Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Надежден SUV или 4х4 кола до 12 000 лв 13 0000

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Надежден SUV или 4х4 кола до 12 000 лв 13 0000

Ако стоях пред въпросната дилема бих се ориентирал към:
    1. Volvo XC70 - за тези пари може да се намери от първи собственик във фабрично ново състояние на по-малко от 150000км.
    2. Audi Allroad - по-скъпа поддръжка, която се компенсира от по-ниската покупна цена. Има великолепни качества, за съжаление отдавна са прехвърлили 250-300000км и всичко е на късмет.
    3. Skoda Octavia 2 4x4 - с пакет "лоши пътища" има доста висок просвет, без съмнение с най-евтина поддръжка от класа си. Както Volvo XC70 може да се намери от първи собственик и с малък пробег. Най - икономична от посочените, недостатък - караш Шкода.
    Последно редактирано от PUCH W460; 07-08-14, 15:03.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение

Навремето немците правиха качествени коли, които струваха и доста пари. Т.е. плащахме за качество. От всичко това сега останаха само по-високите цени. Японците за да пробият пък имаха стратегията да предлагат същото или дори по-високо качество за по-малко пари. Но и те тръгнаха по наклонената да режат от качеството. Така се изградиха автомобилни империи, създадоха си име и огромен пазар. Икономически функционираха перфектно. В днешно време осатана само славата и парите. .
      Така е! Неотдавна ги последваха Корейците, сега тръгват и Китайците.
      Аз съм по пътищата от 1973г, та имам преки наблюдения от почти всичко. Така се случи.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Така е! Неотдавна ги последваха Корейците, сега тръгват и Китайците.
        Аз съм по пътищата от 1973г, та имам преки наблюдения от почти всичко. Така се случи.
        Корейците повтарят горе-долу това, което правеха японците. Затова в днешно време не е лоша инвестиция една корейска кола. На практика предлагат същите екстри като западните на по-ниски цени, но със същото или по-добро качество. Те все още имат да догонват и държат на това. Реципрочен пример е Samsung, който надживя и победи стари немски марки като Grundig или Telefunken, та дори и япоснкото Sony.
        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

За питащия: И X5 и туарег и МЛ са били хубави, ама като нови. На твое място не бих рискувал да купя толкова скъпа за поддръжка и толкова стара кола. Ще видиш, че за година две ще вкараш минимум 50% от стойността, тогава колата ще е ти е струвала поне 20хил., а ще е на 13г и след още две ще искаш по-нова. Дори и да е перфектно запазена пак не си стува според мен. Търси друг вариант - съвет!

Коментар

Корейците повтарят горе-долу това, което правеха японците. Затова в днешно време не е лоша инвестиция една корейска кола. На практика предлагат същите екстри като западните на по-ниски цени, но със същото или по-добро качество. ...
            Точно тук се крие и отговора на зададения въпрос в заглавието на темата. Знам, че сега ще ме изядете с парцалите, но КИА Спортидж или Соренто е точната кола за тези пари. Между другото Исузу - също не е никак лош вариант!

Коментар

Ако пробега е до около 15000км годишно,не бих търсил с дизелов двигател,а надежден автомобил с бензинов двигател.Без "газифициране"!За себе си съм стигнал до извода,че най-сигурна е инвестицията във възможно най-безпроблемния за ползване автомобил. Икономията от цената за гориво(при дизеловите,от по-ниския разход,а при газифицираните-от ниската цена на самото гориво) се изплаща реално при доста голям годишен пробег.

Коментар

Първоначално публикуван от hhris08 Преглед на мнение
                Ако пробега е до около 15000км годишно,не бих търсил с дизелов двигател,а надежден автомобил с бензинов двигател.Без "газифициране"!За себе си съм стигнал до извода,че най-сигурна е инвестицията във възможно най-безпроблемния за ползване автомобил. Икономията от цената за гориво(при дизеловите,от по-ниския разход,а при газифицираните-от ниската цена на самото гориво) се изплаща реално при доста голям годишен пробег.
                Интересно ми е как смяташ... Дори един ГИ Романо за 8 цилиндъра дето гони цена от 3 бона се избива за 15 000км., а има колкото щеш модели ГИ дето струват под 2 бона...
                Сметките са прости: ГИ се избива в рамките на 8-10 000км. (пропускаме скъпите модели). Ако караш 3-5000км. годишно- стой си на бензин или си купи дизел. Ако караш около 7-8000км. въпросът е дали смяташ да я караш тая кола по-дълго време за да е оправдана инвестицията. Ако минаваш 15 000км. на бензин определено си закъснял с 6 месеца да сложиш ГИ...

