Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проверка за "реални километри"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проверка за "реални километри"

Напълно логично си е.
    ДВГ работи в що годе равномерен режим - винаги загрят, с избягване на старт/стоп и що годе равномерно извънградско натоварване - идеални условия за дизела.
    Окачването - карат предимно по главни пътища - т.е. окачването също не е много натоварено. А въртят на ход по едни 500км - километрите ги гълтат...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Туй с личната / семейна кола ? Каква марка или поне клас, ако не е тайна ?
      Друже Гагиче , а би ли споделил , ама с ръка на сърцето, ти лично колко км. средно изминаваш годишно( марка и клас не ща) и колко от тях с джипката ? Че и на мен ми е интересно
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не става дума за тротинетки, а за това колко години по 100 000 км си ги карал - въпрос, на който нещо не отговаряш. Щото нали се твърди тука, че италианците напр. ги карат 5 години по 100 000 км и после нашите джамбази им правят километражите на 135 000.
        Айде и още един, ако не е много нахално: къде в България можеш да караш повече от 5 минути със скорост над 200 км/ч ? По магистралата между 3 и 4 часа през нощта ?
        OK, да речем, че не съм те разбрал правилно.
        Първите две Хондета дойдоха на около 16-170 и ги продадох на 350 и 330 съответно. Едната, дето я продадох преди повече от десет години все още я мяркам понякога. Третата Хонда и е..х мамата, пробвах да я карам без масло и не издържа много Лансера си замина и той на около 320, и там причината не беше амортизация на колата.
        Другите не ги броя, щото са били за малко при мен, включително и няколко по-едри европейски автомобила.
        Сега се сетих, че веднъж пробвахме как се навъртат 850км за деня със Самурайка. Е това вече беше интересно преживяване

Стара Загора-Летище София за 1ч38м с все трафика и паркирането, при условие, че магистралата свършваше преди Чирпан по него време. Гонех самолет (и го стигнах ), та помня с точност. За другите си прототии ще се въздържа да споменавам, че ми настръхва косата като се сетя, а и определено не са нещо, което бих направил отново.
        Има къде да се кара и с повече от 200, особено пък сега с новите отсечки, които в делничен ден са доволно празни. Случвало се е от Карнобат до Пловдив да срещна петдесетина коли общо. Само да му се кара на човек.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Друже Гагиче , а би ли споделил , ама с ръка на сърцето, ти лично колко км. средно изминаваш годишно( марка и клас не ща) и колко от тях с джипката ? Че и на мен ми е интересно
          12 000 до 16 000 годишно, като съм имал "кола за зимата" (напр. Жигула, после една Вектра, че с по-голям "клирънс" ) и съм си пазел основната кола (Ланча Тема, Фиат Крома, ФВ Пасат) за сезоните без сняг и сол по пътищата. По този случай реално колите ми не са карани и по 10 000 км. годишно. Като си купих джипка (хамериканска) установих, че става и за дълъг път и за всесезонна употреба (само за градско нещо много бърка в джоба ) и за самоцелни разходки (щото с обикновена кола да се "разхождаш" по пътищата е безсмислено, че и натоварващо) и започнах да навъртам мако повече на една кола - джипката. Идилията тотално се срина, когато Боголюб-младши изкара книжка. Той върти по 20 000 годишно ходейки по пещери и скални катерения, но не го прави на една кола, а и все още има време за такива неща. По този случай пробегът на колите в семейството се увеличи.
          Десет пъти призовахме аз и други колеги да не давате за пример таксита, куриерски фирми и автобусни линии, а да обясните как се навъртат на семейна кола по 100 000 км годишно. Повечето хора РАБОТЯТ нещо, разберете, те ходят на работа, за да изкарват прехраната си. Работата на една голяма част от населението, представете си, НЕ СЕ СЪСТОИ в каране на кола денонощно. Ако трябва да пътуват 400 км всеки ден до местоработата си, те няма да издържат дълго. Затова, колкото и странно да ви изглежда, една голяма част от колите и тук и на Запад се карат по 1000 км на месец, просто защото собствениците им нямат време да ги карат по 300 000 км годишно, както правите вие
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Сега се сетих, че веднъж пробвахме как се навъртат 850км за деня със Самурайка. Е това вече беше интересно преживяване

Стара Загора-Летище София за 1ч38м с все трафика и паркирането, при условие, че магистралата свършваше преди Чирпан по него време.
            Ясно. Темата била "рибарска", пък аз се пъна да се опитам да разбера как така. Същото разстояние, за да го взема едно време за 2 (два) часа с Ланчия Тема, на магистралата съм гледал да не падам под 170 км./ч. при никакви обстоятелства. Значи ти си карал "Самурайката" с над 200, за да постигнеш това време.

