Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Надежден SUV или 4х4 кола до 12 000 лв 13 0000

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Надежден SUV или 4х4 кола до 12 000 лв 13 0000

Първоначално публикуван от moimoimoi Преглед на мнение
    a опел фронтера ?
    Това е антиавтомобил.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Petar84 Преглед на мнение
      Хайде да не си даваме наклон, ти ако искаш може да се возиш на такси щото видиш ли било по-евтино и на газ било по-евтино ама що ли производителя не вади колата така от завода загадка също. ГЧ V8 може и да има разход и 50/100, само че няма V8 който да прехвърли 20 градско и 12-13 извънградско при нормално каране. Ако се кара по-малко смисъла да си туриш бомба в колата е безсмислена както и да си преебаваш двигатела.
      Теорията ти е слабо обоснована, по тази логика значи газови уредби не трябва да съществуват. Алтернатива на бензина и дизела винаги ще има, има ли и толкова голяма разлика в цената!
      Според мен не всичко е ала бала около метана, пропанбутана и колите на ток. Пък и отзивите от фабричния метан при VW са доста добри, можеш спокойно да седнеш и вземеш интервю от някой таксиджия!
      И да ти кажа честно гранда не го карам през седмицата освен ако не ми се наложи по работа(което е рядко) и пак имам поне по 1000км месечно. Ако ми трябваше само за удобството да имам кола със сигурност щях да си взема някоя по-икономична!

Коментар

Първоначално публикуван от krisalesk Преглед на мнение
        Според мен АГУ е без мислено начинание при нашите горива и газаджии. Имам наблюдения към няколко мазохиста около мен
        - Човека има Пасат с обикновено газово, през седмица е при газаджията за настройка и ремонт.
        - Кара А3 с 1,8т няма и 6 месеца дюзи и някакви клапани, при това след 5000об почва системата да вкарва бензин. До настройване почти един път на 2 седмици.
        - Купи си наскоро СР-В и сложи веднага газ, дали му масло за дюзите на някаква атрактивна (60-70лв/литъра ) цена
        - Купи си БМВ 320 150кс (+/- 100) с ГИ и сега търси някакви дюзи на 1,5ом на стойност колкото колата

Заслужава ли си ? За някой ЗИЛ да или нещо с над 4000сс (може би).
        Това, че има дебили не обезсмисля газифицирането. Засужава си да газифицираш и Тико. Глупостите, как газта разваля двигателя и т.н. вече е крайно време да престанат, поне в този форум. Верно че много кретени се регистрираха тук, но....

Коментар

Ти де го чукаш...то де се пука. Не видях човека дето пита да се е намесвал скоро...сигурно ще си кара пасата.
          RR P38
          LZ3XA

Коментар

Първоначално публикуван от Mortos Преглед на мнение
            Много ви благодаря момчета - страшни сте ! Добре, тогава да минем на лека кола... Цената при а6 4F QUATTRO, ще бъде ли по-малка или разходите ще са сходни, при по-горе изброените модели ?
            Слушай всички и от "своя" не се дели!
            Имате опит с Пасат и ако ВИ урежда, като визия и комфорт,погледнете версията 4х4 след 2005 г. с двулитровия мотор(140 к.с.) . Може да се окаже удачен вариянт.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Това, че има дебили не обезсмисля газифицирането. Засужава си да газифицираш и Тико. Глупостите, как газта разваля двигателя и т.н. вече е крайно време да престанат, поне в този форум. Верно че много кретени се регистрираха тук, но....
              Да приемем че газта е супер, не прецаква двигателя дори да е сложена при кварталния газаджия, не ти заема 30-50% от багажника, но кво правим като трябва да заведем детето на кино, в мола, в подземния паркинг - ми нищо, търсим кино с външен паркинг? Изчисленията по-горе никъде не включват изразходвания бензин докато мине на газ, или при по-високи обороти където си минава директно на бензин, загубеното време при газаджията, допълнителните разходи за профилактика, масълца, филтърчета, ремонтчета, нерви, време без автомобила. При точна сметка разликата идва не повече от 10-15ст/литър. Газта/метана са си компромис за пестене на пари. Всеки има право да си кара на квото и да е било, автора сам си решава на кво да кара и кво не.

Коментар

Да приемем че газта е супер, не прецаква двигателя дори да е сложена при кварталния газаджия, не ти заема 30-50% от багажника, но кво правим като трябва да заведем детето на кино, в мола, в подземния паркинг - ми нищо, търсим кино с външен паркинг? Изчисленията по-горе никъде не включват изразходвания бензин докато мине на газ, или при по-високи обороти където си минава директно на бензин, загубеното време при газаджията, допълнителните разходи за профилактика, масълца, филтърчета, ремонтчета, нерви, време без автомобила. При точна сметка разликата идва не повече от 10-15ст/литър. Газта/метана са си компромис за пестене на пари. Всеки има право да си кара на квото и да е било, автора сам си решава на кво да кара и кво не.
                Нямаш представа колко си далече от истината.

