Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кола за всеки ден

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кола за всеки ден

Пежо 307 SW 1,6HDI 2007, 217к. реални, 3 години собственик

Удобна, приемливо икономична (7,5 София; 5,5 дълго, с всякаква нафта - Словенска, Хърватска, Германска, Българска).
    За моите очаквания - евтина поддръжка, с изключение на демпферен маховик, дюзи (стандартно за модерен дизел), задни дискове (комплект с датчици). Не съм правил нищо по колата, освен две биалетки.

Ниско качество на изработката вътре, типична кола от по-ниската категория, чувал съм, че вече всички ги правят така, някои съм и виждал.
    До 130-140 стои стабилно на магистралата, събира много багаж, стъкленият покрив е красив.
    За екстри си чета книжката, задни ел. стъкла са екстра за този модел.

Добро съотношение качество-цена.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
      Октавия TDI 90ps здрава и проста като бордюр! Сина ни се пробва да я убие вече трета година /а той си го може / с чип върви повече от прилично, разхода ще те изненада приятно, багажника и е колкото две стаи и кухня
      Октавията е супер кола, разхода е повече от приличен особенно при умерено каране!(инаме такава комби, но купувана нова) Единствения недостатък е, че картера лиже асфалта, на всичкото отгоре е и алуминиев и при лек сблъсък примерно оттолу метала не се деформира, но възникват опънни напежения в периферията и воаля! За други наистина не се сещам!
      Френски коли са ми минали 4 през ръцете! Не искам да убидя никой, но повече на френска кола не бих се върнал, поради ред причини. Основната е, че ако колите стават все по-чупливи, то френските стават още по...Като плюс обаче ще кажа, че може би са най-икономичните в класа си, най-вече заради по-малката мощност и по-ниското тегло! От всичките френски Рено е най-уважаваната от мен, по простста причина, че е най-простата и най-здравата, обаче имаше много недомислени или по-скоро спестени неща, не ми се изпада в подробности!

Разход 8 на газ, като пари не би бил постижим за никоя от споменатите до тук. Скромното ми мнение е: не се занимавай с глупости!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
        Както пише на табела в сръбски сервиз: "kоли co борче, co мачка и co пiчк@ (Ситроен, Пежо, Рено)- не поправям".
        Размисли пак дали искаш да е баш френска.
        Преди 20 години, когато нищо не разбирахме, тва бяха актуални лафове, ма сега...
        Г3 не е на нивото на двойката, но е от все още приличните автомобили. Колите след 2000` са с по скъпа, сложна и чуплива техника. И съответно, и с по скъпа поддръжка. Тва е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
          ......Г3 не е на нивото на двойката, но е от все още приличните автомобили.....
          А, това също е от култовите лафове.... И каква точно е разликата, освен във формата на купето и интериора?
          П.П. kra_kra, ти се видя в приключение с една мембрана за Голф, дето са повече от катеричките в България, а представи си какъв купон ще е да намериш част за някаква по-нова и "екзотична" кола в монтанско....
          Последно редактирано от kuzdov; 10-12-14, 10:57.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Примерно 1,4/1,6 моторите на тройката, качеството на сглобка, особено на последните, такива работи.

Коментар

Само аз ли съм с впечатлението, че Голф 3 гние като за световно... Та това е и основната разлика с двойката.

Коментар

здрава кола с евтина подръжка = корейска... Какви гоУф-3-ки
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Totko Преглед на мнение
                  Само аз ли съм с впечатлението, че Голф 3 гние като за световно... Та това е и основната разлика с двойката.
                  -"Впечатлението" е правдиво. Правят се повсемесни "икономии" от всички производители. Трудно съчетание е високо качество на материали , изработка и ниска себестойност.

-Цените на "вторичния" пазар за автомобили в един "сегмент" показват ориентировачно качеството и остатъчната стойност.
                  Немските и японските държат по високи цени....(правилото има и изключения).

Коментар

^ Немските - заради препълнения с такива екземпляри пазар и изобилието от еФтини части.
                    Японските - рентабилност.

По темта - наблегни на японското, доволен шъ останеш!
                    Няма да уточнявам марка, защото съм силно, ама мноооого силно пристрастен към една марка, и няма да съм обективен
                    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Мой познат си купи преди 9 години хюндай акцент за 3000лв внос от Италия... Оттогава колата се кара всеки ден, а за това време е сменено едно гърне и съединител /накладки и масло се подразбират/... Тая кола, ако можеше да говори... Виждал съм как се минава с нея по черен път така, че задните гуми се отлепват от земята...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

И какъв им е проблема на 1,4/1,6 моторите и кое е по калпаво на сглобката на 3 спрямо 2? Сериозно питам, може да знаеш нещо, дето аз не знам. Щото върху Голфове и Пасати имам наблюдения от '92 г., когато Лада 7 все още беше връхта на сладоледа тук.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Голф 3 е пословично здрава кола. Вярно си ръждясва, но все пак говорим за кола от 92 до 97 година и все пак е нисък клас и бюджетно решение. Това българина е уникално животно, хем да е колата икономична- ако може да гори към 5/100, че и надолу, ама шарнира и да е 10 лв, да вози меко, а ако може и да върви като 200 коня, ама и да не ръждясва... Е, няма такВОЗ животно. Щото другите не ръждясват? Който иска да заповяда, да му покажа Е-класа на мерцедес с ръжда като 30 годишен опел кадет, пък много кола бил мерцедеса... Всички коли след 2000 година са гадни селски нужници, наблъскани с технологии. Ма кията била много кола... Затова се скъсаха да продават глави за 16клапанни, почти няма 16 клапанова кия без проблем в тиквата. Аз лично си купувам първия кенеф за 2000 лв, карам две години и го хвърлям на боклука- излиза под 100 лв на месец.
                          На сърбела майката му е чесането.
                          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Не че нещо - ма да кажа за Пунтото. 94-та година. Най-старото във фамилията. Ми не ръждясва. Всичко си му работи и ако го вземеш сега - ще е за къмто 1000 лева. И после можеш да го хвърлиш. А може и не. И с какво е по-лошо от Голф 3? А - по-ниския клас - т.е. Поло. Ми хубаво, ма както се казва - няма пълно щастие...))

Коментар

Не е лошо Пунтото, ма за малко повече пари бих взел доста по-ново. Доскоро оглеждах обяви за подобен клас коли .... и накрая си стегнах Гоуфо ....
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                                Рено е най-уважаваната от мен.....

Разход 8 на газ, като пари не би бил постижим за никоя от споменатите до тук. Скромното ми мнение е: не се занимавай с глупости!
                                От споменатите тук за разхода бъркаш,сеед градско пада до 6.7 газ,до морето с 4 човека и багаж в отсечката ст.загора айтос пловдив под 180 км. Не е падала,разход общо за 900 км. 8.6lt./100 km. На Газ......
                                По каталог двувалката 109 к.с на бензин дава 5.4 lt./100 по борд комп.с умерено каране пада на 4.9 lt.Имам я нова,и неможеш да разбереш на място дали работи двг.освен по лампите на таблото,наистина е тиха,а г3 е вечната кола,имал съм няколко,и ако не ми се бе отдала възможноста да имам нов сеед,вероятно щях да карам още голф 3 ,кефят ме,изпреварвам ги с уважение,лошо немога да кажа,за гниенето за пръв път чувам,а не е като да не съм сменил няколко,г2 е класика, но му е минало времето.
                                Последно редактирано от Roninn; 11-12-14, 00:22.
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X