Коментар

Аз пък за първата година направих на Ужаската 12000 километра. Нямаше късмет дъртия фатмак и ми беше 7-8 месеца единствена кола. Сега имам и жена, и още две таратайки ама заради различния лайфстайл правим общо по толкова.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Аз пък за първата година направих на Ужаската 12000 километра.
                Нали не си изпуснал една нула ? За колко минути стигаш от София до Стара Загора ?

Коментар

Ае ся въпроси

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Интересното е, че точно тези куриерски чудовища с по 500-1000км на ден не са най-счупените коли.
                    Ти ще разчиташ ли на счупена кола да ти закара стока на 500км и да се върне същия ден? Карат ги, но и ги поддържат... Една кола, която почти не се кара, не се и поддържа (има изключения) - скапва се акумулатор, задръства се горивна система и т.н.

Проблемът с огромния пробег е, че дори да поддържаш и обслужваш, колата се "уморява" купето скърца, окачването се разпада... Виждал съм кола, дето челното стъкло й е толкова надраскано, че ако караш срещу слънцето вечер, не виждаш нищо... Нека й връщат километража
                    На жена ми нисанчето е на 50000км(8г) - ами като измиеш стъклото, все едно го няма... Който се е качвал на нова кола, може да направи разликата...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

... една голяма част от колите и тук и на Запад се карат по 1000 км на месец...
                      За БГ е нормално- тук е важно да паркираш някоя 10 годишна кочина пред блока и да минаваш по 300км. месечно щото я ползваш само да си отидеш на село... На да ми казваш, че ГОЛЯМА ЧАСТ от колите у швабско или жабарско (примерно) се карат малко е откровена глупост... 100% има и такива, но са по-скоро изключение...
                      Пролетта търсихме из Европа точно семеен автомобил- голямо дизелово комби под 5 години. Избор колкото щеш, но бройки дето да са под 100 000км. май не видях- редовно бяха над 120, често гонеха и 150 000км.
                      Това е положението в общият случай- като купуват нова кола от магазина хората я карат, не я купуват за паметник. Пробег над 20 000км. е нещо нормално, а и 30 000 не са нещо изключително. Като дойде кочината в БГ и попадне в някой чикиджия дето няма лев да я кара- разбира се, че и 3000км. годишно са и много...

Коментар

Карам служебен Мерцедес Е320 от нов, на наистина реални 340 000км. Тръгнахме да купуваме на жена ми същия по автокъщите. Така и не намерихме такъв на над 110 000км. Интересното е че на служебния, следите от употреба (протрит волан, педали, седалки и т.н.) са по-малки от тези на по 110 000км. На един джамбазин му показах как кола на много повече км, изглежда несравнимо по-запазена. Той направо ме изгони
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

.......
                          Десет пъти призовахме аз и други колеги да не давате за пример таксита, куриерски фирми и автобусни линии, а да обясните как се навъртат на семейна кола по 100 000 км годишно. ....
                          Ей този израз е илюстрация как чрез финтове се опитваш да манипулираш мнения тук !

