме мисли за мошеник?"
                    Бях пуснал тема в "продава" за авензиса на баща ми - 8г - 78 000км... нулев интерес. Друго си е да си купиш "горублянка" или "дупничанка" на 8г на "120 хиляди РЕАЛНИ" с 1000лв по-евтино
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Е ти говориш за коли купувани и карани тука, това е друго. 2006-та продадох Яриса на жена ми на 3,5 години и 17000 км. И след проверката в ТМ Ауто у купувачите имаше "едно лошо чувство", че ги мятам нещо...

Коментар

Моите скромни 5 ст.

Ауди-то - скъпичко за поддръжка. Аз имах А6 2.7 битурбо преди няколко години. Може дълго време всичко да е ОК и както във вица - изведнъж да си е*е мамата - и тогава почва плащането. Бобини - една ако отгърми - и шестте се сменят. Всяка интервенция по двигателя (вкл. и обслужване) е свързана с разглобяване на предницата - просто няма място в коша. За да оправиш алтернатора махаш и турбина даже. Те са две - ако дадат фира - 800 по две рециклирани. За възглавниците колеги са писали. Обаче може и да е компресора. Върви немалко, ама и харчи немалко. В града под 16 - трудно, на магистрала - 14 поне, веднъж съм падал около 9-10 - на равен път, на темпомат и с 90 км/ч.
                        4х4 системата мисля е неубиваема - аз поне не съм чул / чел за проблеми. Цените на частите принципно са си като за автомобил дето е струвал над 100 к лева - нищо, че е одъртяло вече. На мен ми писна по едно време само да сипвам и да ремонтирам и тъкмо като я постегнах - я махнах. В Ауди форума има много писано за Олроуда.

Волво - нямам преки наблюдения. Преди да си избера сегашния кош съм чел доста - общо взето колегите горе са писали - Д5 е мотора, скростите нещо мхм... и пътното поведение е супер, но на пътя. Малко настрани и става лека кола. Не зная и дали тия 163 коня са достатъчни за това купе.

Алфа - според мен ще е най-евтина за поддръжка. 1.9 двигателя го хвалят. Лесно се и чипва и то без особени драми, ако е в рамките на разумното. По-здрава ходова част, евтини части. Според мен е сполучлив модел - за това и не са много обявите. Аз лично съм гледал няколко, но не се метнах, първо щото ми е тясна за семейна (ама много тясна) и второ - щото нямаше читав екземпляр на пазара дълго време. Колегите са писали за 4х4 системата - "истинската" е - на практика като при Ауди. Абе алфа форума виж - там си пише.

Така или иначе си взех за града Алфа - но обикновена 156 (ама от най-обикновените - 1998 г. и за без парЕ направо). Вярно, че е по-нисичка, но за втора кола си е супер. И противно на всякакви мнения и настроения - ми е най-безпроблемната до момента. Старият собственик беше сменил абсолютно всичко по окачването (общо излиза около 800 - 1000 лева с хубави части) и до момента не е тропнало, а аз смених ламбда, дебитомер, генерацията отдолу (че някой се беше учил преди това) и някакви още неща за култовата сума от 250 лева ако се не лъжа. Което на фона на Ауди-то ми се стори песен.
                        Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
                        Grand Cherokee 3.0

Коментар

От Аудито ме отказахте,направо.Толкова му се бях наточил.Дизела до колкото знам има проблем с валовете,сменяват се с нови и следващите 100 000км не мислиш двигателя?
                          Волвото освен с автомата имал пробелеми,с ръчната кутия как е?Бензиновата версия сполучлива ли е?Едрогабаратните части е ясно че ще са с каско,но всичко друго ще трябва да се покрива.Толкова ли са скъпи частите?
                          Субарото не ми харесва,или тези които ми харесват няма кеш.

Коментар

Бих искал съвсем неангажиращо да вметна, че болежките с турбини и въздушни възглавници не са запазена марка на Ауди, а са си болежки на всеки автомобил с турбо и въздушно окачване.
                            Казано иначе - не може да се счупи нещо което липсва.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Алфа 159 с 2.4 дизела и 4х4 как е?Не е повдигната,но е пак 4х4.На мен ми трябва за возене по асвалт.Едва ли ще излиза някъде по черно.Трябва ми за сигурност,и безпроблемно придвижване.

Коментар

Хе, ти по моя път на главоблъскане си тръгнал :-) Ако продължш - ще стигнеш до Гранд Чероки WK :-)

Ако си готов да набиеш малко първоначални пари - и Аудито не е за отписване. Плюс това има и друг момент - вярно 2.5 го водят душегуб, но според мен щото е масов. Освен това всеизвестният проблем е при първото поколение двигатели - с по-малкото коне. Мисля след това не е толкова лошо положението.

159 - Ами още по - ниска от 156. Загледай се - аз до сега 159 без висящи отдолу кори не съм видял. Отзад практически няма място (особено ако си по-едър). Според моя майстор на алфата 159 е добър модел иначе, по-здрав от 156. И пак според общото мнение 2.4 е мотора - върви, не харчи (поне извънградско), носи чипосване.

То всъщност какво ти трябва - че тия всичките коли са с разлики от земята до небето... Семейна или само за теб (демек предназначение)? Ще се ходи ли и за риба или не? Ценови диапазон? Щото една е цената на Волвото - друга на 156 CW примерно...
                                Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
                                Grand Cherokee 3.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X