Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв Ван 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв Ван 4х4?

Здравейте, От доста време си търся високопроходим автомобил но все нещо ми попречва да имам. Накратко за настоящите ми терзания и размисли:
    1. Фул тайм 4х4 – Най вече поради сигурност като не се търси офроуд – най много заснежен път към някоя хижа.
    2. 7 използваеми реални места – да остава поне 1 метър багажник след тях. Ще имаме вече 4 деца от които 2 бебета със всичките им антуражи. В тази точка повечето СУВ не се класират.
    3. Ако има приличен клиренс (около 20 см) ще е голям плюс – не говорим за черни пътища с коловози но винаги е добре да можеш да се качиш на някой бордюр
    4. Ще се ползва основно междуградско тук таме някой черен но неизровен път – най много. Боята ще е хубава и непрежалена.
    5. Цена около 20000 евра макс като това е без обслужването
    6. Ако е автоматик и дизел е плюс, но не значи че отхвърлям автомобили на газ ръчка да речем стига да остава багажник.
    7. Ако е икономична откъм повреди (не се чупи) и икономична откъм разходи за гориво е най добре – ама надали има такива
    8. Ще се купи от Германия от собственик/представителство със сервизна история на сравнително малко километри.
    9. Да има плъзгаши се врати отзад отляво и отдясно – Знам че не всички баничарки са с врати във 3-те посоки – за вановете не знам.
    Не робувам на марки – досега съм карал предимно немски автомобили и не са ме предали.
    Досега съм харесал следните:
    · Фолксваген Кади дълга база – притеснява ме малкия клирънс при дълга база – съвсем ми изглежда че ще опира отдолу навсякъде. За двигателите не знам нищо. Дизела гори около 5-6 извънградско ако не се настъпва (4х2 варианта). Напречен двигател.
    · Фолксваген Транспортер/Каравел – изглежда ми по подходящ като размери и клирънс. Не знам дали за тези пари може да се намери читав. Заглеждам едни Панамерикана май – много са красиви и чудесен салон имат. За двигателите нищо не знам отново кой е за предпочитане. Мисля си че са с надлъжен мотор – може би е с различна система 4х4 от кадито.
    · Мерцедес Виано – това ми е следващия фаворит след транспортера. 4х4 се предлага основно автоматик с 2,2 цди мотора 150 кс 4 цилиндъра. Не са ли малко за 2 тона бус. Като че ли от всички до тук има най голямо предлагане в Германия. Прави се в Испания.
    · Рено Гранд Еспейс. – тук не знам почти нищо за модела освен че е Рено и като такова може би ще е по чупливо но и с по евтини части. Не знам дали са все още с проблемна виско муфа както по старите. Отново нищо не знам за моторите.
    Сигурно пропускам и други модели.
    Засега толкова.
    Поздрави.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

От: Какъв Ван 4х4?

Виж също пътническо Дукато и пътнически Транспортер 2.5.
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Познат чакаше второ, ама излязаха тризнаци и Версото му се оказа малко изведнъж. И той имаше твоите изисквания, доста покара и накрая се спря на Мултиван на 2 години от представителя за подобни пари с остатъчна гаранция. Вече 2ра година никакви ядове.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Гранд Еспейса изобщо няма версия 4Х4 иначе като обем и места влиза в изискванията,всъщност рената не са толкова чупливи особено тези от високия клас. За твойте нужди и според мен един VW- мултиван ще ти пасне. Успех!
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Вариантите не са много - VW-то и най-вече Мерцедес Виано 4матик... Дано да си добре финансово, защото не са хич евтини... Но пък са коли-мечта мой съсед с 3 деца вече си взе второ виано автомат и очевидно е много доволен.
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            Вариантите не са много - VW-то и най-вече Мерцедес Виано 4матик... Дано да си добре финансово, защото не са хич евтини... Но пък са коли-мечта мой съсед с 3 деца вече си взе второ виано автомат и очевидно е много доволен.
            Аз бях на същото търсене, тъй като 7местна кола ни умаля. И след доста търсене 4х4 вариант отпадна, обслужването е скъпо, а и дали наистина има предимство това 4х4 при обикновено каране по пътищата. Защото някак си не ми се връзва с Мултиван за 50000лв да слезна на брега на язовира през драки и коловози, и кал.

Вианото при каране по лоши пътища масово страда от въздушни възглавници, ремонта е доста скъп после, някои го преправят на пружини, ставало лесно.

Моят фаворит беше Мултиван, но исках да е 8местен, а такъв не намерих понеже не се правели. Почти всички Виано са също 6-7 местни. Което теб те устройва, но ние имаме още хора в семейството и когато пътуваме, пътуваме заедно. Затова при тези критерии - 8 места, остана следното -

трафик/виваро - хубави, нечупливи, стари като модел, евтини на по 4-5години. Рядко имат екстри като втора плъзгаща се врата, хубави седалки, втори климатик, но се намират.
            експерт/джъмпи - и те стари като модел, и те евтини 12-15000 за кола на 3 години и при тях втори климатик и странична втора врата са рядкост, тук определено ми липсваше багажник.
            Вито - има доста хубави екземпляри, с тонирани стъкла, с врати, автомати. Тук цената е леко хаплива замодели на 2-3 години. Но ми харесаха.
            Транзит новият - доста се чудих и се спрях на него, и той е леко спартански вътре в сравнение с наточен Вито, но намерих и с врати, и с двоен климатик, и с отваряеми странични прозорци, и по-малкото коне което по- ми харесва.