Направих си труда да прочета постовете до момента , в който ти се намеси . Никой не твърдеше , че прави 100К годишно със семейна кола !
                          След това се намесваш ти със следния пост :

Много ми е интересно как се правят 100 000 км годишно, както непрекъснато чета в такива теми ? 275 км на ден - мечтата на БГ-таксиджията, ама познавам много такива и ми казват, че те лично никога не са имали такава заетост, вкл. и денонощна с "ортака на смени", пък и средната скорост на движение в София е макс. 30 км/ч, което значи 9 часа нон-стоп движение. Куриерските фирми нали и те спират за товарене и разнасяне на пратки, нощем разнасят ли ? За ТИР по-става, ама там нали тахографи, гледат им задължителни почивки, не можеш да шофираш денонощно, дори двама водачи да сте...
                          В него също не споменаваш семейни коли , а изказваш недоверие , че дори за куриерските коли са възможни 100К годишно . Досущ шопа и жирафа .
                          Всъщност , 100К км. годишно навъртат не само куриери с един микробус . Навъртат ги и други хора - свидетел съм на 4 "баничарки" VW Caddy с дори над 100 000 км. всяка , както и един комшия със "Санта фе" .

И понеже и с този финт не стана убедителен , чак тогава направи кълбо напред със "семейните коли"

.... само че тук чукаш на отворена кола . Щото далеч над 10 човека сме съгласни , че 30 000 км. годишно е нормално за семеен автомобил не само на запад , ами дори се среща и у наше село.

Разбира се , има изключение . В "пестеливата " Германия бях свидетел на един познат във Франкфурт , който ходеше на работа всеки ден на почти 200 км. Бъзикахме се с него , че както кара полузаспал по магистралата , едва ли ще дочака мечтаната пенсия , когато ще си почива на моравата на спокойствие в селото къдете живееше , а по-скоро ще почине вечно

....и за протокола :само с джипката до този момент ( която ми е трета кола в семейството ) имам по 17 000 км. годишно . За справка : италианецът преди мен ( "първи собственик " и естествено на 135 000 км. ) ако се вярва на автоджамбазина е изминавал по 10 000 годишно
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Всъщност , има съществена разлика в начина на експлоатация на един автомобил при един и същ пробег .
                            Не е едно и също техническото му състояние ако примерно 200 000 км. са изминати на дълъг път или в градски условия .
                            Във втория случай ( газ - спирачка.... , бръмчене на ниски обороти в задръстване и често палене и гасене ) автомобилът би бил в доста по-окаяно състояние . На всичко отгоре , наред с ненормалната работа на двигателя , то и моточасовете са му доста в повече .
                            Подобно е и при джиповете . Там трябва да добавим и моточасовете , изминати по черно на ниска предавка , както и зверското форсиране на мотора , за да "мине" там , където и "ЗАЗ не може"

Така че аз предпочитам автомобил на 300К , ама каран предимно надълго и от грамотен шофьор , отколко наистина реални 130К , но навъртяни от блондинка с високи токчета . ... ама такава "история" на автомобила кой да ти я каже?! Автоджамбазите са с талант на родени сценаристи за романи

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              Ти ще разчиташ ли на счупена кола да ти закара стока на 500км и да се върне същия ден? Карат ги, но и ги поддържат...
                              Не знам, как е с куриерските фирми в България, но знам за английските (имах желание да работя в такава, и съм обиколил доста от тях).
                              Едно от условията, всъщност първото, е да имаш собствен, бял ван, на не повече от 3г. Ако нямаш, фирмата ти дава такъв, и ти започваш да го изплащаш.
                              Значи, вановете се ползват, докато им изтече заводската гаранция, през което време се поддържат и ремонтират в Мейн Дилър.

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              ... Виждал съм кола, дето челното стъкло й е толкова надраскано, че ако караш срещу слънцето вечер, не виждаш нищо...

И аз ... и това беше причината да сменя предното стъкло на моя Ровър, веднага щом го купих (10-годишен на 180000 МИЛИ).
                              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Ясно. Темата била "рибарска", пък аз се пъна да се опитам да разбера как така. Същото разстояние, за да го взема едно време за 2 (два) часа с Ланчия Тема, на магистралата съм гледал да не падам под 170 км./ч. при никакви обстоятелства. Значи ти си карал "Самурайката" с над 200, за да постигнеш това време.
                                Мда, все пак правилно съм те разбрал още първия път.
                                Само се чудя дали се заяждаш за собствен кеф (няма лошо, тя темата и без това отиде на спам) или просто си приел някаква теза и си решил, че няма начин да не си прав. В което пак няма лошо, но би било малко тъжно, изглеждаш сериозен човек иначе...
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X