Коментар

надживя и победи стари немски марки като Grundig или Telefunken,
                  Молям-молям, марките и фирмите са живи и са турска собственост Първата е част от "Коч холдинг" все по-популярна като "Беко" (като транзицията IBM - > Lenovo), втората - на също така познатия ни Сабанджъ (или Сабанчи, както ви харесва), знаете го - гумите Lassa и всичко, в чието име има SA в кръгче.
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    Молям-молям, марките и фирмите са живи и са турска собственост Първата е част от "Коч холдинг" все по-популярна като "Беко" (като транзицията IBM - > Lenovo), втората - на също така познатия ни Сабанджъ (или Сабанчи, както ви харесва), знаете го - гумите Lassa и всичко, в чието име има SA в кръгче.
                    ОК, де нека да бъдем тогава до край коректни: Фирмите са отдавна мъртви, нямат нищо общо с Германия и немските технологии. Живи са само имената им, купени от някой, някъде и произвеждащ под това име.
                    Заемат маргинална ниша в пазара и общо взето играят ролята на господин никoй, като са мноооого далече от технологичното ниво, пазарния дял, оборота и влиянието спрямо актуалните лъвове.

Коментар

Надежден СУВ от премиум сегмента за 12-13 хилки... НАДЯВАЙ се - надеждата крепи човека...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ако не се робува на година на производство, аз не знам на да речем ТЛК 95 за десет хиляди кое му е ненадеждното ?
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Не го ща! Кеф и скорост не е моето каране. А както някои беше казал- бензина е само за мотоциклети и мотопеди. Сакам си дизелaк. Поради което си имам моя си листа с любими алтернативи: RAV4, Honda CRV най-новата генерация (сега карам предишната), Mazda CX5, Subaro Fori дизел. Ама ако е така със Субито, май ще отпадне.
                          ...бавно, бавно и стигаме след отплесване, до истинатаааа... да - RAV 4, не защото и аз го имам (и за това де), а и защото за тия години и пари е по за предпочитане (абслолютно безпроблемен SUV - при читава и нормална поддръжка)...
                          Хондата е по-постна и слаба и като интериор и като мотор...

P.S. Не знам дали влизаш в бюджета за читав от 3-та генерация...
                          Последно редактирано от ivied; 08-08-14, 18:25. Причина: PS

Коментар

Братчед, аз лично съм Мерцедесаджия, само че истинските МБ /изключвам Гегата/ свършват 1993 година. Не се сещам от какъв зор си се наточил на нещо след 2004, незнам.
                            Глей ся, просто забрави ML-a, X5 и X6 - това са тотални Кенефи по всички параграфи, само факта, че са правени в САЩ трябва да те откаже. По-нагоре колегите ти го казаха - 'убави са, дорде са нови, после ОЛЕЛЕ! За скромните 12-13 'иляди лева вземи си нещо от VAG и да е 4х4 комби. Това е оптималния вариант спрямо ЦЕНА-ЗДРАВИНА-НАДЕЖДНОСТ-ПРОХОДИМОСТ.
                            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                              Ако не се робува на година на производство, аз не знам на да речем ТЛК 95 за десет хиляди кое му е ненадеждното ?
                              Кое е общото между "СУВ от премиум сегмента" и ТЛК95... ТЛК9х са наследник на ТЛК7х и са си работни автомобили... Ако говорим за лукс, първите му наченки са в ТЛК12х, ама и него за 12-13 лева не го препоръчвам...

За тия пари нещо по-скромничко и възможно най-запазено...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                                ...Хондата е по-постна и слаба и като интериор и като мотор....
                                Е колко да е по-слаба? Хондата е с 1 дизелов агрегат 2,2 литра с 140 коня, като след 2010 вече е 150к.с.. На Равката са 2(3) вида дизела- 2,0литра с 116к.с. масовия вариант и 2,2 литров със стандартни 136к.с. и няква негова разновидност предполагам електронно раздута до 177к.с. мисля последното поколение.
                                Относно интериора, да постна е и скромна. Но това вече е въпрос на лични предпочитания. Ако зависеше от мен в колата ми щеше да има само механика, никаква електроника и 2-3 електрически агрегата за запалването, светлините и радиото евентуално. Който иска коледни елхички и дискотека от лампички и копчета, ей на пазара има бол от всички марки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X