Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв Ван 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв Ван 4х4?

Все повече везните накланят към Вианото.
    Аргументите:
    1. Гледах руски тестове в тубата - Вианото има по добро пътно поведение от Т5 /единственото в което му отстъпва е вътрешното оформление и функционалност
    2. Мотора VW 2,5 TDI R5 е като че ли по проблемен от OM 646 на Вианото -който го дават доста безпроблемен сравнено със стария 2.2 ЦДИ
    3. Цената наистина е по ниска на Вианото за автомобили на сходни години и километри
    4. Системата 4 х 4 като че ли също е по добрата Халдекс 90/10 vs 4 матик 35/65

Все още имам въпросителни и те са 3:
    1. Автоматик или ръчка за Вианото - тази кутия Touchshift не намирам много за нея - иначе ако е автоматик ще да е голяма благина
    2. Този мотор OM 646 как се понася с българската "добра" нафта?
    3. Като че ли 4 цилиндров мотор на това голямо купе няма да е добър избор за извънградско - аз съм динамичен шофьор и искам да поддържам скорости от порядъка 130-140 км/ч както и да правя повечко изпреварвания

Моля за мнения
    Benzbos Къде си ?
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 08-02-14, 10:25. Причина: Шрифт
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Кадито е ниско,не става и за лек офф-роад.Ако му сложиш 7-те седалки,остава почти без багажник.За твойте цели Мултивана е колата -2,5TDI,но 6-7 тоя автобус няма как да гори,по-скоро 12-13.

Коментар

Предишната ми кола беше VW T4 2,5 I Синхро дълга база с 5+1места,но го ползвах и като товарно.Не че търсех Синхро,просто такова изпадна изгодно,а и аз бях достатъчно луд,за да търся бензинов,който след това газифицирах.Със 110 коня(а и на газ) си беше куц кон отвсякъде,често преди изпреварване превключвах на бензин.При тегло около 1900кг,определено му трябва бая по мощен двигател,дизелов обезателно-но и снего едва ли ще бъде много динамичен.Моят екземпляр беше бая корозирал,ремонтите нямаха свършване,а частите са невероятно скъпи-и трудно се намират.Семеринга,на задният кардан към скоростите беше 70 лв и съм я чакал от Германия 10 дни.Не съм карал офроуд,но определено беше много чуплив и според мен-много са надценени всички Фолксвагени и имат висока аварийност.Т5 е поцинкован и доколкото знам доста по-качествен,а и лоста за скоростите е на таблото,което е голям плюс.Аз нямах 3-ти ред седалки,но предполагам би останал поне още 1 м за багаж.Според брат ми най-добрите бусове са Мерцедес,а аз съм привърженик на предното задвижване.Сега Витото не знам с какво е-имаше и с предно,сега май са само със задно,но с 4х4 не бих препоръчал,освен ако не е наистина много нужно.Моят на дълго гореше 14 газ с 90-100 км/ч,дизел би харчел около7,5-8,5.Определено,ако не е с двойно задвижване ще гори поне с 1 литър по-малко.Моят бус ме отврати от марката толкова много,че го продадох и сега съм с Пежо и е по-надежно в пъти от Фолксвагена,колкото и да изглежда невероятно.Успех колега

Коментар

Служебно съм търкалял и Пежо Боксер ІІ 2.2 HDI, и ФВ Транспортер/Мултиван 1.9 TDI. Изводите които си направих ...
          1. Вътрешен простор => Пежо / без проблем на предния ред седалки се събират 3-ма с "габарити": h=190 см, m=100 kg ... при г/д еднакви външни габарити /
          2. Динамика => Пежо /със 7 човека и 300 кг багаж, поддържа по-висока скорост от Транспортера с 5 човека (170km с/у 150км) /
          3. Разход => Пежо /6,6л извън, 8 смесен при скорост 110км /
          4. Консумативи => Пежо масла / 490 000 km ... само 5W40 + филтри, без да бутне грам масло/
          5. Издръжливост / Поддръжка => Пежо /за 7 год и 490 000 км = 1 дебитомер, 1 ам., 2 лагера Макферсон/
          6. Комфорт => Пежо /само Транзит-а с по-добра возия/
          7. Проходимост => Пежо /има НАД 25см клиренс при варианта с предно, с хубави гуми зимата съм по-проходими от Транзит-а!/
          8. други => Пежо

Пежо Боксер / Ситроен Берлинго ги има във вариант къса база със седем места и багажник, плъзгащи врати, и 4х4 (естествено подобрената и подсилена версия на "DANGEL").Единствено не съм запознат дали ги има и версия автомат (по-скоро НЕ).
          Само за сведение ... всички линейки във Велико Търново и Габрово са Ситроен Берлинго "Дангел".
          Последно редактирано от nantz; 10-02-14, 18:28.

