Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какъв Джип за лодка, каяци и още нешо :) ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: какъв Джип за лодка, каяци и още нешо ?

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    Значи съм на прав път - големи гуми, плавно каране без буксуване, достатъчно собствено тегло на джипката за да може да изтегли колесара с лодката без да подскача. Не, че това стеснява кой-знае колко избора, защото 50-60% от джипките ги имат тези възможности, но и по-големия избор си има предимства - избираш най-запазения екземпляр, без робуване на марки /е, с малки изключения, де.../.
    Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

За тези пари можеш да си вземеш jeep cherokee 2002-2003-2004г или по-стария модел на jeep grand cherokee аз бих избрал cherokee

Коментар

Не мога да предложа подходящ джип, но опита ми през годините на приводняване на всякакви лодки(от тежащи около 1200кг само лодката с едно осен колесар... до рибове и рибарски лодчици 300-400кг) по река Дунав показва че паджерото което използваме е много подходящо. Става дума за втората генерация, къса база, 2.8 ТД, автоматик, с бавни.
        По р.Дунав крайбрежието е от твърд чакъл, през пясък до тиня и е сравнително лесно и безпроблемно да пускам каквато и да е лодка. Човек трябва да си избира мястото! Не винаги очевидното място е най-доброто. Преди да пусна някоя по-тежка лодка обикновено се разхождам около брега и почти винаги има по-сгодно място.
        Другото което е много важно е човек да се научи да кара по пясък! С въртене на гуми и много газ абсолютно всички джипове остават в пясъка. Запазването на инерцията от движението и поддържането на някаква скорост също имат голям ефект.
        Предполагам че всяка джипка, автоматик с бавни и дизел ще се справи имайки предвид, че този риб въобще не е тежък.
        What happens in my garage stays in my garage.

Коментар

БЕЗ ДА СЕ ПРИЕМА ЗА РЕКЛАМА! Ако бях на твое място бих добавил малко пари и проблема е решен така http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=182934
          sigpic
          Land rover lightweight-series 3
          Range Rover V8
          Range Rover Classic Vouge SE V8
          Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Първоначално публикуван от georgebg Преглед на мнение
            Здравейте,
            накратко: трябва ми джип за дърпане на риб 5.50 (общо тегло ремарке, риб , двигател около 600 кг.) ,
            както и по-важната "процедура" по приводняване в морето, от слипове , че и често от пясък.
            Това засега ми е основната дилема, допълнително е добре да може да побира и тежък багаж (водолазно оборудване),
            а когато не дърпа лодка да може да износва по разни чукари и скътани водоеми ей тези каяци:
            [ATTACH=CONFIG]705197[/ATTACH]
            От много четене по тукашните раздели , взех да заглеждам бензиновите гранд черокита, но нямам представа дали биха се справили.
            Нямам намерение да го ползвам всекидневно или за дълъг път , затова и съм определил бюджет около 8000 лв.
            Понеже досега съм карал извънредно само паркетници : XC90 и Q7 съм много далеч от това да взема самостоятелно решение , без вашата помощ ...

Черок съм имал, от старите преди 1990, има ги като модел до 2003 мисля, за него ще споделя опит.

Спарки и аз му спретнахме покривен багажник, и то какъв, 2 метра дълъг на 130-140 широк мисля, масивен метален с плътен алуминиев рифел отгоре за да се слага палатка и да се спи.

Теглич си имаше и газова също, обикновенна с плочка с 80 литра бутилка в багажника заемаща 1/3 от пространството.

Отгоре на покрива съм катерил какво ли не, аз съм около 110 кила плюс още един около човек тоест над 200 кила плюс самия багажник около 20-30 кг никакви грижи, ползвах го за спане, за чакало за лов и кво ли не, никакво мърдане и проблеми, нито шум страшен или проблеми в гората при офроуд.

За теглене и товарене, зверска употреба, по едно време бях фермер и влачех 1-2 тона отзад и 1-2 тона вътре, освен един строшен ресор, заради зверските терени никакви ядове.

