Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Dacia Duster

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Dacia Duster

Много малко встрани от темата . Имам два форда единия закупен на 7 години и експлоатиран вече 9 години на незнайно колко км нов внос от Италия.За цената на придобиване , километрите за тези години и разходите за подръжка въобще не може да се коментира сравнено с другия който закупих на една година на 17500 км . Парите дадени за втория са в много пъти повече от полученото от него , но нищо не може да бъде сравнявано едно към едно . Сега отново съм пред дилемата дали да си закупя нова кола Дачия или стара от уж по реномирана марка . Сигурен съм че за 80 % от нуждите ми ще ми бъде полезна и стара кола ама понякога може да се окаже че останалите 20% са по-важни . Така както на един му харесва жена за която на мен за да ми хареса ще ми бъде необходим един камион пиене така е и при колите .Всеки сам трябва да реши какви са му потребностите и с какви пари разполага за кола .
    Последно редактирано от alexalex69; 08-12-13, 11:55.
    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      Искам да уточня, че нямам Дачия и не смятам да си купувам, но се дразня, когато някой оплюва дадена марка, сравнявайки я със своя автомобил от съвсем друг ценови клас... Ще е интересно да се направи един краш тест с някое полуизгнило 15-годишно субару... Също и лосов тест да види как се справя с изпуснали амортесьори и гуми трета употреба (както са 2/3 от екземплярите по нашите пътища)...
      Кой ти сравнява Субару с Дачия ? А защо ще мериш пътно поведение между нова Дачия и Субару с " изпуснали амортесьори и без гуми" ? Сравнявай, ако ти е мерак в еднакво техническо състояние, нищо, че Субаруто е 15-годишно. !
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Пожелавам на всички наслука с датчиите! Не ми стана ясно само , как тия смотаните субарута даже ги е страх да се пробват. От няколкко дена в Швеция , времето е каквото човек би очаквал за сезона - сняг колкото искаш, от долу е лед , защото беше около + 5 градуса като застудя рязко. Е мога да си призная , че съм много доволен от аутбека, даже с леко смотани зимни гуми. Колата е точно това което очаквах, кара те да забравиш за физичните закони, а тогава се намесва стабилизиращата и програма. Снощи не се сдържах и подрифтих с изключено ESP. Колата е супер предвидима и се контролира прекрасно, но се оказа , че сама си е включила ESP-то, което малко ме подразни, защото си въобразих , че аз съм толкова добър карач. Въобще не мога да си представя да сравнявам датчия със тази машина, просто не виждам нищо общо между тях , освен , че използват гуми.
        Между другото , някой обръщал ли е внимание колко е дебела полуоската на Хамър Н1 на предния мост. Аз се смях като дете-изглежда като солета, ама не върти директно карето , а през препредавка , както при портален мост, така че вероятно си е достатъчно здраво.

Коментар

Дъстърчето също си включва само ESP-то, ако минеш 40 км/ч, но няма термометър (новото има, ама моето не). Голяма загуба е, датчик за дъжд - също няма. Термометър си сложих, а засега сам си пускам чистачките (ужас).
          И аз искам субару, или бмв X3 - кое да, е не съм претенциозен. Имам колега със субару, ново го купи - оплаква се от разхода. Може и да не е прав. Ако някой ми подари - ще си го карам с кеф. След 5-6 години ще го продам и пак ще си купя нов Дъстър.
          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Да , разхода е една от неприятните черти, специално моя, от както е минус 10 градуса праска разход над 18/100 км , градско каране , по 3 км в едната посока с работа на място докато му изрина снега . Не , че е малко, ама може и доста повече. По спомени дъртата ми вектра дето беше 1.8 моно постигаше аналогичен разход при подобни атмосферни условия и пробег. Тераното ми също се представяше блестящо на тема разход -и то успяваше да стигне 19/100 а беше дизел. Досега само баленото се представя икономично с разход от 13/100. Просто комбинацията градско , с минусови температури и кратък пробег е гаранция за фантастични постижения на бензиностанцията.
            Само да предупредя, моето субару не го подарявам !

Коментар

Алтернативи има ли?
              „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Кой ти сравнява Субару с Дачия ? А защо ще мериш пътно поведение между нова Дачия и Субару с " изпуснали амортесьори и без гуми" ? Сравнявай, ако ти е мерак в еднакво техническо състояние, нищо, че Субаруто е 15-годишно. !
                Защото това виждам по пътищата!
                Пролетта се бях навил да си купя Аутбек или Форестър... Е, няма такива таралясници - особено тези около 10-15г... Но собствениците им със самочувствие до небето... Седалките нацепени, спирачните дискове изтъркани докрай, зимни гуми с 2мм грайфер и т.н. и т.н. обаче било субару и "нямало чупене" (добро извинение да не се поддържа една кола)... Ако бях намерил читаво, щях да го купя. В крайна сметка след 3-месечно търсене се отказах...
                Започнах да гледам волво ХС70 и за 3 седмици си намерих 2 екземпляра, между които се колебах една седмица 7 докато си купя...

Сигурно има и читави екземпляри, но средностатистически е това, което съм написал по-горе... А новата кола си е нова и няма по-хубаво от нея (стига да можеш да си позволиш обезценката й през първите няколко години).
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                  А новата кола си е нова и няма по-хубаво от нея (стига да можеш да си позволиш обезценката й през първите няколко години).
                  Или на 1-2 години, пример от вчера... Кола на 2 г. и на 8 000 км. още с 2 г. гаранция, зимни гуми и т.н. на 1/2 от цената като нова...
                  За Дачия обаче едва ли се отнася препоръката - там най-ценното е гаранцията, още отначало...
                  При различните автомобили, класови ценове и т.н., обезценката естествено варира... но на 1-2 г, с по 10 000 км, среден пробег на година (повечето лизингови схеми за частни лица са така изчислени)... не виждам особено предимство да предпочета, чисто нова и още докато излизам от паркинга, цената да е с 30 % надолу...
                  Последно редактирано от ivied; 09-12-13, 22:24.

Коментар

Давай я, на година и на половин цена, дори и Дъстър да е - купувам няколко.

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                      Давай я, на година и на половин цена, дори и Дъстър да е - купувам няколко.
                      Не беше Дачия, за Toyota ставаше въпрос , Дачията колко и каква цена държи не знам...

Коментар

Тойота, Дачия, Москвич, все тая.На 1 година и на половин цена, купувам колкото има

Коментар

Трудна работа на половин цена за само 1г без удари... Евентуално Рейндж Ровър...
                          Обаче на 2-3 години вече е постижимо - аз 2010г си купих Санта Фе 2008г с просрочени вноски за малко под 50% от цената като ново, а беше на 31000км... Карах го година и половина (30 000км) и го продадох за същата цена - "набутването" ми бяха ксенони, парктроник, един теглич и 2 годишни вноски каско и Г.О... Една крушка не съм сменил... Ако му бях първият собственик и го бях продал на 2г/31000км, щеше да ми излезе по 1.20лв/км само обезценката...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                            Тойота, Дачия, Москвич, все тая.На 1 година и на половин цена, купувам колкото има
                            Заповядай! Ще те уредим - ама беше на 2 и на 8 000 км... и вече я взехме, има и други, на 2-3 г до 20 000 км... сериозно това, който търси - намира

Коментар

Чакам и почерпка ще има доволно .

Коментар

само с почерпка - не става - кеш или лизинг лихвата м/у другото беше 2,99%...
                                а, най-високите тук са 4,99%- според-зависи... а, има и от 0% за нови... защо ли?
                                Последно редактирано от ivied; 09-12-13, 22:56. Причина: 0% за нови

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X