Коментар

Моето виано е CDI 2.0 4матик, ръчка, мид база трендлайн.
            За 120 хил. и 4 години единствено МОТОРА не е имал проблеми, "добрата" бг нафта е градска легенда.
            130-140 км/ч не са проблем но изпреварването е тегаво, ама ти си се прицелил у по-големия мотор.
            Буса маневрира тегаво - големи радиуси, при по-висока скорост се люлее от дългите ходове.
            Като цяло съм доволен, големо, просторно, седалките ако са отделни кресла лесно се местят, згъват, демонтират, печка климатик почти метър багажник

4матика помага за отлично водене в завой на сухо и мокро, симулирания блокаж на дифа помага на заснежено, обаче цената е висока и на придобиване и на подръжка.

Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от nantz
              Пежо Боксер / Ситроен Берлинго .
              Колега не бъркаш ли моделите?
              Пежо Боксер
              Ситроен Берлинго/Пежо Партнер

За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Колегата,предполагам е искал да напише Джъмпер,който е близнак на Боксера,но третото поколение е много по-кекаво и чупливо от първото и второто.А и са в по-горна категория-по-скоро на малко училищно автобусче

Коментар

... това Берлинго.
                  Да, krassittch, Джъмпер имах впредвид. По отношение на категорията ... ми аз понеже се чувствам адски удобно зад волана му, а понякога когато съм леко далеко от всичкият си, моята бамбина си го кара без проблем. Даже твърди, че 'и е по-приятен за каране от Джимнито.

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                    Рено гранд еспейс има 4х4 версия
                    Няма. Някой се е объркал в обявата.

Гранд Еспас има от трета версия Еспас нататък, а те са с напречен двигател.

Коментар

Ей това бусче не е лошо като съотношение цена-качество
                      http://www.youtube.com/watch?v=8WFsYI1qyL8

Коментар

Въпросният Хюндай Н 1 има изключително лошо реноме-бил най-некачественият Хюндай и имал много висока аварийност.Такава слава му се носи-не съм го имал,но и не бих си го купил.Дали е така-не зная,но не се купуват много-много,също като Бентли

Коментар

каква висока аварийност, като тоя модел си е екзотика... Обаче е повече джип, отколкото бус (къси скорости, голям разход и слаб мотор 99кс) - преди време тествах един почти чисто нов, но не ми допадна по тези причини...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Да се чупи Хюндая ,да се чупи, пак ще е колкото се чупи и Паджеро. Демек трудно. Старата версия е желязна, железен е и разхода - около 14-15л дизел, което в днешно време е много.

Новият Хюндай 4х4 е много добър по отзивите по Руските форуми. Един от най-добрите избори за този тип кола, има едно НО, само японска версия, само с десен волан го има.

Вианото отново по руските форуми е перфектна кола с едно НО, въздушните възглавници и нашите пътища. Пълно е с теми, как да изхвърлим възглавниците от Вианото и да го качим на пружини от Витото. Плюсът е и, че е по-евтино от мултивана.

Мултиван си е мултиван, единствен минус за мен е малкият му багажник, другото са само плюсове. А да, минусът е и цената му, особено версията с двете турбини
                            Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Еспейса който е 4х4 е много по-стар от твоите изисквния, и не е гранд, .... Грандовете са III и IV поколение, но за съжаление, нямата двойно... имат си метър назад при всички седалки, имат и автоматик и е доста добър за асфалт и може и инцидентно да влезеш на "черно" но офроуда го забрави. Въобще не са чупливи III, някой IV са чуливи...

Имам III 3.0 V6 автоматик мога много да и кажа за модела конкетно и по ощи неща Еспейс като цяло.....
                              .... ех де и аз да имах 4 деца...завиждам .....

Коментар

Разкажи за това III, че никакъв ван не мога да си харесам. Да ползвам темата....
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X