ХУбавото на Черока с 4 литровия бензин е, че има зверски здрава раздатка ФУЛ ТАЙМ, демек караш 4 х 4 бързи или 4 х 4 бавни и на асвалт без грижи.

За дълъг път разхода е голям, няма да с лъжем, над 1700-1800 оборота тва харчи яко, просто е 4 скоростно, НО на черен път, на офроуд без изцепки е икономично, помня редовно колегите след един ден каране говорят кой как издухал 50-60-70 лева за гориво, аз около 20-30 лева газ я има я не да съм похарчил из планините и горите за същия маршрут.

Черока е сравнително лек за уменията си, може би около 1700-1800 килограма със шофьор, газ и гориво, моя беше точно 2 тона но аз имах много инструменти, джекове, багажник, тирфор и кво ли не

С едни хубави широки гуми ти гарантирам, че на пясък ще си като на асвалт, без грижи, заради хубавата раздатка и баланса на теглото, моя беше точно 1 тон на преден и 1 тон на заден мост, на сняг и пясък винаги съм бил пътна помощ на повечето разходки просто спадам гумите когато има нужда.

В твоя случай, съвета ми е, намираш един хубав Черок, после газова ако няма, здрав теглич, здрав багажник, едни подложки на пружините за 50-60 лева даващи ти 2-3" лифт и си ти, няма да те е жал да го мокриш, ще имаш сила да влачиш не лодки ами още един джип с лодка зад теб без грижи, отгоре ако искаш сложи и 3 каяка пак няма да имаш грижи, здраво добиче е.

Отговаря на изискванията за теглене, за носене на товар на покрива, за тежък офроуд, за спускане и теглене с автоматика ще ти е песен, няма да палиш съединители никога и няма да закопаваш в пясъка с тежки лодки защото си автоматик и плавно излизаш от всякъде, имаш хубава раздатка с която да караш на лед, сняг, кал и пясък 4х4 и на бързи и на бавни колкото си искаш и не на последно място бюджета ти ще е облекчен и ако ти хареса ще си имаш и за тунинг
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
              ... раздатка ФУЛ ТАЙМ, демек караш 4 х 4 бързи или 4 х 4 бавни и на асвалт без грижи.
              Ко ?
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

според мен задължително трябва да е червен ...)

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                  Ко ?
                  Същото

По спомени Черока XJ има диференциал в раздатката, по спомени има и зеленички позиция на РК - 4х4 бързи и 4х4 бавни, тоест може да караш и на асвалт със зацепено 4х4 БЕЗ да имаш проблеми, правил съм го много пъти, и празен и натоварен за много километри.

А 4х4 бавни на асвалт са нужни примерно да издърпаш някой който ти е паркирал(на скорост с опъната ръчна спирачка) на мястото пред блока или просто да дръпнеш някой тежък изпаднал в канавката, вадил съм микробуси и леки коли по този начин и разбира най-важното е да можеш да ползваш 4х4 бавни на асвалт да събаряш каменни огради тежки много стотин килограми и да обтягаш армаурно желязо за строителни цели и други такива все свойствени за всеки ред нек а.к.а. фермер дейности

WK Вранглера ми е ПАРТ ТАЙМ, и метър да направя на асвалта в режим 4х4 му коства едно стържене едно ръмжене и после кръстене и леене на куршум да не съм строшил нещо
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                    Ко ?
                    с 1-2 тона вътре си трябват бавни

човече, това са 40 торби цимент от старите, посмали манго

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                      с 1-2 тона вътре си трябват бавни

човече, това са 40 торби цимент от старите, посмали манго
                      Човече продавах картофи, нека знам колко продавам а и нека знам колко тор събирах вътре от Видин до Белоградчик и после из планините по нивите...

И колко дърва сурови събира черока с махнати задни седалки гол само по газова уредба

Описвам условия и конкретни характеристики на едно возило, за да си направи човека сметка какво има на пазара и какво му е и не е нужно на него лично.

Какво толкова, това са работни магарета и ако се строши нещо съм преценил, че пак си е обоснован и контролиран риска, това са екстреми, но именно те говорят какво може дадена техника.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X