Но ако не ми трябваха 8 места, фаворитът си е МУЛТИВАН. За мен има само две но - едното е цената му и второто е, че ми е малък багажника му.
            Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Като собственик на Мултиван ти препоръчвам този вариант. Държат цена, но има защо. Ако ти харесва да даваш газ - оглеждай за бензинови двигатели. За поддръжката на по-новите не зная как седят нещата, но Т4 е направо без пари в сравнение с Мерцедес Вито от същата ера.

Коментар

Избор на 7-местен ван, желателно 4х4?
                WG 2.7 CRD

Коментар

Нисан патрул дълга база не върши ли работа, или се търси височината на ван-а?
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Рено гранд еспейс има 4х4 версия – ако пуснеш аутоскаута излиза в Холандия и Франция по едно в момента. Френското е дизел 3.0 и автомат – цената е добра.
                    Излизат още Крайслер Вояджери дизел 2004-2005 на доста добри цени с мотор 150 коня.
                    Т5 ми е фаворит обаче цената и липсата на автоматици (само един в Германия в момента) както и леко по малкия обем(сигурно имат и по дълги бази но не се намират 4х4) ме карат да мисля за Виано (там базата е по дълга). Някой ако може да сподели впечатления от мотора 2,5 дизел 173 коня слаган на Т5.
                    Никой не каза каква е разликата в 4х4 задвижванията на Виано и Т5. За Вианото знам че е 35/65 постоянно зацепено като тракшън контрола изпълнява функция на междуосев диференциял и разпределя усилията чрез спирачките.
                    За Вианото този мотор 2,2ЦДИ 150 коня година 2007 – какво може да се очаква от него какви скрити лимонки има? Моля по компетентни да се изкажат за автомата на този модел – налагат ли се чести ремонти?
                    Поздрави и Благодаря за мненията.
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Вояджър си купи един познат преди няколко години - чисто нов от БС... Жестоки проблеми, сменяха му целия двигател и т.н. 7 места + "1м багажник" е само дългото виано... Иначе 5 места и голям багажник става всяко от изброените...
                      По думите на моя съсед, вианото върви доста прилично с 2.2СДИ - поддържа на дълъг път 150-160кмч... Повече от достатъчно...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Така имах малко време днес за ровене в интернет.
                        Т5 Виано
                        Модел 2003-2009 2004-2010
                        Двигател напречен
                        2,5 TDI R5 PD 129hp/340NM
                        2,5 TDI R5 PD 172hp/400NM (Същия като на Туарег); Има с DPF и без
                        надлъжен
                        2,2 CDI CR 150hp/330NM
                        Има с DPF и без
                        трансмисия Ръчна 6 степенна Автоматична
                        задвижване AWD торсен 90/10% с виско муфа префава до 100% 4MATIC 35/65% +4ЕТС (тракшън);
                        По голям клирънс от 4х2 модела
                        Колесна база 3 метра 3,2 метра
                        Цени в Германия От 7000 EUR От 14000 EUR
                        Произведен Германия Испания
                        + По евтин, по разпространен, по икономичен, по добро съотношение цена качество Автомат, по добра возия, по безшумен мотор, може би по добро 4х4, по голям полезен обем, по висок
                        - Ръчка, по лоша возия, по шумен мотор, може би по лошо 4х4 (виско с напречен мотор), по малък полезен обем, по нисък По скъп, по рядък, по неикономичен, по лошо съотношение цена качество
                        Въпросите ми към Вас са:
                        1. Ако Т5 кой мотор е по безпроблемен. За R5 в Туарег не съм чувал както много добри така и много лоши отзиви. Може би по дефорсирания мотор е за предпочитане (по малко изтормозен)
                        2. Амо Т5 ръчна кутия – как е демпферния маховик ако го има
                        3. Ако Виано мотора е един – какви проблеми да очаквам там
                        4. Ако Виано само със автомат е – какви проблеми да очаквам там
                        5. И за двата модела – какви цени на части да очаквам.
                        Поздрави
                        VW Golf VI variant

Коментар

VW-то няма как да е с Торсен ако е с напречно разположен двигател. Най-вероятно е с Халдекс, което в твоя случай е по-добре. При ВАГ има правило че Торсен се слага на надлъжно поставените мотори, а Халдекс при напречно. Искам да го видя това: "AWD торсен 90/10% с виско муфа префава до 100% "
                          M57D30T1
                          W450

Коментар

Сбъркал е, след като е с виско муфа, няма как и торсен. Халдекса не е лошо решение за автомобили тъпкани с електроника. Вианото вози страхотно, двигателя му е достатъчен, повече багаж събира, но не мисля че е по високо. И в двете съм се возил по 1-2 дни, но моя фаворит е мултивана - най малкото по икономичен излезе.
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

как го измислихте това, че мултиван е по-евтин от виано? В мобиле.де пускам търсене от 2006+ до 10000 евро и излиза 1бр мултиван на 200,000км и 26бр. виано...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X