Коментар

При мен газовата е на мястото на резервната гума, бутилката събира 25л. и ми стига за над 250км. градско с климатик. Съответно в багажника стои резервната гума- патерица. Сметките за газ бензин:
                  - около 8,5 газ и 0,5л. бензин градско с климатик , това лятно време. В пари - 8,5*1,2+0,5*2,5=10,2+1,25= 11,45лв.; Ако приемем, че само на бензин ще гори 8 - 8*2,55=20,4, разликата е 8,95лв. или под 9000км. за избиване на ГИ. От там смятай, че на всеки 9000 км. съм спестил по над 700лв.. За извънградско бензин не се смята и сметката става още по-добра за газта. Разликата ми в обслужването е един филтър за 12лв. който се сменя на 15К вместо 2 пъти повече и евентуално на много хиляди километри свещи. Това е за малка и икономична кола, какво остава за горящ джип. Зимата ми скача разхода на бензин защото загрява по-бавно.
                  Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                  Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                    При мен газовата е на мястото на резервната гума, бутилката събира 25л. и ми стига за над 250км. градско с климатик. Съответно в багажника стои резервната гума- патерица. Сметките за газ бензин:
                    - около 8,5 газ и 0,5л. бензин градско с климатик , това лятно време. В пари - 8,5*1,2+0,5*2,5=10,2+1,25= 11,45лв.; Ако приемем, че само на бензин ще гори 8 - 8*2,55=20,4, разликата е 8,95лв. или под 9000км. за избиване на ГИ. От там смятай, че на всеки 9000 км. съм спестил по над 700лв.. За извънградско бензин не се смята и сметката става още по-добра за газта. Разликата ми в обслужването е един филтър за 12лв. който се сменя на 15К вместо 2 пъти повече и евентуално на много хиляди километри свещи. Това е за малка и икономична кола, какво остава за горящ джип. Зимата ми скача разхода на бензин защото загрява по-бавно.
                    Така теорията за 15000км отива на пух и прах, при тая сметка ти трябват около 30000км да ти се избие инвестицията, освен в случай че се сложи куче марка ГИ. Но пак не разбрах как всички решихте проблема с подземните паркинги

Коментар

• От: Надежден SUV или 4х4 кола до 12 000 лв 13 0000

Божеее, хора какви АГУ-та какви Метани, пуснах темата и очаквах отговори от сорта:
                      Имам а6 4f - сменил съм това това и това за толкова, толкова и толкова пари.
                      Имам x5 проблемите са тук и тук.
                      Вземи си тая кола, защото аз, колегата, жена ми и любовницата имаме същите и сме мн доволни
                      Искам съвет от хора, които са си изпатили и имат някаква конкретна и ясна представа за даден автомобил. От прочетеното до тук стигам до извода, че за толкова пари(според мен - не са малко), няма читава кола 4x4.
                      Touareg 2.5 R5 TDI 7L 2005

Коментар

Има ,ама трябва да я намериш ! Обикаляш пробваш и все ще си харесаш нещо де то на теб ще ти е по мярка ! Купуването на употребяван автомобил е като сватба и едва като наденеш халката разбираш истината , ако си късметлия ще се слушкате и ще си живеета заедно докато ти решиш или... тя!

Коментар

Така теорията за 15000км отива на пух и прах, при тая сметка ти трябват около 30000км да ти се избие инвестицията, освен в случай че се сложи куче марка ГИ. Но пак не разбрах как всички решихте проблема с подземните паркинги
                          При разход от под 12ст./км. и икономия от над 40% в моя случай? Избивам ГИ за конкретната кола за под 9000км.. Малко трудно ще стане при мен икономия от 10-15ст./км. тъй като разхода ми на бензин е под 21ст./км.. При по-голям разход се избива по-бързо. В подземен паркинг ми се е налагало да влизам 1 път с моя кола за последните 5 години.
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

.... От прочетеното до тук стигам до извода, че за толкова пари(според мен - не са малко), няма читава кола 4x4.
                            Има разбира се, но НЕ и в класа който гледаш- плитък ти е джоба за премиум клас. С тея пари ще си купиш само проблеми. Като стигне бюджета 20 бона се обади пак.

Коментар

Божеее, хора какви АГУ-та какви Метани, пуснах темата и очаквах отговори от сорта:
                              Имам а6 4f - сменил съм това това и това за толкова, толкова и толкова пари.
                              Имам x5 проблемите са тук и тук.
                              Вземи си тая кола, защото аз, колегата, жена ми и любовницата имаме същите и сме мн доволни
                              Искам съвет от хора, които са си изпатили и имат някаква конкретна и ясна представа за даден автомобил. От прочетеното до тук стигам до извода, че за толкова пари(според мен - не са малко), няма читава кола 4x4.
                              Паджеро 3, намира се за около 13-14000лв 2004-2006г ако имаш късмет може и с кожа да я вземеш, прилична поддръжка за джип от този клас - градско 13 извънградско 8-9/100, има даже и купени в България,приятел кара такова, проблеми никакви.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                                Това е антиавтомобил.
                                А защо така мислиш ако не ти е удобно се обоснови в нашия подраздел или може би тераното е по автомобил знам ли. Но не смятам че си прав но искам и да чуя доводи може и опит да имаш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X