Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернатива на Frontera B

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Алтернатива на Frontera B

Здравейте, търся си джип който да е с размери като за семейна кола, да катери зимата в снега (улицата до вкъщи е с денивелация и нокога не се чисти), да става за прилични пикници в гората с възможност да се излиза извън пътя) Спрял съм се на Фронтера Б около 2001-2002 дълга база. Цена около 6000-7000лв. Дилемата ми е бензин или дизел. Разход до 15/100 ми е ок, не ме интересува газификация. Второто ми питане е има ли някой друг джип в същия ценови диапазон, пак с добри характеристики който да пропускам?
    Благодаря за коментарите.
    Dacia Duster 1.5 DCI 4x4 '16
    +359 878 201 276

От: Алтернатива на Frontera B

Първоначално публикуван от mermenkov Преглед на мнение
    Дилемата ми е бензин или дизел.
    Имаш по-голяма дилема и от Хамлет. Как очакваш някой да я реши вместо теб?

Второто ми питане е има ли някой друг джип в същия ценови диапазон, пак с добри характеристики който да пропускам?.
    Чакай да помисля, а да: сещам се за 4-5 японски, един американски, един английски, един немски. Дано и аз да не пропускам нещо. Всеки от тези големите производители предлага нещо, което ще ти свърши работа при така зададените критерии. Включително и Фронтера Б, дизел и бензин.

Коментар

Доста поетиен отговор, но все пак си мисля че фоума има друга носоченост различна от показване на вербалните ни и поетични възможности....
      По темата като изключим паркетните изпъкнения, аз не открих толкова много варианти за джип след 2001-2002 до 7000лв. Имам впредвид дълга база, блокаж, бързи и бавни скорости както и височина.

Забравих да вметна и все пак да предлага някакъв комфорт при пътуване на дълго разстояние по асфалт.

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
      Джипа изглежда и звучи добре, за съжаление не се вписва в годината, но най-вече е къса база, а аз търся дълга.

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
      Благодаря колега. Офертата изглежда дибра, но аз търся дълга база със сигурност.

Като цяло мислите ли че възмижността да се вкарам в по малък филм е като взема бензинова. Предполагам след като липсват доста от скъпите компоненти на дизела е по-евтина за поддръжка. Другото което мисля, но миже и да бъркам е че при ооложение че безиновата харчи повече е мъчена по-малко....
      Последно редактирано от CarTest™; 14-10-14, 20:03.
      +359 878 201 276

Коментар

Eдна дизелова алтернатива, фул-тайм, автоматик, кожи-можи. Все ще и свалиш 900-те лева горница в цената.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Мда, за описаните цели комай всеки джип ще върши работа...стига да е с правилни гуменетки. Що се отнася конкретно до Фронтера Б и като става дума за кола втора употреба, май бензин е по-разумния избор. Все пак си зависи от конкретния екземпляр, но с дизела може човек да се вкара в голям филм. Като се сетя за цени на съединител и маховик, прословутата помпа, турбо...направо ме втриса.
          Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
          Opel Frontera V6

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=188720
            Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
            Стефан Арзатов

Коментар

Много близко до Фронтерата е Нисан Терано. Но само с двигателя 2,7 ТДИ. За мен това е най-добрия избор в този клас и за тези пари.

Чугунен двигател, с чугунена глава, няма ангренажен ремък или верига, а е със зъбни колела.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Тераното като го разгледах ми хареса даже май повече от Фронтера..... лошото е че колкото повече чета толкова повече въпроси и колебания възникват. Сега започнах да се замислям относно part-time и full-time 4х4. И оттам се загледах в Черокито. По-горе има препратка към обява във форума. Та сега се питам как е Черокито /part-time и full-time 4х4/ откъм поддръжка и проходимост сравнено с Тераното? Нещо за двигателя дизел 2.8 150к.с. на Чероки? Честно казано съм склонен да увелича малко бюджета, но да взема по-проходима джипка, която все пак да става и за шофиране на асфалт на дълги разстояния.
                +359 878 201 276

