Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Dacia Duster

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Dacia Duster

Това гори Дъстър дизел:
    (истината е около средата)
    spritmonitor.de
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Новите СУВ-чета всичките са икономични (особено дизелите), ама човек като си купи ново МПС за 30-50-60 хиляди лв... Дреме му дали харчи 6 или 7/100 нафта...

Икономията при Дъстъра идва от ниската цена (в сравнение с други марки с подобни размери). Сравнението на цени на нова кола със стара (почти) винаги е в полза на старата - добре, че на запад по-рядко си правят тая сметка връщат старите коли и купуват нови... Иначе какво щяхме да караме???
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

И после, като дойде ред да му баем на кахърите....то дюзи, нафтови помпи..Нема нужда. Предпочитам много висок разход/карам мако километри/ ама да знам , че карам кола, която се отзовава като и намачкам педала и не ми прави тъпи мизерии, точно когато разчитам на нея. Нямам досег с датчия, вероятно няма и да имам. Нагледал съм се на достатъчно много мотори на рено със същият мотор, с проблеми , които излизат извън бюджета ми. Така и не ми стана ясно каква е системата 4х4 която ползва въпросния модел, освен ,че е от нисан. Последните не са направили нищо читаво след терано 2, което като идея е ....доста старо, но много добро.

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
          И после, като дойде ред да му баем на кахърите....то дюзи, нафтови помпи..Нема нужда. Предпочитам много висок разход/карам мако километри/ ама да знам , че карам кола, която се отзовава като и намачкам педала и не ми прави тъпи мизерии, точно когато разчитам на нея. Нямам досег с датчия, вероятно няма и да имам. Наледал съм се на достатъчно много мотори на рено със същият мотор, с проблеми , които излизат извън бюджета ми. Така и не ми стана ясно каква е системата 4х4 която ползва въпросния модел, освен ,че е от нисан. Последните не са направили нищо читаво след терано 2, което като идея е ....доста старо.
          вече и на някои Мерцедеси ги слагат - остави докъде стинаха...

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
            И после, като дойде ред да му баем на кахърите....то дюзи, нафтови помпи..Нема нужда. Предпочитам много висок разход/карам мако километри/ ама да знам , че карам кола, която се отзовава като и намачкам педала и не ми прави тъпи мизерии, точно когато разчитам на нея. Нямам досег с датчия, вероятно няма и да имам. Нагледал съм се на достатъчно много мотори на рено със същият мотор, с проблеми , които излизат извън бюджета ми. Така и не ми стана ясно каква е системата 4х4 която ползва въпросния модел, освен ,че е от нисан. Последните не са направили нищо читаво след терано 2, което като идея е ....доста старо, но много добро.
            Колега аз не съм чувал Рено или Дачия с този мотор купени и поддържани в БГ да са имали горепосочените проблеми. Явно визираш автомобилите, които са "нов внос" от Италия и които масово са на по 400-500К и поддържани незнайно как. Все пак ресурса на тези мотори е някъде около тия километри.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
              вече и на някои Мерцедеси ги слагат - остави докъде стинаха...
              Да не говорим че вече има Рено което се продава под марката МЕРЦЕДЕС .
              http://www.autoscout24.de/NewMarketD...000000&asrc=st
              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

рено-мено... совите не са това което са! Когато ни казаха, че новите ни коли ще са мегани, на всички ни се приср@.... 50000 км по-късно никакви сериозни забележки, особено към двигаделчето 1.5 dCI. Говоря за наблюдение в/у над 50 коли...
                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                  50000 км по-късно никакви сериозни забележки
                  Търпение Колега , още малко търпение...млади са още..
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Щом таксиджиите в Сф харесват 1.5дси, едва ли прави "проблем с дюзите" при дневен пробег от 20км...
                    Учудвам се колко много хора са виждали нова кола само на снимка и си мислят, че е същото като "горублянка" нов внос на 120х. км, дето е "като нова"
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

• От: Dacia Duster

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                      Щом таксиджиите в Сф харесват 1.5дси, едва ли прави "проблем с дюзите" при дневен пробег от 20км... Учудвам се колко много хора са виждали нова кола само на снимка и си мислят, че е същото като "горублянка" нов внос на 120х. км, дето е "като нова"
                      И тези километри ги умножаваш най-малко по 2, и то ако си голям късметлия.

Коментар

Първоначално публикуван от batboby Преглед на мнение
                        И тези километри ги умножаваш най-малко по 2, и то ако си голям късметлия.
                        Не, 120х.км обикновено им е пробега от последната смяна на маслото

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          Ми аз не бързам, просто преди да ни натресат меганите бюджета беше с 30-40% по-голям и имаше ограничени до 3 марки (VAG, Toyota, Volvo), та имам база за сравнение
                          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Канго с 1.5 ДЦИ купувано ново вече на 316 000 без ремонти по двигател,ама си е каруца от всякъде.Ще го видим колко ще издъжи.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                              sonda, наистина "совите не са това, което са." Имам наблюдение върху десетина Dachia Logan 1.5dCi, които са на по 270 - 280 хиляди км. Редовно пътуват от Видин до Бургас, Варна и карат смени за работа по морските курорти. През останалото време се ползват като служебни автомобили на фирма, която се занимава с алармени системи и охрана - т.е. кара ги който може и както може. Сменят се само консумативи по тях и то, когато има време и желание за това. До тук нямат никакви проблеми с двигателя, скоростите, ходовата част и т.н. - евентуално все проблемни неща, типични за марката Renault, според преобладаващото мнение на "спецове". Да, салонът е от сравнително по-евтина пластмаса, тапицерията също, оборудването е минималистично, но това се предполага от цената за придобиване и класа на такава кола. От "екстрите", които са налични - само климатик, дори и радио нямат, но пък може да се сложи допълнително. Та, според личните приоритети на собственика - един търси класа и престиж, друг икономичност и функционалност на възможно най-ниска цена.
                              Поздрави!
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

В "Ауто-Билд"(който не е мерило, но все пак) имаше статия тази година за Duster Dci(по-мощния) с 4х4 след пробег от 100000км..Хвалят го, като проходимост, и като двигател!Инак са сменяли помпа на съединител(гаранционно) и е имало проблем с ръчните скорости от грешка при сглобката, който малко трудно са открили и е отстранен също гаранционно.
                                М/у другото мисля, че няма по-безпроблемен съвременен дизел от комън-рейла на Рено!
                                И още-в подобна тема е редно да пишат само такЪви, които имат, или са карали и карат подобен SUV, който е ясно, че не истинска високопроходима жипка, каквито отдавна не се произвеждат-с малки и скъпи изключения!

П.С."Изкефи" мЪ младокът(от Троян, май), който веднък след пускането на темата се изказа, като старо куче!Не, че даде някакво смислено и полезно мнение, ама да се разпише, момчето...
                                Последно редактирано от mbenz; 14-12-13, 18:12. Причина: допълнение
                                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X