Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернатива на Frontera B

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Алтернатива на Frontera B

Първоначално публикуван от mermenkov Преглед на мнение
    Черокито не прочетох много добри мнения за двигателя... Както и е с по-скъпо обслужване/поддръжка.
    Относно ръчните хъбове четох следното. Пускаш и караш градско без значение на двойно или не. Ако се карало до 100 да речем има малко завишение на разхода почти неусетно. Ако се кара по магистрала е добре да се изключат и пак само заради разхода. ?!?
    Явно бавно ти излизат мненията. Не е така и не можеш да караш "градско без значение двойно или не". В града - само на задно (освен ако не е в "Манастирски ливади" в София) Двигатели, щом разход 15 / 100 не те притеснява - бензинови "Черокита" (е-е-е-е-е, с едни + 5 литра над непритесняващия те разход, в града де... )
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Да наясно съм че градско се кара само на задно, идеята ми беше че четох че ако си с ръчни хъбове може да го държиш включени и да караш само на задно. Така пропускаш момента със слизането от колата при включване/изключване на двойното.
      Dacia Duster 1.5 DCI 4x4 '16
      +359 878 201 276

Коментар

Всъщност няма проблем да си държи ръчните хъбове на позиция "лок", стига лостът на раздатката да е на позиция 2Н. Така може да си кара и градско. Лятно време просто няма смисъл, но зимата става. Ако човека държи на ръчни хъбове обаче, явно няма да си вземе Фронтера Б, защото тя не ползва такива.
        Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
        Opel Frontera V6

Коментар

Мерменков . Моя съвет е да се пообразоваш малко т.е. намери телефона на Дядо Владо и му звънни ! Не съм чул да е отказал съвет на някого ! Много добре ще ти обясни различните системи и едва тогава ще разбереш колко много и различни са алтернативите на Фронтерата ! Според твоите си нужди ще направиш най-добрия избор . Боголюб обича да "пресолява манджата" така, че не му се "връзвай" много !

Коментар

Ами доколкото можах да се образовам тук и от чичко гуугал се спрях на Терано и се отказах от Фронтерата. Сега остава да немеря читав екземпляр... Гледах едно терано в "продава се" във форума и доста ми хареса. Проблема е че ми се иска да е с целия фар отпред, но най-вече ми е супер далече да го огледам и пробвам.
            +359 878 201 276

Коментар

Гранд Чероки 2.7CRD
              Ходи, качи се, покарай и ще ти отпаднат другите варианти.
              Jeep Grand Cherokee 4.7 4" lift Rough Country

Коментар

Гранд Черокито със сигурност е стабилна машина, но ми изглежка някак си като за по основна кола. Аз търся нещо за пикници, излети и зимата. Тераното все пак със сигурност ще ми е по-евтино като поддръжка, все пак като взема джип 2 коли ще ми легнат на портмонето. А и в гората някак си ще ми е по-малко жал да издраскам Тераното.
                +359 878 201 276

Коментар

Взимай Тераното и не се чуди изобщо,и аз се бях засилил за Фронтера но рязко се отказах и не съжалявам изобщо.Може би е малко по комфортна Фронтерата за асфалта,но пък Тераното има много други плюсове.Нямаш ангренажен ремък,ролки и т.н.(спетяваш 300лв.примерно),нямаш демпеферен маховик,дюзите не са в главата,по здраво ГНП,фабрично май е по-високо,по евтини части и др.И Фронтерата си има плюсове сигурно,но това е моето мнение,ти си решаваш.

Коментар

Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение
                    Взимай Тераното и не се чуди изобщо,и аз се бях засилил за Фронтера но рязко се отказах и не съжалявам изобщо.Може би е малко по комфортна Фронтерата за асфалта,но пък Тераното има много други плюсове.Нямаш ангренажен ремък,ролки и т.н.(спетяваш 300лв.примерно),нямаш демпеферен маховик,дюзите не са в главата,по здраво ГНП,фабрично май е по-високо,по евтини части и др.И Фронтерата си има плюсове сигурно,но това е моето мнение,ти си решаваш.
                    Как така дюзите не са в главата?

Коментар

[QUOTE=Двигателист;2609474]Как така дюзите не са в главата?[/QUOTE
                      Имах предвид,че не са отвън като на Тераното,а са под вала и се налага да разглобиш една камара неща за да извадиш една дюза,иначе дефакто са си в главата.

Коментар

Първоначално публикуван от mermenkov Преглед на мнение
                        Ами доколкото можах да се образовам тук и от чичко гуугал
                        Хвала, щом толкова бързо си успял да разучиш Фул тайм и Парт тайм системите , диференциали с ограничено приплъзване и други видове блокажи то тогава дерзай и успех с покупката !

Коментар

Аз ако трябва си купя джип след като съм разбрал всички възможни системи то ще мине зимата
                          +359 878 201 276

Коментар

Тази тема може да кандидатства за бисерна тема на годината, само още малко и трябва.

По темата - за семеен джип в зимни условия и без опит в управлението на такива, за предпочитане е фул тайм.
                            За целите, за които го иска авторът, най-подходящи са паркетниците. Ако направи правилният избор, може да си стане основен автомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                              ... За целите, за които го иска авторът, най-подходящи са паркетниците. ...
                              Е сега вече ще се появят хондаджиите

Иначе да, темата е малко ...
                              На 3 страници, на нищо неразбиращ питащ, му се обяснява, кое е по-по-най-... за неговите нужди, от хора, които нямат абсолютно никаква представа, каква е денивелацията на непочистената от сняг улица.
                              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Всяка машинна си има предимства и недостатъци , зависи от човека . Понеже аз имам фронтера се очаква да я защитя , да така е .. Но ще споделя и за някои неща които ме дразнят в нея . Това е вакумното управление на предния мост , замисъла е добър , но в процеса на експлоатация масово показва дефект . Това е огромен минус за ОФБ . Лино на мен са ми ниски седалките , аз съм висок и това на дълъг път уморява ... Иначе машинката си е добра .....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X