Коментар

Тераното като го разгледах ми хареса даже май повече от Фронтера..... лошото е че колкото повече чета толкова повече въпроси и колебания възникват. Сега започнах да се замислям относно part-time и full-time 4х4. И оттам се загледах в Черокито. По-горе има препратка към обява във форума. Та сега се питам как е Черокито /part-time и full-time 4х4/ откъм поддръжка и проходимост сравнено с Тераното? Нещо за двигателя дизел 2.8 150к.с. на Чероки? Честно казано съм склонен да увелича малко бюджета, но да взема по-проходима джипка, която все пак да става и за шофиране на асфалт на дълги разстояния.
                  Такива въпроси - в раздел "Jeep". Тук ще ти кажат, че от "Лада Нива" и "Киа" по-добро нема, всичко друго не става.
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    Такива въпроси - в раздел "Jeep". Тук ще ти кажат, че от "Лада Нива" и "Киа" по-добро нема, всичко друго не става.
                    че кво и е на кията? И как я намести с нивата на едно място?
                    п.с. още не си се назландисал да те повозя, ама ти си знаеш!

Коментар

Аз съм за тераното и кията

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        че кво и е на кията? И как я намести с нивата на едно място?
                        Шш-ш-ш-шт, да не ни чуят хондаджиЙте. Че от CR-v както знаем, по-велико нЕма. Твоята "Киа" е, нали, ако не знаеш, те ще ти обЕснят, имитация на ЦРВ...

Коментар

Нещо и аз май се надъхах за Терано. Според това което разбрах ще обобщя, а ако бъркам ме поправете:

Терано: по-проходимо, по-здрав двигател /2,7 ТДИ/, по-евтино първоначално обслужване. Четох че е с автоматични хъбове и е добре да се заменят с ръчни - тук съм доста бос, но това разбрах като за начало.
                          Фронтера: По-комфортна при пътуване по асфалт, малко по-нисък разход, по-голям багажник.

Доколкото разбрах е забранени постването на линк към обява. Има ли някакъв раздел в който може да поставя линк така че да чуя няколко мнения на прима виста за конкретна джипка?
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-10-14, 17:05.
                          +359 878 201 276

Коментар

Нещо и аз май се надъхах за Терано. Според това което разбрах ще обобщя, а ако бъркам ме поправете:

Терано: ...
                            Фронтера: .....
                            Не те навивам да купиш друго, онзи линк към Черокито беше за пример, но бих добавил към обобщението:
                            Терано: кола със ЗАДНО предаване, можеш да караш 4х4 само на хлъзгав терен. Хъбове ръчни = спираш, слизаш от колата, врътваш хъбовете, качваш се, включваш на 4х4 и караш, като излезнеш на асфалт, спираш, слизаш, изключваш хъбовете, качваш се и т.н....
                            Фронтера: кола със ЗАДНО предаване, можеш да караш на 4х4 като Тераното само извън асфалта и то на терен, позволяващ пребоксуване на изминаващото по-малко разстояние в завой колело (обикновено вътрешното на завоя задно) на единия от двата моста (преден или заден). Автоматични хъбове = включваш 4х4, те зацепват, ако не са развалени и имаш 4х4, като излезнеш на асфалт, спираш, тръгваш на заден ход 3-4 метра да изключат хъбовете. Ако затънеш някъде на 4х4 и дадеш на заден ход - оставаш само със задно предаване (хъбовете изключват).
                            Коли с възможност за фул-тайм + блокаж на междуосев диференциал са друга бира. Прочети из форума, ако full-time и part-time все още почти нищо не ти говорят.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              . Автоматични хъбове = включваш 4х4, те зацепват, ако не са развалени и имаш 4х4, като излезнеш на асфалт, спираш, тръгваш на заден ход 3-4 метра да изключат хъбовете. Ако затънеш някъде на 4х4 и дадеш на заден ход - оставаш само със задно предаване (хъбовете изключват).
                              Това от собствен опит ли го споделяш, или си чел много книжки?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X